Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Fakty i mity siłowniowe

paciorek_s

Wysłana - 07 kwietnia 2004 23:02    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam

Mam do was pytanko, jako że nurtuje mnie ta myśl i sam nie wiem co o tym myśleć. Mianowicie :

czy dużo aerobów (względnie dużo nawet godzina biegu co 2 dzień) może przeszkadzać mi w osiąganiu rezultatów na masę ?

Biegając czy ćwicząc na Orbitrec'u zmniejszyłem sobie 'wypełnienie' w spodniach (nogi, dupa) nabrane podczas świąt.

Doszedłem do niezłej formy kondycyjnie jak i siłowo z tym że mam teraz więcej siły jak masy i nie wiem czy w dążeniu do celu będą przeszkadzały mi te aeroby (głównie na nogi).

Co kilka dni robię ponad tysiąc serii na brzuch, wygląda on juz całkiem ciekawie ale chyba to nie to samo co biegi...

I jeszcze jedno: czy dużo sauny (4-5 razy w tygodniu) może być brzemienne w skutkach (oczywiście wiadomo o co chodzi) ?

Pozdr

I Play Rugby
Vale Tudo & Muay Thai fighting

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 07 kwietnia 2004 23:23 
W większości przypadków polecamy:

Trec - AAKG HardCore

CENA: 85.00zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł
Fitmax - Kreatyna

CENA: 67.50zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Wojtekwawa

Wysłana - 07 kwietnia 2004 23:23    Edytuj Cytuj
hmmmm
mój kolega się odchudza i robi właśnie to co ty...a mowisz o masie...ale zaraz ktoś mądrzejszy ci napisze cały artykół co robisz źlea ja nie jestem tu jeszcze autorytetem zeby ci dawac rady.

A napisałem dlatego że bardzo mnie zastanawia to(cytuję):
"Co kilka dni robię ponad tysiąc serii na brzuch"

Ciekawe ile Ci zajmuje te 1000 seriia nawet jak chodzilo o powtorzenia to i tak moje uszanowanie

Bedziesz jak Janusz z bigbrotheratylko on robil pompki...i tylko 400

pozdrawiam Wojtekwawa

"Jesteś w porządku nie ma co się trzęść..."

paciorek_s

Wysłana - 08 kwietnia 2004 00:27    Edytuj Cytuj
Sorki chodziło o powtórzenia :D których jest 300 w serii

I Play Rugby
Vale Tudo & Muay Thai fighting

OBELX

Wysłana - 08 kwietnia 2004 01:25    Edytuj Cytuj
ja robilem mase przy jednoczesnym zzucaniu tluszczu i nie nazekalem
z tym ze po pewnym czasie mozna zapomniec o wzrostach masy
idzie sila i gestosc

A little less conversation, a little more action please
All this aggravation ain't satisfactioning me
A little more bite and a little less bark
A little less fight and a little more spark
Specjalista -

DJ_OKbboy

Wysłana - 08 kwietnia 2004 11:12    Edytuj Cytuj
"czy dużo aerobów (względnie dużo nawet godzina biegu co 2 dzień) może przeszkadzać mi w osiąganiu rezultatów na masę ?"
Pewnie że może, a nawet przeszkadza (chociaż zależy też od tempa) :) Patrz niżej
"Co kilka dni robię ponad tysiąc serii na brzuch, wygląda on juz całkiem ciekawie ale chyba to nie to samo co biegi..."
To już jest lipa. Ćwiczenia brzucha oprócz tego że spalają kalorie tak jak ćwiczenia na inne mięśnie nie wpływają na spadek tkanki tłuszczowej. Jeśli chcesz żeby twoje mięśnie rosły musisz dać im czas na regenerację i nie doprowadzić do przetrenowania. Ja np na każdej sesji ćwicząc brzuch robiłem łącznie 100 brzuszków (2ćwiczenia po 4serie 12-15 powtórzeń) i tyle w zupełności wystarcza
"I jeszcze jedno: czy dużo sauny (4-5 razy w tygodniu) może być brzemienne w skutkach (oczywiście wiadomo o co chodzi) ?"
Oczywiście że może.
Teraz trochę teorii:
Aby zbudować masę potrzebujesz dostarczyć organizmowi dużo kalorii (więcej niż spalasz). Podczas różnych ćwiczeń spalasz kalorie (ćwiczenia siłowe i aeroby "odejmują" dużo kcal). To oznacza że masz 2 wyjścia: albo jesz jak smok (chodzi tu o dobre substancje odżywcze: ww złożone, "dobre" tłuszcze i białko), albo musisz zrezygnować (chociaż trochę) z aerobów. Chociaż z drugiej strony powoli zbliżają się wakacje i trzeba zabierać się za rzeźbę. Pozdrawiam

MMACenter.eu dla fanów MMA
Chcesz mieć silne bicepsy? Rób przysiady
Moje zdjecia po 2 latach cwiczen: [http://www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=1&topic_id=98484&x] ,
Dobry trening brzucha z magazyny "Flex":
[http://www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=1&topic_id=93118&x]
=_=SFD 100% CLEAN CLUB=_=

Znawca -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Fakty i mity siłowniowe

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.