Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 2512 razy
słowa kluczowe: endo  ekto  mezomorfik 
Autor

Endo- Ekto- Mezomorfik

K_N_D

Wysłana - 29 listopada 2006 16:12    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

No więc mam duży problem ! Wiem że dieta to podstawa no i chodzi mi o to że chcem ułozyć sobie diete ale nic nierozumiem z tym Endo Ekto i Mezomorfikiem. Więc mam 15 lat 60 kg wagi i 175 wzrostu no to kim ja jestem wkońcu bo niewiem ! Możecie to określić czy musze sam dalej sie trudzić ?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 29 listopada 2006 16:16 
W większości przypadków polecamy:

Peak - Whey Protein

CENA: 149.00zł
Olimp - Thermo Speed Extreme Mega Caps

CENA: 45.00zł
Universal Nutrition - Creatine micronized powder

CENA: 59.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

trzy kawki

Wysłana - 29 listopada 2006 16:16    Edytuj Cytuj
1.) prawdopodobnie nie ma czystych typow budowy, rpawie kazdy jest mieszancem.
2.) najlatwiej jest okreslic swoj typ budowy po tempie metabolizmu, latwosci przybierania masy miesniowej etc.
3.) najprawdopoodbniej sam sie z czasem dowiesz jaki jest twoj metabolizm i zrozumiesz ze te uporzadkowania sa raczej tylko informacyjne i ogolne
4.) njalatwije ocenic typ czyjejs budowy ogladajac zdjecia

doradca w AD

mgr_mysza

Wysłana - 29 listopada 2006 16:22    Edytuj Cytuj
endomorfik jest osoba która posiada z reguły grube kości, łatwo przybiera na wadze jest to jednak głownie masa tłuszczowa i musi sie sporo natrudzić żeby ładnie wyglądać z reguły ale nie zawsze. endomorficy mają dobrą mase ale gorzej z rzeźbą.

ektomorfik na odwrót posiada długie raczej cienkie kości, cieżej przybrać na masie więc trzeba dużo jeść itd. nie ma tu problemów z rzeźbą na ogół

mezomorfik czyli coś pomiędzy endomorfikiem i ektomorfikiem więc nie ma większych problemów z nabraniem masy jak i zrobieniem ładnej rzeźby. ta budowa jest własnie raczej najlepsza.

fantasy

Tez mialem z tym problemy bo ni jestem zadnym z tych typow tylko mieszancem "kundelkiem" jak zwal tak zwal
Obserwuj swoj metabolizm ogolnie musis sam do tego dojsc
a

Mogliśmy być najwięksi ze wszystkich!

A teraz każdy z nas wpie***la BCAA!

mgr_mysza

endomorfik jest osoba która posiada z reguły grube kości, łatwo przybiera na wadze jest to jednak głownie masa tłuszczowa i musi sie sporo natrudzić żeby ładnie wyglądać z reguły ale nie zawsze. endomorficy mają dobrą mase ale gorzej z rzeźbą.

ektomorfik na odwrót posiada długie raczej cienkie kości, cieżej przybrać na masie więc trzeba dużo jeść itd. nie ma tu problemów z rzeźbą na ogół

mezomorfik czyli coś pomiędzy endomorfikiem i ektomorfikiem więc nie ma większych problemów z nabraniem masy jak i zrobieniem ładnej rzeźby. ta budowa jest własnie raczej najlepsza.

niechcący dodałem 2x prosze o usunięcie jednego...

Zmieniony przez - mgr_mysza w dniu 2006-11-29 16:23:56

szypurka

Wysłana - 29 listopada 2006 16:51    Edytuj Cytuj
słuchaj siebie... na teoretyke patrz kątem oka tak jak radzili moi poprzednicy...
jestem grubo koscisty, łatwo łapie tłuszcz, gorzej z jego strata... a przy tam mam ekspresowa przemiane materii... i kto tu jest mądry ?

trzy kawki

Wysłana - 29 listopada 2006 20:05    Edytuj Cytuj
hmmm... na moje jak latwo lapiesz tluszcz to nie amsz super przemiany materii... choc moge sie mylic

doradca w AD

ellis ZASŁUŻONY

Wysłana - 29 listopada 2006 21:08    Edytuj Cytuj
By się dowiedzieć jak reaguje nasz organizm to trzeba najpierw nauczyć się liczyć kalorie przyjęte i spalone, większość ma z tym problem, to znaczy wydaje się tym osobom, że wszystko jest pod kontolą i mogą na tej podstawie wnioskować, to najczęściej jest jednak błędne wrażenie

Ekspert -

trzy kawki

Wysłana - 29 listopada 2006 21:40    Edytuj Cytuj
moje zdanie jest tez takie ze czesc osob po prostu nie uaktualnia diety wraz z wrozstem kg i dlatego nie tyja :p przez to i rzpez powod podany przez ellisa mialem kiedys problemy, ale ciagle uwazam, ze te podzialy sa zbyt plynne zeby kogos klasyfikowac wprsot tylko i wylacnzie do jednej grupy...

doradca w AD

K_N_D

Wysłana - 29 listopada 2006 22:07    Edytuj Cytuj
To jak układam sobie diete na podstawie podwieszonego postu Ellisa to ma mam sie brac jako kto ? Czy moze znacie jakies inne posty gdzie jest opisane jak zrobic sobie diete bez tego ?

Fjordman

Wysłana - 29 listopada 2006 22:29    Edytuj Cytuj
Ja jestem typowym endo - z kg nie mam problemow (niestety) waga leci mi strasznie szybko do gory i trzeba wlasnie uwazac na ten chol*rny fat :-/

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Endo- Ekto- Mezomorfik

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.