Z jednej strony dziqs masz racje, ale z drugiej powinienes okreslic swoj priorytet i trening ułozyc "pod niego". Jeżeli chcesz podciagnąć klatke, to ćwicz klatke na początku. Jeżeli plecy - to zaczynaj od nich. Ja nie widze przeszkód w tym od czego zaczynasz, a raczej w dalszej kolejnosci cwiczeń. Miesnie człwieka można podzielic jak gdyby na 3 grupy - "spychacze", "ciągniki" i "fundamentalne"

Pierwsza grupa to klata, barki i triceps gdyz odpowiadaja za wszelkiego rodzaju "wyciskania", a cwiczenia ktore je pobudzają do pracy wymagają prostowania rąk. Druga grupa to góra pleców i bicepsik - gdyz odpowiadają głownie za przyciaganie ciezaru do siebie, a ćwiczymy je przez uginanie rak. Trzecia grupa to dół pleców i nogi - odpowiedzialne za naszą postawe. Cwiczenia w FBW powinieneś ułożyc w takiej koeljności, by wszystkie te grupy były ćwiczone w całosci, bez rozdzielania cwiczeń. Tak więc jezeli zacyznasz od klatki to nastepne rob barki i tric, a jak od plecow to nastepny biceps. Co do dołu pleców można się uczepic, gdyz nie musi on byc cwiczony z nogami, lecz prawda jest taka, ze przysiady strasznie go obciazaja, więc jak pompować to do konca (takiem oje zdanie). Możesz oczywiście MC robić zaraz po plecach. BA! Mozesz od niego zaczynać jezeli jest Twoim priorytetem

JA jednak radziłbym zostawiać go poprostu na koniec pleców (góra plecow-> dół pleców -> biceps -> nogi) w ostatecznosci. Mozesz oczywiscie robic najpierw biceps, potem dół pleców. To zależy od Twoich upodobań, lecz ja nie lubie tego rodzielać

Pozdrawiam.