SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Fit pizza na orkiszowo - żytnim spodzie(węglowodanowo - białkowa)

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5260

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 144 Napisanych postów 218 Wiek 31 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1139
Składniki na ciasto:

100 g mąki pszennej chlebowej typ 750
80 g mąki orkiszowej typ 700
60 g mąki żytniej typ 720
łyżeczka oliwy z oliwek
15 g świeżych drożdży
szczypta cukru
woda
łyżeczka soli himalajskiej


Przygotowanie:

Do rondelka dodać pokruszone drożdże, szczyptę cukru, zalać około 100 ml ciepłej wody, wymieszać, dosypać około łyżkę mąki pszennej i ponownie wymieszać do jednolitej konsystencji. Przykryć rondelek ściereczką i odstawić zaczyn w ciepłe miejsce. Po około 20-30 min dodać zaczyn do mąki wraz ze szczypta soli oraz oliwą z oliwek. Wymieszać i wyrabiać ciasto przez około 10-15 minut. Następnie odstawić w ciepłe miejsce na min 30 minut. Po tym czasie można formować pizze, smarując ją przegotowanym domowym sosem pomidorowym lub tak jak ja passatą pomidorową z dodatkiem czosnku i ziół. Moja wersja była m.in z brokułami, kurczakiem oraz mozzarellą:) Smacznego. W wartościach odżywczych uwzględniłem ciasto oraz podane we wcześniejszym zdaniu dodatki.


Wartości odżywcze całej pizzy:

Białko: 62 g

Węglowodany: 160 g

Tłuszcze: 27 g

Kcal: 1159

5
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1908 Napisanych postów 5484 Wiek 26 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 178811
Nie ma to jak pizza u mnie ostatnio temat numer jeden hehe. Twoja wyglada kozacko.

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3985 Napisanych postów 34893 Wiek 28 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 253275
Super wygląda
1

„bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy”

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WIE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 378 Wiek 33 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 44406
kozak

Je..baĆ k***y w przepocontch majtacH!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2344 Napisanych postów 20247 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 85827
Piękna

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 25 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 19
zrobilam, pyszna!!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 174 Napisanych postów 304 Wiek 26 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 15245
wow wyglada swietnie!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 144 Napisanych postów 218 Wiek 31 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1139
Bardzo mnie cieszy że się wszystkim podoba i smakuje:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 36 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 118
Jak długo to się ma piec i w jakiej temperaturze?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 144 Napisanych postów 218 Wiek 31 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1139
200 stopni około 15 minut. Wiedziałem że o czymś zapomniałem:D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5253 Napisanych postów 4530 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 236062
wygląda pięknie :) jak z reklamy pizzeri :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Melasa, czy warto? Jeśli tak to jak?

Następny temat

Bezy z patelni by MiLeNaPiSaReK