Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Encyklopedia technik grapplingu na YouTube

redar-san

Wysłana - 26 czerwca 2009 21:58    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Polecam serię filmików ukazujących techniki grapplingu. Można je obejrzeć na stronie Włoskiej Federacji Grapplingu (Federazione Italiana Grappling - FIGR): http://www.figr.it/website/tecnica.html (na tej samej stronie są też zdjęcia technik i pozycji).

Techniki demonstruje przewodniczący Federacji, trener kadry narodowej - Saverio Longo. Mogę polecić z czystym sumieniem - byłem u niego kilka razy na treningu; IMHO świetny technik i szkoleniowiec, a jednocześnie wspaniały i prosty w zachowaniu jako człowiek.

Jedynym problemem dla niektórych może być to, że techniki są wyjaśniane w jęz. włoskim

Mimo to - miłego oglądania i... mozolnej praktyki!

KYUDO MUGEN

www.shorinryu-kyudokan.gsi.pl
www.uechi-ryu.pl

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 26 czerwca 2009 22:09 
W większości przypadków polecamy:

APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł
SFD - SFD Mass Activator

CENA: 65.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Zawodny

Wysłana - 26 czerwca 2009 22:09    Edytuj Cytuj
Za***iste. Tylko ze jak od razu z kims nie przecwicze to zapomne zanim dojde na trening%-

Czy jest forma Czy nie!
Ja i tak KOKSUJE!
--==GAINER TEAM==--
[http://alliancebjj.pl/]

redar-san

Wysłana - 26 czerwca 2009 22:41    Edytuj Cytuj
"Tylko ze jak od razu z kims nie przecwicze to zapomne zanim dojde na trening"

Co za problem? Bierzesz na trening laptop i projektor, rzucasz obraz na ścianę, żeby był dobrze widoczny i heja!

KYUDO MUGEN

www.uechi-ryu.pl

ttomas77

Wysłana - 26 czerwca 2009 22:58    Edytuj Cytuj
mnóstwo tego jest na youtube, osobiście wole submission 101, o wiele więcej technik no i po angielsku

paabloo ZASŁUŻONY

Wysłana - 26 czerwca 2009 23:04    Edytuj Cytuj
ciekawe , dzięki.

Grappling
Znawca -

redar-san

Wysłana - 26 czerwca 2009 23:36    Edytuj Cytuj
"mnóstwo tego jest na youtube, osobiście wole submission 101, o wiele więcej technik no i po angielsku"

Dzięki, ttomas77! Rzeczywiście, seria submission101 wydaje mi się na pierwszy rzut oka bardzo fajna: dokładnie tłumaczone, jest tego o wiele więcej, no i - przyznaję - jęz. angielski moze być dla niektórych koronnym argumentem SOG za namiar.

Tylko widzisz, napisałem, że polecam "moją" serię (chociaż grappling to nie moja specjalność), bo znam człowieka, który pokazuje te techniki, wiem kim jest i co sobą reprezentuje, a ponadto miałem okazję przekonać się na własnej skórze oraz obserwując Mistrzostwa Włoch, że to, czego uczy nie jest kolejną "wunderwaffe", którą na macie można o kant ... potrzaskać, tylko solidną szkołą grapplingu.
A to ważne, bo jak sam napisałeś, "mnóstwo tego jest na youtube" i znaleźć coś wartościowego nieraz może być trudno, zwłaszcza osobom, które jak ja nie mają dużego doświadczenia w tej dziedzinie.

Zmieniony przez - redar-san w dniu 2009-06-26 23:40:56

KYUDO MUGEN

www.uechi-ryu.pl

Rafał_B

Wysłana - 27 czerwca 2009 14:43    Edytuj Cytuj
Strona wędruje do ulubionych.
Soga za info

--> www.gamenessteam.pl <--
--> www.pajacyk.pl <--
--> www.polskieserce.pl <--
Specjalista -

Seki23

Wysłana - 27 czerwca 2009 17:20    Edytuj Cytuj
Panie Zawodny, dla odmiany i sprobowania czegos nowego zapraszam na Olimpie w Poznaniu(od wrzesnia) dokladnie mowiac na judo

Zmieniony przez - Seki23 w dniu 2009-06-27 17:20:41

"Jesteśmy odpowiedzialni nie tylko za to, co robimy, także za to, czego nie robimy."

Rafał_B

Wysłana - 27 czerwca 2009 18:13    Edytuj Cytuj
Nikczemnie wykorzystam temat do celów osobistych.
Seki, w jakim klubie trenujesz judo w Poznaniu?
Będę się musiał chyba przeprowadzić na Grunwald, bo tam na salce Olympu chyba wszystkie możliwe sekcje trenują

--> www.pajacyk.pl <--
Specjalista -

Seki23

Wysłana - 27 czerwca 2009 18:20    Edytuj Cytuj
Witam Trenuje na TS Olimpia, przy rondzie Jana Nowaka Jezioranskiego. Dokladniej mowiac trenuje u Łukasza Zataja, jest to rekreacja w poniedzialki i srody o godzinie 20:30. a o 19:00 trenuje sekcja. Z tym, ze teraz jest przerwa wakacyjna. Treningi rozpoczna sie od wrzesnia. Zapraszam

"Jesteśmy odpowiedzialni nie tylko za to, co robimy, także za to, czego nie robimy."

Rafał_B

Wysłana - 27 czerwca 2009 18:24    Edytuj Cytuj
Jak czas, pieniążki i komunikacja miejska pozwolą, to bardzo chętnie

Zmieniony przez - Rafał_B w dniu 2009-06-27 18:24:39

--> www.pajacyk.pl <--
Specjalista -

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Encyklopedia technik grapplingu na YouTube

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.