logo
zamknij zamknij

Fit pizza na orkiszowo - żytnim spodzie(węglowodanowo - białkowa)

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3890

3,6 5 5
napisał(a)
ASFI87
Ekspert
Szacuny 141 Napisanych postów 217 Wiek 30 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1121
Składniki na ciasto:

100 g mąki pszennej chlebowej typ 750
80 g mąki orkiszowej typ 700
60 g mąki żytniej typ 720
łyżeczka oliwy z oliwek
15 g świeżych drożdży
szczypta cukru
woda
łyżeczka soli himalajskiej


Przygotowanie:

Do rondelka dodać pokruszone drożdże, szczyptę cukru, zalać około 100 ml ciepłej wody, wymieszać, dosypać około łyżkę mąki pszennej i ponownie wymieszać do jednolitej konsystencji. Przykryć rondelek ściereczką i odstawić zaczyn w ciepłe miejsce. Po około 20-30 min dodać zaczyn do mąki wraz ze szczypta soli oraz oliwą z oliwek. Wymieszać i wyrabiać ciasto przez około 10-15 minut. Następnie odstawić w ciepłe miejsce na min 30 minut. Po tym czasie można formować pizze, smarując ją przegotowanym domowym sosem pomidorowym lub tak jak ja passatą pomidorową z dodatkiem czosnku i ziół. Moja wersja była m.in z brokułami, kurczakiem oraz mozzarellą:) Smacznego. W wartościach odżywczych uwzględniłem ciasto oraz podane we wcześniejszym zdaniu dodatki.


Wartości odżywcze całej pizzy:

Białko: 62 g

Węglowodany: 160 g

Tłuszcze: 27 g

Kcal: 1159

4
Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
missInvincible
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1314 Napisanych postów 4311 Wiek 25 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 110827
Nie ma to jak pizza u mnie ostatnio temat numer jeden hehe. Twoja wyglada kozacko.

""Doubt is enemy number one of progression"

Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

napisał(a)
K_PS
Ekspert
Szacuny 3981 Napisanych postów 34870 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 253187
Super wygląda
1

„bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy”

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WIE DIE."

napisał(a)
sTDmX
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 362 Wiek 32 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 25993
kozak

Je..baĆ k***y w przepocontch majtacH!!!

napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2296 Napisanych postów 20234 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 85565
Piękna

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

napisał(a)
ola5601
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 24 lat Na forum 177 dni Przeczytanych tematów 19
zrobilam, pyszna!!
napisał(a)
koko810
Ekspert
Szacuny 103 Napisanych postów 207 Wiek 25 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 4208
wow wyglada swietnie!
napisał(a)
ASFI87
Ekspert
Szacuny 141 Napisanych postów 217 Wiek 30 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1121
Bardzo mnie cieszy że się wszystkim podoba i smakuje:)
napisał(a)
tom_sky
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 35 lat Na forum 301 dni Przeczytanych tematów 82
Jak długo to się ma piec i w jakiej temperaturze?
napisał(a)
ASFI87
Ekspert
Szacuny 141 Napisanych postów 217 Wiek 30 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1121
200 stopni około 15 minut. Wiedziałem że o czymś zapomniałem:D
napisał(a)
DJ_DoDo
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 926 Napisanych postów 1427 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 61461
wygląda pięknie :) jak z reklamy pizzeri :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Melasa, czy warto? Jeśli tak to jak?

Następny temat

Bezy z patelni by MiLeNaPiSaReK

Suplementy w shotach - czy warto?

Radosław Słodkiewicz - ocena sylwetki

Fitness ladies in red

Ziemniaki czy ryż? Porównanie okiem dietetyka

Suplementy na masę - beta-alanina

KOMUNIKAT IFBB ELITE PRO!

Kasia Dziurska na Arnold Classic Europe

Brokuły czy cukinia - porównanie okiem dietetyka