Mam problem z udami. Jak dla mnie są one za duże (44.00 )i chce je odchudzić, lecz niestety nie wiem jak. Nie mam dostępu do siłowni więc zostały mi sportu domowe tzn: bieganie, gimnstyka, rower, rolki itp. nie wiem jednak które z tych ćwiczeń pomogą mi pozbyć się zbędnych cm.   Płeć: Kobieta   Wiek: 14   Waga: 52   Wzrost: 176   Obwód klatki: 70.00   Obwód ramienia: 26.00   Obwód talii: 69.00   Obwód uda: 44.00   Obwód łydki: 13.00   Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: -   Aktywność w ciągu dnia: szkoła   Uprawiany sport lub inne formy aktywności: sporty domowe, rzadko   Odżywianie: kanapki z warzywami, ser żółty, szynka zupy warzywne, kotlety.   Cel: szybka redukcja   Ograniczenia żywieniowe: na spiryne i na inne lekarstwa zawierające kwasy salicylowe.   Stan zdrowia: -   Preferowane formy aktywności fizycznej: wogule   Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: -   Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: tak   Stosowane wcześniej diety: -
Rozumiem, że to prowokacja? Bo jeśli nie kobieto to wybacz, ale idź się leczyć... 176cm wzrostu i 44 w udzie to jest jak patyk.
1250201284000
MaximusRex
Wysłana - 14 sierpnia 2009 01:36
felek458: Spokojnie - wstrzymaj sie z ocenami, poczekamy az Dominika przedstawi swoje fotki to doradzimy, bez fotek ciezko cokolwiek powiedziec (moze zle mierzy?).
Z reszta jest w Regulaminie dzialu: Kobiety musza przedstawic fotki dla prawidlowej oceny sytuacji. Waga jest zeczywiscie bardzo mala. Skontroluj podane przez Ciebie dane i przedstaw fotki to pomozemy.
Zmieniony przez - MaximusRex w dniu 2009-08-14 01:45:18
Jak nie chcesz mieć problemów z hormonami, układem kostnym, zębami itp, to nie odchudzaj się w wieku 14 lat. Jesteś i tak bardzo szczupła i na razie powinnaś zaakceptować swój wygląd.
Nie doradzam ludziom leniwym! Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -
1250235377000
obliques SZEFOWA
Wysłana - 14 sierpnia 2009 14:44
Ja mam 173cm, 58kg wagi i 54cm w udzie a wiec 10cm więcej od ciebie, a jak wyglądają możesz zobaczyć w profilu. Slowem jestes BARDZO chuda. "Gratuluje" z takim myśleniem jesteś odpowiednia kandydatka do anoreksji, resztę Morales napisał.
Witam ja mam problem z łydkami wiem ,że tutaj piszecie o udach z których również nie jestem zadowolona bo obwód mojego uda wynosi 52cm przy wzroście 167 ale z łydkami to już w ogóle nie potrafię sobie poradzić to jest koszmar bo moja łydka ma 35 cm :(:(:( i nie wiem jakie ćw. wykonywać ,żeby nie rozbudować przypadkiem jeszcze bardziej łydki ale żeby ubyło mi kilka cm .. mam nadzieje ,że ktoś mi tu pomoże ?!!
Pozdrawiam Serdecznie ;)))
1250257285000
obliques SZEFOWA
Wysłana - 14 sierpnia 2009 16:13
niestety wielkosc lydki jest mocno uwarunkowan genetycznie ludzie kombinuja by ja odchudzic a inni kombinuja by ja powiekszyc, i obie strony maja duze klopoty. Jeżeli masz gentycznie duza lydke to nie zmniejszysz jej, mozesz kombinowac, ale szanse sa marne, zwlaszcza jezeli masz prawidlowy poziom tluszczu. Jezeli jestes otyla mozesz zawsze probowac schudnac, to lydki tez schudna. Jedyne co mozesz robic, to nie cwicz lydek dodatkowo, ale nie masz co panikowac na temat ogólnorozwojowych sportów bo to nic nie zmieni. Czasami trzeba polubić to co się ma
Hmm genetycznie sądzę ,że nie ale kto wie heh może po tacie heh bo siostrę i mamę mam bardzo zgrabną i mają śliczne nogi :[ tylko ja jestem inna heh.. ale bardzo dziękuje za odpowiedź :):):) a co do moich ud to tam chyba dam rade zgubić te zbędne cm ?:D prawda ? bo tam to na pewno zgromadził się tłuszczyk :( bo nie miałam takich wielkich ud ostatnio tak zauważyłam ,że mi się przytyło i to wszystko właśnie zgromadziło się w udach , chciała bym coś zrobić z tymi udami :P byle ćw były skuteczne mogą być ciężkie byle skuteczne :)
Pozdrawiam Serdecznie ;)))
1250259783000
obliques SZEFOWA
Wysłana - 14 sierpnia 2009 16:28
Myslenie o lydce sobie daruj, zreszta jak bys poprawila proporcje to tez lydka zmniejszy sie optycznie. Jak jestes pelnoletnia dieta na poziomie zerowego bilansu - co statystycznie oznacza dla przecietnej kobiety ok 170cm wzrostu ok 2000kcal dziennie + 3x w tygodniu solidne cwiczenia silowe uwzgledniajace zlozone, + 3x interwaly i jestes w ciagu 3miesiecy o kilka kilo chudsza o tluszcz i bogatsza o łaknące kalorii, miesinie
obliques: mysle ze genetycznie sa pewne uwarunkowania. Ja mam np uwarunkowania do grubych ud, u mnnie to rodzinne. Ostro cwiczylem na silowni i mi sie miesnie mocno rozrosly, az za mocno. Z reszta zawsze byly grube. Wiec ostatnio sprobowalem to spalic i sie mi w ciagu 2 tygodni intensywnego programu udalo dokonac, uda sa nieco mniejsze i bardziej ksztaltne i teraz jestm z efektow bardziej zadowolony. Wiec genetyka genetyka, ale sa metody aby miesnie uksztaltowac. O metodach odchudzania ud napisze jak dziewczyny przedstawia fotki.