Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 4879 razy
słowa kluczowe: golenie 
Autor

Golenie.

_niuton_

Wysłana - 18 listopada 2006 19:34    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

witam. mam pewien problem. po kazdym goleniu twarzy na szyji, na drugi dzien wyskakuje mi mnostwo podraznien w postaci malych krostek, gole sie prawidlowo uzywam niezlej maszynki( gilette fiusion). pozostaje mi tylko zmienic maszynke na elektryczna i zobaczyc czy to przyniosi efekt. i tu mam pytanie.. czy takie maszynki gola dokladnie? jak sie sprawdzaja itd?

czy maszynka tego typu jest ok ?

http://www.allegro.pl/item142418017_golarka_philishave_cool_skin_hq_7782.html

pozdrawiam

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 18 listopada 2006 20:27 
W większości przypadków polecamy:

Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
SFD - SFD 100% Pure Power

CENA: 4.00zł
ActivLab - BCAA Xtra

CENA: 49.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

cope

Wysłana - 18 listopada 2006 20:27    Edytuj Cytuj
je jak sie golilem tez tak mialem jak ty ale zaczelem uzywac pianki niva na wrazliwaskore i balsam z tego samego i juz mi nic nei wyskakuje ...a co do maszynek elektrycznych to nie weim jak jest mam jedna ale nie goli dokladnie

krzykacz KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 19 listopada 2006 17:50    Edytuj Cytuj
1) jeśli się golisz pod włos to tak niestety będzie!
2) ale goląc się z włosem niedokładnie się człowiek goli (przynajmniej Ja)!
3) być może golisz się zbyt często, tzn wtedy kiedy włos jest jeszcze minimalnej długości?!
4) masz bardzo wrazliwą skórę?!

doping & zdrowie

oska5

Wysłana - 19 listopada 2006 18:42    Edytuj Cytuj

"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -

hulk997

Wysłana - 19 listopada 2006 20:07    Edytuj Cytuj
ja od wczoraj zapuszczam cos na mordzie
golenie to strata czasu

a jesli chodzi o te maszynki to golą raczej dokładnie (przykład kumpla zaraz po goleniu), ale akurat on (kumpel)miał czerwona skóre tam gdzie sie golił.
Ale to pewnie kwestia modelu

SHALALA

Wysłana - 19 listopada 2006 20:32    Edytuj Cytuj
Te podrażnienia to raczej mniej kwestia doboru maszynki a raczej poziomu wrażliwości Twojej skóry
Powinienneś zaopatrzyć się w jakieś kosmetyki łagodzące,balsamy i pianki/żele przeznaczone specjalnie dla skóry wrażliwej/podatnej na wszelkie podrażnienia

ah i tak
było.

LET'S PLAY

Znawca -

hulk997

Wysłana - 19 listopada 2006 21:59    Edytuj Cytuj
Shalalalala a czym ty sie golisz? Podziel sie wrażeniami

laywoman

Wysłana - 20 listopada 2006 13:16    Edytuj Cytuj
shala ma racje, przestancie wydawac kosmiczne kwoty na maszynki , bo tutaj akurat sama maszynka niewiele zmieni. Juz lepiej zainwestowac w dobre kosmetyki dla podraznionej goleniem skory. Poza tym, moze zamiast na szybko z rana , zmiencie przyzwyczajenia i golcie sie np po goracej kapieli lub prysznicu , kiedy skora jest miekka a pory rozszerzone. Pozniej mozna uzyc jakis kosmetyk po goleniu , ktory sciagnie pory. Ja tak robie tyle ze od pasa w dol I mowie calkiem powaznie, bo kiedys mialam problem z krostkami na nogach, a teraz juz mi sie to poprostu wrecz nie zdarza.

SHALALA

Wysłana - 20 listopada 2006 14:24    Edytuj Cytuj
ja?
depilator mój drogi

LET'S PLAY

Znawca -

oska5

Wysłana - 20 listopada 2006 14:56    Edytuj Cytuj
wg mnie maszynka zmieni i to duzo. Im lepsza maszynka (a nie jakies jednorazówki) tym mniej masz pociagniec, im mniej pociagniec, tym mniej podraznien. Mozna by powiedziec ze chodzi o ostrze, zeby nie bylo tępe, ale roznica miedzy maszynka z jednym ostrzem a 3 jest i to duza.

"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -

laywoman

Wysłana - 20 listopada 2006 14:59    Edytuj Cytuj
oska, ale gdzies juz przeciez doszlismy do tego, ze raczej mowa o maszynkach lepszej klasy . Raczej chodzi mi o to, by juz nie przebierac w coraz drozszych , ktorych cena to tylko i wylacznie dobry marketing. Wiadomo ze chodzi o te z kilkoma ostrzami i najlepiej ruchoma glowica - ja nie wiem czy wogole sa ludzie kupujacy np zwyczajne BICi jednorazowe z jednym ostrzem - bo juz latwiej byloby mi sie ogolic scyzorykiem niz taka maszynka

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Golenie.

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.