| Autor |
"Getry piłkarskie a odparzona skóra" |
|
|
slonikk
|
|
Wysłana - 7 luty 2010 15:27 | zgłoś naruszenie regulaminu
Cześć w czwartek byłem na hali i miałem ubrane getry piłkarskie. Po 1.5h gry czułem że coś jest nie tak ze stopą, w szatni zobaczyłem co to było... odparzyłem sobie spory (ok. 4x4cm) kawałek skóry. Aby tego uniknąć (odparzania się skóry) mogę nosić skarpety zwykłe pod getrami? a może są jakieś inne sposoby żeby skóra się nie odparzała w getrach piłkarskich? :)
Pozdr.
| |
| |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
19mateo89
|
|
Witam
Nie wiem czy moja rada się przyda, ale wiem, że zabrzmi trochę dziwnie :)
Wiem, że mamy małych dzieci przy zmianie pieluch posypują ich pupy specjalną posypką (pudrem) przeciw ODPARZENIOM właśnie, coby sobie nie odparzyły siedzenia.
Tak, że więc może warto spróbować.
PZDR
|
|
|
paw7897295
|
|
|
|
|
MadHamster
|
|
Ja też mam ten problem, w moim przypadku nie jest to wina getr bo grałem w zwykłych skarpetkach. Nie jest to również wina butów, bo zdarzyło mi się to 2 razy, za każdym razem w innych butach. Podobnie jak autorowi tematu zdarza mi się to na hali. Co do pudru myślę, że niezły pomysł, ale nie wiem czy wypróbuję. | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
19mateo89
|
|
Znowu ja, pogrzebałem trochę w Googlach i jest tam sporo o odparzeniach stóp; poniżej link do artykułu traktującego m.in. o odparzeniach (przyczynach i zapobieganiu)
[http://www.kosmetyczki.org/artykul-11.html]
nie zraźcie się tematem artykułu a zwłaszcza jego druga częścią XD
|