Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 551 razy
słowa kluczowe: grzegorz  rasiak 
Autor

Grzegorz Rasiak

Franki94

Wysłana - 04 marca 2010 10:45    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Grzegorz Rasiak (ur. 12 stycznia 1979 w Szczecinie) – polski piłkarz, wychowanek Olimpii Poznań, grający na pozycji napastnika. Obecnie piłkarz drużyny Reading F.C. która występuje w rozgrywkach angielskiej ligi Championship. Piłkarz ma 191 cm wzrostu i waży 84 kg. Jest żonaty, ma syna i córkę.Grzegorz Rasiak karierę piłkarską zaczynał w Olimpii Poznań. Kolejnymi jego klubami były SKS 13 Poznań i MSP Szamotuły. W sezonie 1996/97 zaczął grać w Warcie Poznań, gdzie spędził ponad dwa lata. Następną drużyną Rasiaka był GKS Bełchatów. W sezonie 2000/01 grał w Odrze Wodzisław, po roku przeszedł do klubu, z którym odnosił największe sukcesy – do Dyskobolii Grodzisk Wlkp. Przez trzy sezony grania w Grodzisku zagrał 66 spotkań, w których strzelił łącznie 34 gole. Tworzył z Andrzejem Niedzielanem parę bramkostrzelnych napastników.W reprezentacji Polski Rasiak zadebiutował 10 lutego 2002 roku podczas meczu towarzyskiego z Wyspami Owczymi. Wtedy selekcjonerem reprezentacji był Jerzy Engel. Równo rok i cztery dni piłkarz musiał czekać na drugi mecz. Paweł Janas powołał go wtedy, gdyż świetną dyspozycję pokazywał w meczach Dyskobolii. Od tamtej pory był jednym z podstawowych zawodników kadry.W reprezentacji Polski Rasiak zadebiutował 10 lutego 2002 roku podczas meczu towarzyskiego z Wyspami Owczymi. Wtedy selekcjonerem reprezentacji był Jerzy Engel. Równo rok i cztery dni piłkarz musiał czekać na drugi mecz. Paweł Janas powołał go wtedy, gdyż świetną dyspozycję pokazywał w meczach Dyskobolii. Od tamtej pory był jednym z podstawowych zawodników kadry.

W 2005 roku został najlepszym piłkarzem Turnieju im. W. Łobanowskiego oraz królem strzelców tego turnieju (zdobył 3 bramki: 1 w półfinale z Serbią i 2 w finale z Izraelem).

Ostatni raz Grzegorz Rasiak został powołany do kadry 21 listopada 2007r. przez selekcjonera Leo Beenhakkera, gdzie wystąpił w Belgradzie w meczu eliminacyjnym do Mistrzostw Europy 2008 w Austrii i Szwajcarii. Serbia zremisowała z Polską 2:2. Rasiak rozegrał pierwsze 45 minut.

Do tej pory rozegrał w kadrze 37 meczów, strzelił 8 bramek.
Kluby zagraniczne:Derby County
W 2004 roku pozyskał go włoski klub AC Siena. Okazało się, że Rasiak nie mógł grać, bowiem przekroczony został już limit obcokrajowców w kadrze zespołu. Ostatecznie trafił do angielskiego klubu ligi Championship (odpowiednik 2. ligi) – Derby County. W pierwszym sezonie w Anglii strzelił 16 bramek w 35 meczach.

Tottenham Hotspur 31 sierpnia 2005 roku (w ostatnim dniu tzw. "okienka transferowego") został zawodnikiem Tottenhamu Hotspur FC, klubu Premiership. Nie znalazł uznania u ówczesnego trenera Martina Jola i rozegrał zaledwie osiem niepełnych spotkań.

Southampton FC W lutym 2006 został wypożyczony do drugoligowego Southampton FC, gdzie miał okazję grać z innymi Polakami: Bartoszem Białkowskim i Markiem Saganowskim. 2 maja 2006 definitywnie podpisał 2-letni kontrakt z Southampton i przeszedł do tego klubu za 2 mln £[1].

