Jezeli mialbym zaglosowac i wybrac NAJWIEKSZA KICHE na rynku suplementow bylby to bez watpienia kazdy GAINER. Bez wzgledu na to czy Whey-, XXS, XXL, Hard- GAINER itp. Kazdy taki preparat to szit dla naiwnych. Od niepamietnych czasow prowadzac rozmowy o suplach, pamietam ze kazdy napotkany koles z nieruchawym karkiem, masa tluszczu (mysli ze to "masa" czyli miesnie) to wyznawca i uzytkownikow GAINERA. Jest toodzywka o tak specyficznie waskim i jeszcze zlym zastosowaniu, ze stanowi gwarancje spasienia brzucha i wywalenia kasy w bloto. Bez wzgledu czy propoircje bialka do wegli sa np. 25-68, 45-45, 30-50 jest to szit maxymalny. DLaczego? Bo kupujac samo bialko mamy nieporwnywalnie lepsze pole manewru: moze byc czystym budulcem, spalaczem tluszczu i przyspeiszaczem metabolizmu czy elementem CKD a jak ktos sobie wysadzic brzuch to moze sypnac taniej jak barszcz glukozy czy fruktozy i ma "farmaceutyczny" gainer. Zadne tam rozwazania o zawartosci maltodextryn w gainerach mnie nie interesuja bo argument jest III rzedny. Jesli ktos ma zdanie przeciwne i potrafi napisac o GAINERZE dobrze, to chetnie poslucham. Ja mam od lat widok napuchnietego byka z zalanym ryjkiem jako uzytkownika gainera. Tatuaze, sadlo, podjazdy na mase...te klimaty. Trzymajcie sie z dala od gainerow!
Civic - trochę się doedukuj, zanim zaczniesz wygłaszać kategoryczne opinie. Synteza białka (anabolizm)pochłania bardzo wysokie porcje energii - 90% energii biosyntez. Gainery są dla osób bardzo szczupłych, o bardzo szybkiej przemianie materii, które nie mają czasu, chęci lub wiedzy, aby samodzielnie komponować dietę.
S. Ambroziak
Specjalista -
1116833642000
DUDEK
Wysłana - 23 maja 2005 09:43
"Tatuaze, sadlo, podjazdy na mase...te klimaty. Trzymajcie sie z dala od gainerow! " - to mi bardziej pod koksy podchodzi, ale to też stereotypy
civic coś ci powiem, ja jetm TYLKO gainery, niedługo dam fotki (nie żebym się chwalił bo nawiązuje do temtu) i zobaczysz co dają gainery, a kupiłem już nie jedno białko i h.uja mi dało na na samym białku masy nikt jeszcze nie zbudował, wydaje mi się że nie masz w temacie praktycznie żadnej wiedzy pisząc takie ******ły, nie wiesz nawet tyle że hargainerom białko praktycznie nic nie daje jesli nie dodaje się węgli, nie cche mi się rozpisywać, skasujcie takie posty, bo wprowadzają ludzi w błąd, ******ły i tyle.
nara
1116834593000
Biniu NUTRIFARM
Wysłana - 23 maja 2005 10:52
problem w tym iz bialko srednio nadaje sie jako zrodlo energii (pomijam nieunikniona konwersje do ww)
jak Slawek napisal gainer to posilek dla leniwego lub takiego ktory nie ma akurat czasu pichcic obiad
w skrocie gainer = schabowy plus ryz w proszku !!
sa osoby ktore tego potrzebuja - albo nie maja czasu jesc albo nie maja apetytu
TWORCA ALTERNATYWNEJ DROGI (i nie tylko) - zaprasza do dzialu NUTRIFARM i lektury magazynu PERFECT BODY www.perfectbody.pl
Ekspert -
1116838334000
dawidm
Wysłana - 23 maja 2005 12:10
ja stosuję gainera nawet na rzeźbę. Czasami nie mam czasu/ochoty na normalny posiłek i jem sobie gainerka. Czy myślisz, że to źle Bo ja nie... pozdro. Zamiast gotować ryż + kurczaka albo ser biały + chleb razowy robię sobie szybką porcję odżywki, co zajmuje mi 2 minuty z wypiciem
1116843014000
Cartman21
Wysłana - 23 maja 2005 12:40
osobicie też nie używam raczej,chyba że na ckd-ładowanie.ale troche przesadzasz ze swoją oceną bo dla pewnej grupy ćwiczących(cieżko przybierających na masie) jest bardzo dobrą odżywką.
Pije od wielu lat (bo nic lepszego nie wymyslono) gainery po treningu i brzucha nie mam.
Ekspert -
1116846314000
Czarnuchok
Wysłana - 23 maja 2005 13:20
zalezy od przemiany materii. dla tych ktorym nie sluza cukry proste lub szybkowchlanialne (maltodesktryny w plynie) gainer to ostatnia odzywka w kolejnosci zakupu - no chyba że do ładowań na CKD
w innym przypadku gainer to zbawienie :)
*** EMERYTOWANY DORADCA W SUPLEMENTACJI ** kontakt GG 1844256