Unikaj skupisk ludzi, publicznych toalet / bufetów, dokładnie myj ręce. Ogólnie ciężko sie uchronić przed tym co niewidoczne.
doping & zdrowie
Ekspert -
1192123309000
TEN-SHIN
Wysłana - 11 października 2007 19:29
Cześć! Właśnie kończę ją przechodzić już drugi raz w tym roku Tu gdzie mieszkam to wygląda jak epidemia - moja córka miała tuż przede mną i większość dzieci w żłobku choruje,niania mojej córki i jej dzieci też padły jak muchy:) Pojęcia nie mam jak zapobiegać ale mogę powiedzieć jak można sobie ulżyć. Przede wszystkim pić dużo płynów - zwłaszcza herbatę z kopru.Zapewne brakuje bratu apetytu ale przed snem dobrze jest zjeść sporo jogurtu naturalnego z żywymi kulturami bakterii(czy jakos tak).Rano zapewne dostanie po nim sraczki ale poczuje się lepiej:) Aha - dobrze żeby zajrzał w kibel - lekarz powiedział że czasem w stolcu może pojawić się krew i wtedy badania szpitalne bo okazuje się że to jednak nie grypa;) Dużo spać,starać się jeść ile można.Niestety spadki masy raczej nieuniknione.Generalnie choroba sama mi i przeszła po 5 dniach.Mojej córce po 3 więc trzeba przecierpieć. Pozdrowienia dla brata!
"Nie ruszaj gówna póki nie śmierdzi" - mówi staropolskie przysłowie
moze wziasc cos przeciw grypie jakies ziola czosnki wszystko nawalic na noc bo jak ma mnie wziasc to jak weekend minie wezme troche na noc dzis moze uchronie sie , ale skupisk ludzi nie da sie omijać w moim przypadku wiec moge tylko sie chronić
koko
1192125488000
oska5
Wysłana - 11 października 2007 20:15
ten jogurt naturalny to mi nie podchodzi jak na problemy jelitowe.. wiem o co ci chodzilo ale generalnie na takie problemy unika się ciężkostrawnych rzeczy a raczej nie dam sobie wmówić że jogurt (nawet naturalny) jest lekkostrawny
ale może mylę się w ten sposób że "grypa jelitowa" to w końcu nie zatrucie.. tu może wszystko rządzi się swoimi prawami.. ale generalnie nie polecałabym nic za wyjątkiem sucharków, ziemniaków poduszonych widelcem z odrobiną masełka, ewentualnie chleb do jedzenia sie broń boże nie zmuszać
i polecam gastrosan fix, herbatka za ok 4 zł do kupienia w aptece, to jest mieszanka ziołowa, bardzo dobra (w smaku nie ) ale na żołądek i jelita tak
"Ten tylko jest wolny, kto na wysokość wstępuje bez uciech, a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -
1192126552000
koko1989
Wysłana - 11 października 2007 22:39
oska ja grypy jeszcze nie mam ale jestem w gornie zagrożonych bo ludzi wokół mnie powala..... a mam cykl storm shock i crystal i nie chce stracic tego co juz udalo sie zyskac
koko
1192135192000
danutha ZASŁUŻONY
Wysłana - 12 października 2007 23:09
Pewnie juz za pozno,ale jesli dopadnie Cie znowu grypa jelitowa,warto uzbroic sie na pewno w Smecte,probiotyki (Lacidofil,Lakcid,BIoflav,LactivUp itp..) oraz nifuroksazyd w tabletkach.Powinno przejsc.Oczywiscie nalezy stale nawadniac organizm.
1192223341000
koko1989
Wysłana - 17 października 2007 16:15
no niestety w niedziele szlak mnie trafił ale juz jest ok i dziś musi byc trening klatki hehe w niedziele praiwe nic nie jadłem... ale od poniedziałku juz jakos idzie
koko
1192630513000
Fafinek
Wysłana - 17 października 2007 16:24
No mi wlasnie wczoraj sie udalo wyleczyc, ale straszne bo tych calych "wyproznieniach" tak wszystko bolalo ze az nie dalo sie kontynuowac treningow, tak samo przez dzień nic nie jadłem ale juz powrócilem do zdrowia ;)
1192631096000
attarrax
Wysłana - 22 października 2007 10:21
W czasie takiej grypy trzeba koniecznie uzypełniać płyny. Zamiast lakcidu, czy lacidofilu polecam Beneflorę. Ma więcej bakterii i pożywkę i czybko uzupełni florę jelitową po takich dolegliwościach.
1193041290000
Kazziu
Wysłana - 22 października 2007 11:20
Trilac jeśli chodzi o probiotyki najlepszy
"To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!"