Temat został odczytany 1189 razy
słowa kluczowe: gainer  pytanko  help 
Autor

Gainer 1 pytanko HELP !!!

Bodzio_Jr

Wysłana - 16 października 2009 10:49    Edytuj Cytuj
Mam pytanie na ktore nigdzie niema odpowiedzi :)
zamierzam niedlugo zaczac trenowac, na poczatek jakies niewielki ciezary ale systematycznie i codziennie, waze 97kg i mam nadwage.
Teraz pytanie:
Czy w czasie treningu moge brac gainer 1? (slyszalem ze to dosc lekki srodek) przy mojej wadze? moge spokojnie brac g1, cwiczyc i bede przybieral na masie miesniowej czy bede dalej tyl? czy moze najpier cwiczyc na sucho schudnac troche i dopiero zrobic kuracje z g1?
prosze pomozcie

pozdr

inferno66

Wysłana - 16 października 2009 10:53    Edytuj Cytuj
Gainer (ang. gain= przybierać,\przytyć) Skoro masz nadwagę to nie kupuj gainera. Skup się raczej na treningu, dorzuć aeroby no i dietka!!!!

Banan ADMINISTRATOR

Wysłana - 16 października 2009 12:59    Edytuj Cytuj
kolega wyzej dobrze mowi, masz nadwage , zapewne wysoki % tkanki tluszczowej, a chcesz kupowac gainera typowo dla osób bardzo szczupłych, z szybką przemianą materii, niestety ODPADA
poza tym to tylko wegle + białko, wiec nie robisz na tym 'kuracji' czy 'cykli' to ma sluzyc uzupelnieniu odzywiania w weglowodany/białko/kalorie

W Twoim przypadku, odpowiednio zbilansuj na poczatek odzywianie, procz treningu silowego, aerobowy min.3 x w tyg, z czasem wiecej i dluzej, z odzywek na pewno przyda sie wysokobiałkowa (70-90% bialka, mało weglowodanów), ewentualnie jakis spalacz tluszczu, antykataboliki (chroniace mase miesniowa) czyli np.bcaa,glutamina

Bodzio_Jr

Wysłana - 17 października 2009 08:51    Edytuj Cytuj
dzieki wielkie
pzdr

Bodzio_Jr

Wysłana - 17 października 2009 09:09    Edytuj Cytuj
aaa rozumiem ze po kuracji odchudzajacej jak juz dojde do upragnionych 78kg bede mogl zaczac trening z gainerem, kupilem go wczesniej bo promocja byla

moze taki zestawik? Perfect Whey Protein + AMINOMAX 6800 ?
nie mam za duzo kasy ale za to duze cisnienie na poprawe kondycji

Zmieniony przez - Bodzio_Jr w dniu 2009-10-17 09:22:12

Zmieniony przez - Bodzio_Jr w dniu 2009-10-17 10:10:46

Banan ADMINISTRATOR

Wysłana - 17 października 2009 10:57    Edytuj Cytuj
gainer jak wspomniałem to tylko i wyłącznie odżywka, więc pisanie 'zacząć trening z gainerem' jest trochę nie na miejscu

pwp to dobre solidne białko,mieszanka bialek serwatkowych, aminomax aminy proste z dodatkami , takie rzeczy mozna brac cały rok, poza tym jak Ci zalezy na zrzuceniu prawie 20kg to czeka CIe naprawde sporo pracy

przede wszystkim przyloz sie do dobrej michy i treningu, odżywki mozesz stosowac w kazdym etapie - oczywiscie uwzgledniajac niedobory w odzywianiu , a sukces osiagniesz wyłącznie wtedy jak bedziesz jadł dobrze i trenował solidnie, bo bez tego zrzucenei 20kg bedzie trudne

Landryn91

Wysłana - 08 września 2010 13:16    Edytuj Cytuj
Co moge dodac do gainera 1??
i ile mam go brac dziennie ?

TomQ-MAG

Wysłana - 08 września 2010 14:56    Edytuj Cytuj
bierzesz wg brakow w diecie.
zalezy od celu i funduszy

Nie wiesz jakie suplementy wybrać? Oferty sklepów cie przytłaczają?
Ściągawka z godnych uwagi w moim profilu okno ZAINTERESOWANIA!!!

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Gainer 1 pytanko HELP !!!

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.