Widze ze to dobry element diety A jaki sposob.. w miare szybko i smacznie a jednoczesnie bezkalorycznie przygotowac gotowanego kurczaka ??? Gotowanie nie jest moja silna strona dlatego czekam na rade
Typosfera.pl - forum sportowe , typy sportowe, konkurs z nagrodami na SUPER TYPERA
Pokrój piers kurczaka w kosteczki , nastepnie wrzuc na patelnie oliwe z oliwek,lub obojetnie jaki tłuszcz(smalec,masło,margaryna) na rozgrzany olej wrzuc kosteczki piersi z kurczaka, dodaj wegety do smaku.Poczekaj az mieso zmieni kolor na biały. BArdzo smaczne i mozna to szybko przyrzadzic dosownie 5 minut
Kto ku wielkiemu zmierza , na małe się nie oglada. :)
1215604141000
Sir_Lukasz
Wysłana - 09 lipca 2008 14:07
... kolega chyba prosi o wzkazówki jak ugotować kurczaka a nie jak go usażyć
do gotującej się wody wrzuć pierś i gotuj ok 10 minut ... smacznego
aha... sól i pieprz... sprawią że będzie bardziej zjadliwa
To ciekawe jak ta piers po tej godzince wyglada ja max.30-35 min
Co KTO lubi
1215614875000
Venomik
Wysłana - 09 lipca 2008 18:56
Ja gotuję w kostce rosołowej :) Ale pierś kurczaka i tak najchętniej jadam albo smażoną (bez tłuszczu) albo z teflonowego grilla elektrycznego. Równie zdrowo a dużo smaczniej :)
Ja robie piers z kurczaka na parze, przyprawiam tak z 10 min wczesniej i jest tak w 25 do 30 min gotowa. Można sobie dorzucic warzywa do tego i ma sie prosty ale smaczny posiłek . Pozdr
"Jest światło i ciemna droga Jest noc i blaknąca nadzieja Był sen, który raz był mój"
1215623262000
Shooter
Wysłana - 10 lipca 2008 01:37
Witam 15-20 min na ugotowanie kurczaka jest czasem w zupelnosci wystarczajacym Po co dluzej ani smaku nie poprawi ani wartosci nie doda Pzdr.