Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 15620 razy
słowa kluczowe: fakty  mity  boks  tajski 
Autor

Fakty i mity - boks tajski :-/

Tweester

Wysłana - 16 września 2004 11:06    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Rozmawiałem ostatnio z kolegą na temat boksu tajskiego. Z przeprowadzonej z nim rozmowy wynikało że trenujący muai thai cech**ą się:
- wiecznie posiniaczone piszczele koloru czarnego
- trenując boks tajski bedziesz miał szczęście jeżeli w wieku średnim nie będziesz o lasce chodził
- na pisanie reszty bzdur szkoda mi czasu...

Chciałem się więc zapytać Was Thaibokserzy jak to wygląda w rzeczywistości. Czy długoletnie trenowanie może się w jakis negatywny sposób odbić na zdrowiu? Czy ten sport jest na tyle kontuzjogenny że bezpieczniej się zająć czymś bardziej "lightowym"? Jak się czujecie trenując boks tajski (chodzi o stan zdrowia)?

Pozdrawiam Tweester

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 16 września 2004 11:36 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD WPC Protein ECONO v2

CENA: 31.00zł
Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

jagnik

Wysłana - 16 września 2004 11:36    Edytuj Cytuj
swietnie sie czuje i nie wyobrazam sobie zebym mogł trenowac co innego.

Balboa2

Wysłana - 16 września 2004 11:51    Edytuj Cytuj
"trenując boks tajski bedziesz miał szczęście jeżeli w wieku średnim nie będziesz o lasce chodził "- bzdura!!! co do siniakow fakt zdarzaja sie ale tym sie niema co przejmowac.tajski poza paroma siniakami jest ogolnie malokontuzjogenny ale nalezy go cwiczyc z glowa.Ja trenuje tajski i moje zdrowie sie tylko polepszylo.jakies kontuzje sie zdazaja najczesciej po sparingach ale luzzik nie jest cos wielkiego i zdazaja sie zadko pozatym trenujac inne sporty walki tez jestes narazony na jakies kontuzje -ryzyko"zawodowe".ogolnie zachecam do trenowania ja osobisice jestem juz uzalezniony od tajskiego boksu

kwas

Wysłana - 16 września 2004 14:03    Edytuj Cytuj
może zdarzają się kontuzje, siniaki itp wypadki ale nie wież w bajki że to trwa cały czas
nie wież też w bajki że w wieku średnim będziesz chodzić o kulach trenując kilka lat thaja

Ból jest najlepszym instruktorem tylko nikt nie chce zostać jego uczniem!
================================================
Wejdź - [http://www.pajacyk.pl]
_-=<<--SFD-FIGHT-CLUB-->>=-_
__--__GRUBAS Z UDERZANYCH__--__
Znawca -

Kask ZASŁUŻONY

Wysłana - 16 września 2004 14:29    Edytuj Cytuj
Jesli chodzi o amatorski thai to na pewno nic nie bedzie.

Nie spij, bo ci garnek zlota podrzuca.
Specjalista -

Thai-boxer

Wysłana - 16 września 2004 15:33    Edytuj Cytuj
Człowieku. Wcale nei jest tak strasznie. Kontuzje mogą sie tak samo zdażyć jak i w innych sportach. Jeszcze nie słyszałem o jakimś kalectwie po Muay Thai. Takie gadki jak zęś napisał to są jedna wielka ściema wymyślona pzrez tych któży nie mają styczności z tajskim.

Tweester

Wysłana - 16 września 2004 17:27    Edytuj Cytuj
Ja wiem że to co mówił kupel to bzdury tylko chciałem sie dowiedzieć jak to wyglada w rzeczywistosci bo osobiscie zadnego thai boksera nie znam.

Dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam.

_Knife_

Wysłana - 16 września 2004 21:42    Edytuj Cytuj
&quot;Rozmawiałem ostatnio z kolegą na temat boksu tajskiego. Z przeprowadzonej z nim rozmowy wynikało że trenujący muai thai cech**ą się:
- wiecznie posiniaczone piszczele koloru czarnego &quot;

Jak ktoś jest na tyle głupi, że kopie mocno - a drugi blokuje piszczelem - przy czym zero ochraniaczy -&gt; to golenie będą obite - logiczne. Ale nie czarne itp. Czarne to byłby ostatni stan przed amputacją!

&quot;- trenując boks tajski bedziesz miał szczęście jeżeli w wieku średnim nie będziesz o lasce chodził&quot;

BZDURA. Chyba że trenujesz u jakiegoś porypa, metodami średniowiecznymi - co jest niezwykle mało prawdopodobne.

&quot;Chciałem się więc zapytać Was Thaibokserzy jak to wygląda w rzeczywistości. Czy długoletnie trenowanie może się w jakis negatywny sposób odbić na zdrowiu?&quot;

Jak ktoś walczy zawodowo (bez ochraniaczy) to być może. KAŻDY SPORT uprawiany wyczynowo skraca np. żywotność stawów itp.

&quot; Jak się czujecie trenując boks tajski (chodzi o stan zdrowia)?&quot;

Tak samo jak trenowałem TKD, KM, Boks czy biegi...

Ogólnie masz kolegę bajkopisarza!
Specjalista -

KOSA KK

Wysłana - 18 września 2004 20:00    Edytuj Cytuj
smutne jest to ze nawet niektorzy ludzie trenujacy sztuki walki maja bledne wyobrazenie o taju
np od kolegi uslyszalem ze zapisal by sie na taja ale nie chce byc kaleka

fakt mozna byc kaleka w wieku 30kilku lat pod warunkiem ze trenujesz w tajlandii od 4roku zycia

Były moderator w Stylach Tradycyjnych Uderzanych i MMA oraz byly czlonek "Elity"
Znawca -

_Knife_

Wysłana - 18 września 2004 20:01    Edytuj Cytuj
taak, a walczysz od 8 roku życia
Specjalista -

KOSA KK

Wysłana - 18 września 2004 20:05    Edytuj Cytuj
Knife w sumie to nawet nie byl zart bo widzialem kiedys dokument na Planete i bylo tam ze za pieniadze zaczynali juz walczyc 10latkowie

Były moderator w Stylach Tradycyjnych Uderzanych i MMA oraz byly czlonek "Elity"
Znawca -

Odpowiedzi jest na 5 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Fakty i mity - boks tajski :-/

Strony:  pierwsza  2  3  4  5   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.