Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1075 razy
słowa kluczowe: garbie  pomocy 
Autor

GARBIE SIE- pomocy

żołądkowa

Wysłana - 19 czerwca 2009 10:32    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

problem taki jak w temacie. mam lekką skolioze ale w dzieciństwie chodziłam na gim. korekcyjna itp i nie wygląda to źle, bardziej chodzi mi o 'wystające łopatki' jestem dość wysoka i mam chyba za słabe mięśnie i dlatego się garbie. wygląda to strasznie;/jak mam wzmocnić te górne partie kręgosłupa, jaka jest szansa że się nie będe garbić (19 lat)? prosze podajcie mi jakieś ćwiczenia bo ja nie chce tak wyglądać....

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 19 czerwca 2009 11:36 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Mass XXL

CENA: 109.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł
Vitalmax - Whey Pro Gainer 2

CENA: 75.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe ,  odżywki na masę

mobin2x

Wysłana - 19 czerwca 2009 11:36    Edytuj Cytuj
najpierw zacznij od basenu, podciągania na drążku, jak już sobie po ćwiczysz jakiś czas na tym to śmiało wybierz się na siłownie... ale z małym ciężarem aby nie przesadzić na kręgosłup

ale większość osób garbi się...albo siedzie krzywo

Staraj się siedzieć prosto, albo kup sobie pajączka ;p

Grasik ZASŁUŻONY

Wysłana - 20 czerwca 2009 18:24    Edytuj Cytuj
Musisz wzmocnić mięśnie międzyłopatkowe przy jednoczesnym rozciągnięciu mięśni klatki piersiowej. Z ćwiczeń, które możesz robić praktycznie wszędzie - w pracy czy szkole - to dociskanie ramion do ściany. Stajesz tyłem blisko przy ścianie i starasz się ją dotknąć barkami. Każde powtórzenie przytrzymujesz przez chwilę, starając się odpowiednio napiąć mięśnie grzbietu. Rób codziennie 4 serie po 20-25 powt.
Zapytam jeszcze o wielkość biustu (nie martw się, pytam bez podtekstów - też jestem kobietą). Często panie hojniej obdarzone też mają problem z garbieniem się. Niestety ciężar piersi też trochę robi swoje.

Zmieniony przez - Grasik w dniu 2009-06-20 18:25:31

28:06:42:12
That is when the world will end.
Specjalista -

mocny.34

Wysłana - 02 lipca 2009 11:29    Edytuj Cytuj
Podejdź do doktora i niech cie skieruje na tzw. zabiegi rehabilitacyjne. Pokażą ci fachowe ćwiczenia i w ogóle.

olka426

Wysłana - 02 lipca 2009 12:15    Edytuj  Cytuj
mocny.34 ma rację ale warto również robić tzw. łódeczkę - bo to ćwiczenie też pomaga

Sometimes the one thing that you're looking for will be the one thing you can't see

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.