Czy to że waże 73kg przy 174cm i mam szersze biodra i grubsza uda oznacza że jestem endo? Czy będąc endo mogę brać carbo po treningach? Czemu endo nie powinien jeść owoców i pić soków?
Owoce powinien jeść każdy, nawet jeżeli jest się endo. Tyle że należy je jeść w odpowienim czasie. Najlepsza będzie pora gdy w wątrobie będą braki zmagazynowanego glikogenu po wysiłku fizycznym ( siłownia czy inna forma wysiłu powodująca wyczerpanie glikogenu z wątroby). Taki stan jest najlepszy na spożywanie fruktozy, czyli cukru zawartego w owocach. Najwieksze problemy są wtedy , gdy spożycie fruktozy łączy się z zapasami glikogenu w watrobie... Tak kiedyś czytałem.. .Zdaje się że na tym forum nawet
zacznijmy od tego że owoce same w sobie nie spowodują tycia a uczyni to nadmierny bilans kaloryczny obojętnie czy jest się Endo czy nie. Szerokie biodra i mocne uda nie świadczą o byciu Endo.
A i dla was informacja że glikogen wątrobowy wyczerpują treningi aerobowe , a treningi na siłowni robią to w kilkakrotnie mniejszym stopniu
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Ekspert -
1158862600000
Klechu
Wysłana - 21 września 2006 20:45
nie jestes typowy endo jestes endo z przewaga estrogenów czyli tłuszcz i woda zatrzymuje ci sie w okolicach tyłka i ud ja zanim zaczynałem cwiczyc to tez miałem taki problem z udami i tyłkiem bo przy 180 wazyłem 84 kg a bica miałem 32 to wiesz teraz jest lepiej ale i tak nie jestem zadowolony w pełni carbo nie pij bo bedziesz grubszy owoce mozesz jesc ja jem a po treningu jem ryż z jogurtem i dodatkowo odxywka białkowa i to starczy po treningu ja tak teraz jem i coraz lepsze mam wymiary na noc jedz twaróg i uwazaj z weglowodanami i nie bierz za duzo kreatyny bo bedziesz bardziej zalany jak mi sie zkonczyła kreatyna to z ud 3 cm spadły w ciagu dobrego tygodnia ale wymiary górnej partii zostały nienaruszone pozdro i cwicz cwicz cwicz
No własnie nie wiem co z carbo - kupiłem niedawno Biogenix carb z myslą brania po treningu - zostało jeszcze kolo 3kg a tu niedawno doczytałem takie rzeczy o endo i nie wiem
1158866212000
michal_bas
Wysłana - 21 września 2006 21:27
no bierz carbo po treningu, w ilosciach 30-40 g od tego nic ci sie nie stanie
Glory Glory Man Utd !!!
1158866856000
Klechu
Wysłana - 21 września 2006 21:57
no nic ci sie nie stanie tylko bedziesz miał grubsze uda ja bym na twoim miejscu to odstawił i jadł np ryz bardzo bobrze przyswajalny po treningu
Piotrze ja w zasadzie mam takie same tendencje co ty , ty też masz może problemy z siłą barków ?
Zmieniony przez - Rothen w dniu 2006-09-21 22:05:08
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Ekspert -
1158869071000
Klechu
Wysłana - 21 września 2006 22:08
w jakim sensie czy jak cwicze klate na poczatku a potem barki to TAK nie mam siły zrobic takiego treningu barków jak bym cwiczył najpierw barki a potem klatke więc dlatego cwicze na przemian raz 1 klatka a raz 1 barki