GLUTAMINA -badania naukowe, czyli przeznacz pieniądze na co innego ;)
adi95adi
Wysłana - 13 grudnia 2009 17:58
Mam 14 lat i 180 cm wzrostu. Ważę 64 kg (czy to nie za mało?? ) chciałbym zacząć brać (po treningach judo) glutaminę i carbo. Mam zamiar przytyć do 70 kg. Czy ktoś może mi powiedzieć czy warto jest brać glutaminę razem z carbo? A jak tak to w jakich ilościach (czy według zaleceń na opakowaniu jest dobrze w połączeniu z węglowodanami)?? I najważniejsze pytanie: czy uda mi się przytyć (nie miałem wcześniej problemów z nabraniem wagi ) ?? Dzięki!!!
w tymże tamacie na pierwszych stronach masz odpowiedz na to pytanie.
Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -
1260723848000
adi95adi
Wysłana - 13 grudnia 2009 18:17
No i gdzie tu odpowiedź?? Nie ma wzmianki odnośnie moich pytań, które konkretnie odnoszą się do połączenia gluty z carbo... I na inne moje pytania również nie ma odpowiedzi. Przetrząsnąłem dział i nic... Więc jeszcze raz dziękuję za tych co mi odpowiedzą, a nie wyśmieją
to moze inaczej, na co POLACZENIE glutaminy z carbo ? bierz sobie te carbo lub gainera o glucie zapomnij, a jak chcesz wepchniecie ci glutaminy w suplementacje to do olimpu skocz
Legends May Sleep But They Never Die
IntoTheRain Forever On My Mind
1260725211000
adi95adi
Wysłana - 13 grudnia 2009 18:31
No to glutamina nie daje jakichś widocznych efektów na zewnątrz ciała racja? Co polecacie w takim wieku przy takiej masie?? Czy mogę brać cm3? Chcę się dalej rozwijać i jak najszybciej dobić do 70 kg bo teraz za chudo wyglądam... Dzięki!!
glutaminian sodu jest uznawany za szkodliwy, niszczy komórki nerwowe - właśnie ze wzglęu na to że jest solą kwasu glutaminowego. za szkodliwy jest uznawany kwas glutaminowy.
Dlaczego więc poleca sie glutaminę? może działa na mieśia a czyni destrukcję w mózgu.
1261329973000
faftaq
Wysłana - 20 grudnia 2009 20:16
w jaki sposob glutamina czyni destrukcje mózgu?
Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -
1261336585000
macdonald
Wysłana - 24 grudnia 2009 14:03
glutaminian sodu a glutamina to dwie bardzo różne rzeczy :D
ja tam zażywam glutamine+inne aminokwasy+białko na sen, jakoś czuje lepszy postęp niż po samym białku z amino