Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Autor

Flucloxacillin, od czego jest ten antybiotyk??

daroxxx

Wysłana - 04 lipca 2009 23:24    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

witam

od dwoch dni mam spuchniety prawy migdalek, gdy przelykam sline to boli i mam slabe samopoczucie gorączki chyba nie mam...

...biore ibuprom, vit c i strepsils ale slabo pomaga...

znalazlem antybiotyk FLUCLOXACILIN ale nie wiem od czego jest bo jest napisane po angielsku bo jestem aktualnie w anglii,

mam pytanie od czego to jest i co jeszcze może mi pomóc tylko ze nie mam tu za duzo lekarstw do wyleczenia...
z góry dziekuje i pozdrawiam :(

Zmieniony przez - daroxxx w dniu 2009-07-04 23:25:54

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 05 lipca 2009 00:20 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - ARGI POWER

CENA: 48.90zł
Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł
Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

wytrysk

Wysłana - 05 lipca 2009 00:20    Edytuj Cytuj
"Flukloksacylina jest antybiotykiem stosowanym powszechnie w Europie i Australii do leczenia infekcji wywołanych przez gronkowce."

jest to rodzaj penicyliny

Dwie najlepsze chwile w życiu ?- początek orgazmu i koniec srania

daroxxx

Wysłana - 05 lipca 2009 10:08    Edytuj Cytuj
ccoraz gorzej jest nie moge mowic, nie mowiac o przelyaniu sliny... :(((

pomoze mi ten antybiotyk ???

Zmieniony przez - daroxxx w dniu 2009-07-05 10:23:57

wytrysk

Wysłana - 05 lipca 2009 12:43    Edytuj Cytuj
moja szklana kula nie odpowiada jeznoznacznie, runy i tarot rowniez, musisz sam sike przekonac

Dwie najlepsze chwile w życiu ?- początek orgazmu i koniec srania

CarolineM

Wysłana - 07 sierpnia 2009 13:50    Edytuj Cytuj
Witam!!Moj synek ma 8 tyg.niechcacy obcinajac mu paznokcia u nogi obcielam go za mocno i teraz Kevin ma zaczerwieniona skore w okol palca jak rowniez pojawila sie ropa.Lekarz przepisal mu antybiotyk o nazwie flucloxacillin 125mg.musze podawac mu go 4 razy na dobe po 2,5ml.Jednak mam pytanie czy objawy takie jak rozwolnienie a nastepnie zatwardzenie jest normalnie przy braniu ww antybiotyku??Bardzo zalezy mi na odpowiedzi!!z gory dziekuje.Dodam ze ten stan utrzymuje sie juz prawie 2 tyg.i nie pomagaja oklady z rumianku czy inne domowe sposoby.

Tachon

Wysłana - 07 sierpnia 2009 14:00    Edytuj Cytuj
Niestety antybiotyki jadą po bakteriach z układu pokarmowego jak ze wszystkimi innymi które łapią się w spektrum. Biegunki i zatwardzenia to normalne. Dlatego pisze się dodatkowo Lakcid czy iny Lacidofil albo dodaje do diety dużą ilość kefiru czy jogurtów. Nie wiem czy nie dostaliście czy nie wykupiliście czy coś innego. Jak się niepokoisz to idź jeszcze raz.
Ps. Naprawdę nazwałaś syna Kevin?

Tachon

Wysłana - 07 sierpnia 2009 14:02    Edytuj Cytuj
Ło matko... nie przeczytałem że dzieciak ma 8 tygodni. Idź do lekarza bo zatwardzenia u takich małych ufolków to może być coś zupełnie innego.

Ocic79

Wysłana - 07 października 2009 13:25    Edytuj Cytuj
Witam moja dziewczyna karmi piersia a musi jejsc ten antybiotyk.Co robic musi odstawic karmienie piersia? prosze o porade dzeki,

syla100

Wysłana - 05 lutego 2010 11:36    Edytuj Cytuj
hejka. doktor przepisałam mi to lekarstwo na alergie dla mojej 6 tygodniowej córeczki. Ma zaczerwienioną całą skórę ale nie mam 100% zaufania do tego lekarza i sama nie wiem czy jej dać ten antybiotyk czy lepiej nie, w końcu to takie maleństwo i już faszerować antybiotykiem???
czy ktoś może mi doradzić co zrobić?

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Flucloxacillin, od czego jest ten antybiotyk??

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.