Bolton Wanderers W sezonie 2007/2008 Rasiak był wypożyczony do grającego w Premiership Bolton Wanderers[2]. Zadebiutował w przegranym 1:3 meczu przeciwko Liverpoolowi. Rozegrał zaledwie siedem spotkań, w których nie strzelił bramki.

Watford FC W sezonie 2008/2009 został ponownie wypożyczony z Southampton tym razem do zespołu 2 ligi angielskiej Championship, Watford F.C., w którym mimo kontuzji rozegrał kolejny udany sezon. Jedna z bramek zdobyta przez piłkarza, strzelona w marcu drużynie Charlton Athletic na 2:2, została uznana Bramką Sezonu 2008/2009 drużyny Watford
Reading FC Na sezon 2009-2010 Grzegorz Rasiak powrócił z wypożyczenia do Southampton, który to klub spadł z Ligi Championship do League One. Rozegrał 4 niepełne spotkania w których nie strzelił bramki. Pod koniec sierpnia 2009r. podpisał dwuletni kontrakt z zespołem Reading F.C. występującym w Lidze Championship.

Zródlo : Wikipedia

No to lecimy chlopaki
Moze Smuda go dostrzeze bo gra coraz lepiej

Zmieniony przez - Franki94 w dniu 2010-03-04 10:46:08

If you're 555 then I'm 666 !

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 04 marca 2010 11:03 
W większości przypadków polecamy:

Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
SFD - SFD Shaker

CENA: 8.00zł
Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

keniou

Wysłana - 04 marca 2010 11:03    Edytuj Cytuj
"kto myślał, że chodzi o Rasiaka" ?? :)

-Baca-

Wysłana - 04 marca 2010 11:40    Edytuj Cytuj
ale po co ten temat ?
ani On jakis wybitny
i dosyc kontrowersyjna postac

Nagrody w Typerze sfd.pl funduje Sklep Kibica [http://www.ISS-sport.pl]
[http://www.sfd.pl/Liga_Typer%C3%B3w__X_Edycja-t791009.html]

!!!<<< ARSENAL LONDYN >>>!!!
!! Pomyśl, jeśli potrafisz !!
Specjalista -

cygan132

Wysłana - 04 marca 2010 11:46    Edytuj  Cytuj
Zamknąć i wywalić

HALA MADRID !!!
Znawca -

-kaczy-

Wysłana - 04 marca 2010 12:15    Edytuj Cytuj
Do kadry go!

Visca el Barça! Mes que un club!
Znawca -

Franki94

Wysłana - 04 marca 2010 12:34    Edytuj Cytuj
Ostatnio strzelil 2 brameczki w meczu Reading - Sheffield Wednesday. Wynik 5-0

Black Pete

Wysłana - 04 marca 2010 14:25    Edytuj Cytuj
Jesteś fanem Grzesia?

Nagrody w Typerze sfd.pl funduje Sklep Kibica [http://www.ISS-sport.pl]
[http://www.sfd.pl/Liga_Typerów__X_Edycja-t791009.html]
Specjalista -

Maciej_gks

Wysłana - 04 marca 2010 15:58    Edytuj Cytuj
Ja tam do Grzesia nic nie mam ... ; PP

''Niektórzy uważają, że Piłka Nożna to sprawa życia i śmierci.
Ja uważam, że to znacznie poważniejsza sprawa''
''3/4 życia spędziłem na boisku, resztę zmarnowałem''

BC_

Wysłana - 04 marca 2010 19:07    Edytuj Cytuj

sebollo4

Wysłana - 04 marca 2010 20:47    Edytuj Cytuj
To zdjęcie jest boskie. Jak je zobaczyłem po meczu to myślałem że umrę ze śmiechu. A Grzesiu coraz lepiej gra ale był, jest i będzie drewniany :)

Franki94

Wysłana - 04 marca 2010 22:45    Edytuj Cytuj
Pete do Grzesia nic nie mam
A co rozkreca sie w Championship to czemu nie zrobic posta o nim
Moze Smuda go do kadry wkreci
Nie no zycze wszystkiego najlepszego Grzesiowi niech strzela i pomaga Reading, jak juz pomógl Liverpool odstrzelic z F.A. Cup
Oby tak dalej Grzesiu

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Grzegorz Rasiak

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.