Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Fighter chce się zmasować. Mile widziana krytyka;p

Buju

Wysłana - 04 grudnia 2008 19:00    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Waga: 67kg
Wzrost: 178cm
Cel treningowy: Zwiększenie masy mięśniowej, przy zachowaniu dynamiki.
Staż treningowy na siłowni: trenowałem siłowo jako dodatek do sw, które zawsze były priorytetem. Teraz się to zmienia – rezygnuje z sw na jakiś czas, zamiezam wrocić silniejszy.. Generalnie moje ciało na trening masowy reaguje dobrze (zawsze stosowałem treningi wytrzymałościowe)

Uprawiane inne sporty: od 10 roku życia sw – hobbystycznie zapasy (chociaż już dawno sie nie kulałem), wyczynowo uderzane.

Dostęp do sprzętu: full osprzęt.
Dieta: układa się, ale zasady żywienia znam i cały czas stosuje.
Przeciwskazania medyczne: chyba brak...;p
Zażywane suplementy: Gainer, bcaa, białko może dojdzie..... jak juz się dobrze roztrenuje to kreatynką się zaatakuję (ale to już pewnie inny plan będzie)

Ogólny zarys: Sw mi się przejadło...nie mam zapału do walki..w najblizszym czasie będę zmieniał klub, więc chciałem skupić się na treningu siłowym (masa+siła/ przy zachowaniu dynamiki). Wcześniej robiłem obwody 2x w tygodniu, ale przy intensywnym treningu sw cięzko było o jakieś fantastyczne wyniki.

Obmysłiłem, żeby przez najbliższy miesiąc, albo dwa trenować według następującej koncepcji:

Trening A:

Klatka piersiowa:
- wyciskanie sztangi leżąc (płasko) 12 x 3
- wyciskanie sztangi/sztangielek skos 12 x 3
Barki:
- wyciskanie sztangi stojąc 12 x 3
- wznosy bokiem 12 x 2
Triceps:
- wyciskanie francuskie 12 x 2
- pompki na poręczach max x 2
Brzuch:
- wznosy nóg w zwisie 20 x 2
- skręty z obciążeniem do zmęczenia x 2
- skłony na ławce skośnej 20 x 2

Plecy:
- podciąganie na drążku 12 x 2
- wiosłowanie sztangą 12 x 3
- wznosy tułowia z obciążeniem 12 x 2
Nogi:
- przysiady 12 x 3
- ugięcia nóg 12 x 2
Biceps:
- uginanie ramion ze sztangą łamaną 15 x 2
- uginanie przedramion ze sztangielkami 12 x 2
Kapturek:
-szrugsy/ podciąganie sztangi do brody 12 x 2
Łydki:
- wspięcia na palce siedząc max x 3

Po każdym treningu będę wykonywał trening plyometryczny:
- pompki z klasnięciem 20x3
- wyrzuty nóg 20x3
- wyskoki z podporu przodem... zapomniałem jak to cwiczonko się nazywało..chyba burpnes? W każdym razie Ross je pokazywał i zachwalał...a ja się z nim zgadzam;) 20x3
Dodatkowo rozciąganie i zchłodzenie organizmu.

Proszę, żeby w razie błędów ktoś mi je pokazał, a postaram się udoskonalić.
Pozdrawiam

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 04 grudnia 2008 20:16 
W większości przypadków polecamy:

Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
Olimp - Massacra

CENA: 109.00zł
Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

georgu Ivan Groźny

Wysłana - 04 grudnia 2008 20:16    Edytuj Cytuj
Tylko pytanie jest takie... Czy masz zamiar wracac do SW i jesli tak czy masz zamiar wymiatac? Bo jesli tak, to raczej nie ma sensu robienie masy... Dlaczego... Poniewaz w SW masa jest zbedna... Wazne, bys byl wytrzymaly i mial dobra dynamike... Masa tylko spowolni twoje ruchy, a i kondycja ostro spadnie...

zdr.

MODERATOR DZIAŁU "SPORTY ZESPOŁOWE"
Ekspert -

mee_how

Wysłana - 04 grudnia 2008 23:18    Edytuj Cytuj
a co to?FBW?

Rozson

Wysłana - 05 grudnia 2008 00:20    Edytuj Cytuj
Full body workout

mee_how

Wysłana - 05 grudnia 2008 10:21    Edytuj Cytuj
no ja wiem ale ten plan nie podpada pod fbw ani pod splita ani pod nic

Zmieniony przez - mee_how w dniu 2008-12-05 10:22:03

Buju

Wysłana - 05 grudnia 2008 14:51    Edytuj Cytuj
Tak mam zamiar powrócić.. i wznowić starty. Co do masy..zdania są podzielone, ale toche źle się czuję aktualnie - zbyt delikatnej konstrukcji jestem - nawet trenerzy o tym wspominali, ze mięska trochę przydałoby mi się, jak bywałem na mikrocyklach typowo siłowych jakoś przyjemniej mi się walczyło - nie odczuwałem tak ciosów i nie przesówałem się po uderzaniach (ciężko to opisać). Czy spowolni? Myśle, że wykonując treningi pylometryczne zachowam dynamikę i po etapie treningu szybkościowego wróce do formy. Generalnie, aktualna moja waga startowa to 63,5 kg - przy moim wzroście to trochę mało. Nie chcę mieć olbrzymiej masy, ale waga w której chciałbym startować to okolice 70kg moze troche wiecej. Mam problemy z przybraniem na masie - w mikrocyklach siłowych jestem cięższy, ale potem wszystko spada. Dlatego chciałem wykorzystać urlop od sw, który daje psychice i zbudować troszkę ciałka. Jak wroce do sw to i tak sporo schudnę ale juz będę miał wagę startową ok. 70kg (czyli prawie 10kg wiecej - jak dla mnie sporo) tak to sobie wymyśliłem;] poprostu ciut za szczupły jestem i widze, że jak jestem cięższy i silniejszy to wzrasta efektywność na ringu.

pabel1

Wysłana - 05 grudnia 2008 15:17    Edytuj Cytuj
- pompki z klasnięciem 20x3
- wyrzuty nóg 20x3
- wyskoki z podporu przodem... zapomniałem jak to cwiczonko się nazywało..chyba burpnes?

pompki z klaśnięciem to wiem jak zrobić a co do wyrzutów nóg to chodzi ci o cwiczenie w którym
opieramy ręce na podłodze i nogami robimi wypchniecia nog do tyłu i pod klatke ??
a te 3 cwiczenie mozesz opisać ?? mam zamiar zwiększyć troche swoją szybkośc i do treningu siłowego dodać te ćwiczenia.

Buju

Wysłana - 05 grudnia 2008 18:23    Edytuj Cytuj
wyrzuty nóg - dobrze myślisz, ewentualnie praca naprzemienna.
Burpees - http://www.bodybuilding.com/fun/rossboxing2.htm

georgu Ivan Groźny

Wysłana - 05 grudnia 2008 22:43    Edytuj Cytuj
Wiec ok przy twoim wzroscie rzeczywiscie waga malutka... roponuje skrocone FBW... 15-10-5 bedzie najlepsze...
I nie zapominaj o diecie w czasie bez silowni... Musisz dostarczyc kalori na 0 , bo jak nie to spadnie...

zdr.

MODERATOR DZIAŁU "SPORTY ZESPOŁOWE"
Ekspert -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Fighter chce się zmasować. Mile widziana krytyka;p

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.