Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

GLUTAMINA -badania naukowe, czyli przeznacz pieniądze na co innego ;)

Luk122

Wysłana - 17 stycznia 2009 13:13    Edytuj
jakie problemy...

glutamina nigdy ne dziala i nie bedzie dzialac.
jeden kij czy zrobi sie tysiac czy piec tysiecy badan. Suplement prozdrowotny i tyle.
W opisach wyglada to pieknie ale w zyciu jest inaczej. tak jadlem glute i troche innych supli.
A rosne najlepiej jak zjem 6posilkow pelnowartoscoiwych.

Luk122

Wysłana - 13 czerwca 2009 19:23    Edytuj
Temacik nam umiera ;) a ludzie pytaja o glutamine.. ;)
bo dla wielu dziwne jest ze cos ladnie wyglada, ladnie pisze ise o tym w reklamach a jednak nie dziala :d

Czarnuchok

Wysłana - 13 czerwca 2009 23:13    Edytuj
nic nie przebije karnityny i hmb w tej materii
glutaminę jeszcze idzie odczuć i tego nie mówią jednostki

*** EMERYTOWANY DORADCA W SUPLEMENTACJI **
kontakt GG 1844256
Ekspert -

Luk122

Wysłana - 13 czerwca 2009 23:30    Edytuj
Carny prozdrotownie tak da sie ale antykatabolicznie to %)

soltys88

Wysłana - 13 czerwca 2009 23:52    Edytuj
Knife na poczatku skrytykowal TCM, jak to jest z ta forma, chodzi mi np o atuty kwasy jablkowego ktory uczestniczy w cyklu krebsa, mono tego nie ma...to wplywa na produkcje ATP? Gdzies czytalem ze wlasnie przy TCM wiecej tego ATP produkujemy...

Zmieniony przez - soltys88 w dniu 2009-06-13 23:52:34

Jestem za, a nawet przeciw...
Specjalista -

Miniak_DH

Wysłana - 14 czerwca 2009 07:11    Edytuj
Tylko, że to wszystko jest teorią, nie mającą żadnego potwierdzenia w przypadku kreatyny. Tak samo jak z estrami i innymi kwasami organicznymi. Łączenie tych związków np. z minerałami się sprawdza, tak z kreatyną nie bardzo. I pytanie czy w ogóle można jakoś poprawić monohydrat, który wchłania się i działa doskonale.
Specjalista -

Luk122

Wysłana - 14 czerwca 2009 11:30    Edytuj
kreatyna to kreatyna ;)
nie ma i nie blo i nie bedzie raczej mocniejszej i slabszej bo i niby jak ?

ArekPJ

Wysłana - 25 czerwca 2009 11:21    Edytuj
_Knife_ dzieki za link do tego posta:)

GO HARD OR GO HOME !

ambroziak

Wysłana - 25 czerwca 2009 22:50    Edytuj
Te badania - na pierwszy rzut oka - mają błędy w metodyce. Zastanawiające jest to, w którym żaden z suplementów nie wykazywał wpływu na zdolności wysiłkowe... Glutamina jest typowym związkiem z tych, dla których ważne jest tzw. "okienko terapeutyczne". Co oznacza, że najlepsze działanie wykazują dawki optymalne - nie za niskie, nie za wysokie. Ale szczegółowo odniosę się chyba do tego na mojej stronce, bo tutaj - jak się natrudzę - to i tak zniknie to w "lawinie" komentarzy.

S. Ambroziak
Specjalista -

faftaq

Wysłana - 25 czerwca 2009 23:06    Edytuj
To trudne Pan sobie wymierzył zadanie. Za glutamina w czystej teorii swiadczy wiele, w praktyce - o wiele mniej. Sam spedziłem sporo czasu szukając badań dowodzacych przydatnosci tego suplementu i niestety znalazlem niewiele co by mnie interesowało (jedyne optymistyczne dane dotyczyly np wplywu glutaminy na sluzówke żołądka i nabłonek jelita cieńkiego)...

Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -

Odpowiedzi jest na 42 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Temat zamknięty

GLUTAMINA -badania naukowe, czyli przeznacz pieniądze na co innego ;)

Strony:  pierwsza  1  2  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.