logo
zamknij zamknij

Fit pizza na orkiszowo - żytnim spodzie(węglowodanowo - białkowa)

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3810

3,6 5 5
napisał(a)
ASFI87
Ekspert
Szacuny 140 Napisanych postów 217 Wiek 30 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1121
Składniki na ciasto:

100 g mąki pszennej chlebowej typ 750
80 g mąki orkiszowej typ 700
60 g mąki żytniej typ 720
łyżeczka oliwy z oliwek
15 g świeżych drożdży
szczypta cukru
woda
łyżeczka soli himalajskiej


Przygotowanie:

Do rondelka dodać pokruszone drożdże, szczyptę cukru, zalać około 100 ml ciepłej wody, wymieszać, dosypać około łyżkę mąki pszennej i ponownie wymieszać do jednolitej konsystencji. Przykryć rondelek ściereczką i odstawić zaczyn w ciepłe miejsce. Po około 20-30 min dodać zaczyn do mąki wraz ze szczypta soli oraz oliwą z oliwek. Wymieszać i wyrabiać ciasto przez około 10-15 minut. Następnie odstawić w ciepłe miejsce na min 30 minut. Po tym czasie można formować pizze, smarując ją przegotowanym domowym sosem pomidorowym lub tak jak ja passatą pomidorową z dodatkiem czosnku i ziół. Moja wersja była m.in z brokułami, kurczakiem oraz mozzarellą:) Smacznego. W wartościach odżywczych uwzględniłem ciasto oraz podane we wcześniejszym zdaniu dodatki.


Wartości odżywcze całej pizzy:

Białko: 62 g

Węglowodany: 160 g

Tłuszcze: 27 g

Kcal: 1159

4
Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
missInvincible
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1178 Napisanych postów 4097 Wiek 25 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 98167
Nie ma to jak pizza u mnie ostatnio temat numer jeden hehe. Twoja wyglada kozacko.

""Doubt is enemy number one of progression"

Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

napisał(a)
K_PS
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3860 Napisanych postów 34705 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 252313
Super wygląda
1

„bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy”

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WIE DIE."

napisał(a)
sTDmX
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 362 Wiek 32 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 25679
kozak

Je..baĆ k***y w przepocontch majtacH!!!

napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2126 Napisanych postów 20047 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 83436
Piękna

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

napisał(a)
ola5601
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 24 lat Na forum 113 dni Przeczytanych tematów 19
zrobilam, pyszna!!
napisał(a)
koko810
Ekspert
Szacuny 98 Napisanych postów 198 Wiek 25 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 3408
wow wyglada swietnie!
napisał(a)
ASFI87
Ekspert
Szacuny 140 Napisanych postów 217 Wiek 30 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1121
Bardzo mnie cieszy że się wszystkim podoba i smakuje:)
napisał(a)
tom_sky
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 35 lat Na forum 237 dni Przeczytanych tematów 73
Jak długo to się ma piec i w jakiej temperaturze?
napisał(a)
ASFI87
Ekspert
Szacuny 140 Napisanych postów 217 Wiek 30 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1121
200 stopni około 15 minut. Wiedziałem że o czymś zapomniałem:D
napisał(a)
DJ_DoDo
Ekspert
Szacuny 620 Napisanych postów 1124 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 30859
wygląda pięknie :) jak z reklamy pizzeri :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Melasa, czy warto? Jeśli tak to jak?

Następny temat

Bezy z patelni by MiLeNaPiSaReK

Mariusz Janucik - ocena sylwetki

Głodówka, dieta 1000 kalorii oraz inne mity z pierwszych stron gazet

Kreatyna - czy dobrze ją dawkujesz?

Regeneracja wątroby przy SAA: sylimaryna, ostropest

Trufle o smaku słonego karmelu

Akop poprowadzi chłopaka Ady Kaczmarek!

Odżywka białkowa w diecie - jak z niej skorzystać?

Jak walczyć z hormonem głodu?