Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

GLUTAMINA -badania naukowe, czyli przeznacz pieniądze na co innego ;)

adi95adi

Wysłana - 13 grudnia 2009 17:58    Edytuj
Mam 14 lat i 180 cm wzrostu. Ważę 64 kg (czy to nie za mało?? ) chciałbym zacząć brać (po treningach judo) glutaminę i carbo. Mam zamiar przytyć do 70 kg. Czy ktoś może mi powiedzieć czy warto jest brać glutaminę razem z carbo? A jak tak to w jakich ilościach (czy według zaleceń na opakowaniu jest dobrze w połączeniu z węglowodanami)?? I najważniejsze pytanie: czy uda mi się przytyć (nie miałem wcześniej problemów z nabraniem wagi ) ??
Dzięki!!!

faftaq

Wysłana - 13 grudnia 2009 18:04    Edytuj
nie rozbrajaj mnie człowieku

w tymże tamacie na pierwszych stronach masz odpowiedz na to pytanie.

Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -

adi95adi

Wysłana - 13 grudnia 2009 18:17    Edytuj
No i gdzie tu odpowiedź?? Nie ma wzmianki odnośnie moich pytań, które konkretnie odnoszą się do połączenia gluty z carbo... I na inne moje pytania również nie ma odpowiedzi. Przetrząsnąłem dział i nic... Więc jeszcze raz dziękuję za tych co mi odpowiedzą, a nie wyśmieją

psonic

Wysłana - 13 grudnia 2009 18:26    Edytuj
to moze inaczej, na co POLACZENIE glutaminy z carbo ? bierz sobie te carbo lub gainera o glucie zapomnij, a jak chcesz wepchniecie ci glutaminy w suplementacje to do olimpu skocz

Legends May Sleep But They Never Die

IntoTheRain Forever On My Mind

adi95adi

Wysłana - 13 grudnia 2009 18:31    Edytuj
No to glutamina nie daje jakichś widocznych efektów na zewnątrz ciała racja? Co polecacie w takim wieku przy takiej masie?? Czy mogę brać cm3? Chcę się dalej rozwijać i jak najszybciej dobić do 70 kg bo teraz za chudo wyglądam... Dzięki!!

faftaq

Wysłana - 13 grudnia 2009 18:34    Edytuj
goraco polecam duzo jesc. poczytac troche o odzywianiu.

w tym temacie masz wykazane - ze glutamina jest bez sensu

poza tym ten topik nie sluzy do robienia rozpiski carbo

tu masz temat z pojedynczymi pytaniami:

http://www.sfd.pl/Masz_pojedyncze_pytanie_Nie_wiesz_jak_dawkowac_suple_pytaj_Tutaj!-t272823.html

Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -

adi95adi

Wysłana - 13 grudnia 2009 18:35    Edytuj
Ok dzięki!

iveride

Wysłana - 20 grudnia 2009 18:26    Edytuj
glutaminian sodu jest uznawany za szkodliwy, niszczy komórki nerwowe - właśnie ze wzglęu na to że jest solą kwasu glutaminowego. za szkodliwy jest uznawany kwas glutaminowy.

Dlaczego więc poleca sie glutaminę? może działa na mieśia a czyni destrukcję w mózgu.

faftaq

Wysłana - 20 grudnia 2009 20:16    Edytuj
w jaki sposob glutamina czyni destrukcje mózgu?

Ekspert -

macdonald

Wysłana - 24 grudnia 2009 14:03    Edytuj
glutaminian sodu a glutamina to dwie bardzo różne rzeczy :D

ja tam zażywam glutamine+inne aminokwasy+białko na sen, jakoś czuje lepszy postęp
niż po samym białku z amino

! kulturystyka !

Odpowiedzi jest na 42 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Temat zamknięty

GLUTAMINA -badania naukowe, czyli przeznacz pieniądze na co innego ;)

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.