witam. mam pewien problem. po kazdym goleniu twarzy na szyji, na drugi dzien wyskakuje mi mnostwo podraznien w postaci malych krostek, gole sie prawidlowo uzywam niezlej maszynki( gilette fiusion). pozostaje mi tylko zmienic maszynke na elektryczna i zobaczyc czy to przyniosi efekt. i tu mam pytanie.. czy takie maszynki gola dokladnie? jak sie sprawdzaja itd?
je jak sie golilem tez tak mialem jak ty ale zaczelem uzywac pianki niva na wrazliwaskore i balsam z tego samego i juz mi nic nei wyskakuje ...a co do maszynek elektrycznych to nie weim jak jest mam jedna ale nie goli dokladnie
1163878049000
krzykacz KULTURYSTYKA.PL
Wysłana - 19 listopada 2006 17:50
1) jeśli się golisz pod włos to tak niestety będzie! 2) ale goląc się z włosem niedokładnie się człowiek goli (przynajmniej Ja)! 3) być może golisz się zbyt często, tzn wtedy kiedy włos jest jeszcze minimalnej długości?! 4) masz bardzo wrazliwą skórę?!
"Ten tylko jest wolny, kto na wysokość wstępuje bez uciech, a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -
1163958161000
hulk997
Wysłana - 19 listopada 2006 20:07
ja od wczoraj zapuszczam cos na mordzie golenie to strata czasu
a jesli chodzi o te maszynki to golą raczej dokładnie (przykład kumpla zaraz po goleniu), ale akurat on (kumpel)miał czerwona skóre tam gdzie sie golił. Ale to pewnie kwestia modelu
1163963229000
SHALALA
Wysłana - 19 listopada 2006 20:32
Te podrażnienia to raczej mniej kwestia doboru maszynki a raczej poziomu wrażliwości Twojej skóry Powinienneś zaopatrzyć się w jakieś kosmetyki łagodzące,balsamy i pianki/żele przeznaczone specjalnie dla skóry wrażliwej/podatnej na wszelkie podrażnienia
ah i tak było.
LET'S PLAY
Znawca -
1163964757000
hulk997
Wysłana - 19 listopada 2006 21:59
Shalalalala a czym ty sie golisz? Podziel sie wrażeniami
1163969978000
laywoman
Wysłana - 20 listopada 2006 13:16
shala ma racje, przestancie wydawac kosmiczne kwoty na maszynki , bo tutaj akurat sama maszynka niewiele zmieni. Juz lepiej zainwestowac w dobre kosmetyki dla podraznionej goleniem skory. Poza tym, moze zamiast na szybko z rana , zmiencie przyzwyczajenia i golcie sie np po goracej kapieli lub prysznicu , kiedy skora jest miekka a pory rozszerzone. Pozniej mozna uzyc jakis kosmetyk po goleniu , ktory sciagnie pory. Ja tak robie tyle ze od pasa w dol I mowie calkiem powaznie, bo kiedys mialam problem z krostkami na nogach, a teraz juz mi sie to poprostu wrecz nie zdarza.
1164025013000
SHALALA
Wysłana - 20 listopada 2006 14:24
ja? depilator mój drogi
LET'S PLAY
Znawca -
1164029095000
oska5
Wysłana - 20 listopada 2006 14:56
wg mnie maszynka zmieni i to duzo. Im lepsza maszynka (a nie jakies jednorazówki) tym mniej masz pociagniec, im mniej pociagniec, tym mniej podraznien. Mozna by powiedziec ze chodzi o ostrze, zeby nie bylo tępe, ale roznica miedzy maszynka z jednym ostrzem a 3 jest i to duza.
"Ten tylko jest wolny, kto na wysokość wstępuje bez uciech, a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -
1164030986000
laywoman
Wysłana - 20 listopada 2006 14:59
oska, ale gdzies juz przeciez doszlismy do tego, ze raczej mowa o maszynkach lepszej klasy . Raczej chodzi mi o to, by juz nie przebierac w coraz drozszych , ktorych cena to tylko i wylacznie dobry marketing. Wiadomo ze chodzi o te z kilkoma ostrzami i najlepiej ruchoma glowica - ja nie wiem czy wogole sa ludzie kupujacy np zwyczajne BICi jednorazowe z jednym ostrzem - bo juz latwiej byloby mi sie ogolic scyzorykiem niz taka maszynka