SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Garnek do gotowania próżniowego

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3509

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 717 Wiek 45 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 39172
Dzień dobry

Zainteresował mnie garnek do gotowania póżniowego, bardzo mnie zainteresował ...
Czy ktoś z Was ma jakiś sprawdzony, ( ? ) żeby nie kupić jakiegoś szajsu
i kolejne pytanie....

w takim garnku, gotujemy produkty zamknięte w worku próżniowym, no i co ? co z zasadą, że unikamy plastiku a już najbardziej kontaktu z podgrzewaniem w plastiku ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1393 Napisanych postów 5723 Wiek 30 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 735737
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 717 Wiek 45 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 39172
FighterX
Chodzi Ci o souis vide ?


tak
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1393 Napisanych postów 5723 Wiek 30 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 735737
Nigdy nie próbowałem, także nie podpowiem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 2758 Napisanych postów 39459 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 308484
Souis vide, to takie nie do końca gotowanie, bo woda ma 50-60*C- do gotowania daleko
Może przy takiej temp nie ma aż takiej obawy o ten plastik? Musisz poszukać

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
Instruktor Kulturystyki

http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 7362 Napisanych postów 105788 Wiek 34 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1187778
Niska temperatura, no i zalezy jeszcze z czego worek zrobiony, nie próbowałem, dla mnie szkoda czasu raczej.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 717 Wiek 45 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 39172
no, nie koniecznie, mięso jest z tego rewelacyjne
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
blue_hope Doradca
Ekspert
Szacuny 3208 Napisanych postów 15808 Wiek 30 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 146708
Chyba wolałabym gotować na patelni pod przykryciem...mnie ten plastik nie przekonuje, zupełnie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1393 Napisanych postów 5723 Wiek 30 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 735737
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 717 Wiek 45 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 39172
blue_hope
Chyba wolałabym gotować na patelni pod przykryciem...mnie ten plastik nie przekonuje, zupełnie.


no tak, ale słuchajcie, tu chodzi własnie o tę próżnię, mnie plastikowy worek też się nie podoba, ale raz zjadłem kurczaka z takiego przygotowania - szok .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
makrosięzgadza Kuchnia Dzika Moderator
Ekspert
Szacuny 326 Napisanych postów 370 Wiek 36 lat Na forum 238 dni Przeczytanych tematów 13648
souis vide jest rewelacyjną metodą przyrządzania mięcha. ja osobiscie uwielbiam. kaczka, indyk, kurczak, ryby, super sprawa. sama sę zastanawiałam nam urządzeniem...ale... po pierwsze nie mam na nie miejsca, po drugie, w domu jedzenie ma być przygotowane szybko - też można zrobić to mega smacznie a po trzecie, musisz miec kolejne urządzenie do vacum.... mnie cała zabawa zniechęciła, ale w restauracji chętnie korzystam z takich dań.
2
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Produkty