Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Eksplozja bicepsów

Gladiator

Wysłana - 30 marca 2002 19:17    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Większość zapewne zna to ćwiczenie,natomiast niewielu je stosuje.Mam na myśli uginanie ramion z gryfem łamanym "trójstopniowe".Angażuje one bezpośrednio mięśnie dwugłowe ramion powodując ich maksymalne napompowanie krwią.Polega one na uginaniu ramion w trzech fazach ruchu.
Pierwsza faza polega na częsciowym uginaniu ramion i unoszenia ich tylko do pierwszej połowy ruchu czyli mniej więcej na wysokość pępka.Druga faza polega z kolei na ruchu ramion tylko i wyłącznie w górnej fazie czyli początkujemy ruch od brody opuszczjąc sztangę mniej więcej na wysokość mostka.Trzecia faza tzw.pełna polega na całościowym wykonaniu ruchu uginania ramion ze sztangą bez powtórzeń częściowych jak w w/w dwóch fazach.
W każdej fazie ruchu wykonujemy siedem powtórzeń czyli reasumując łacznie wychodzi 21 powtórzeń.I to jest dopiero jedna seria.Aby maksymalnie zaszokować bicepsy proponuję wykonywanie czterech serii tego ćwiczenia co z spowoduje,że wasze dwugłowe ramion będą niemalże rozsadzone przez olbrzymie ilości krwi napompowane w ten rejon.
Dodatkowo proponuję jeszcze wykonać cztery serie naprzemianostronnego uginania ramion ze sztangielkami stojąc lub siedząc bez oparcia i cztery serie uginania sztangielki na modlitewniku.
Wykonanie tych ćwiczeń doprowadzi do maksymalnego pobudzenia waszych bicepsów,zmaltretowania wszystkich włókien mięśniowych.Osobiście wykonuję taki trening raz w tygodniu od dłuższego czasu i wiem,że daje on pożądany efekt.
Pozdrawiam

" certum est,quia impossible est"
doradca w dziale Combat/Samoobrona,
SFD FIGHT CLUB

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 30 marca 2002 19:26 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł
Dymatize - Xpand Xtreme Pump

CENA: 119.00zł
PharmaFreak - Mass Freak

CENA: 229.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

sprinter^^

Wysłana - 30 marca 2002 19:26    Edytuj Cytuj
Bardzo dobre ćwiczenie."Siodemki" bo pod taką nazwą znam to ćwiczenie wykonuje podobnie jak Ty w 4 seriach. Jest naprawde dobre i również polecam.

sprinter^^

sprinter^^

SFD

Wysłana - 31 marca 2002 11:01    Edytuj Cytuj
Niedługo zmieniam trening, warto spróbować...

SFD

Wysłana - 31 marca 2002 11:06    Edytuj Cytuj
moj kumpel tez robi to cwiczenie i mowi ze jest za***iste.

ello

Nicolai

Wysłana - 31 marca 2002 11:14    Edytuj Cytuj
Znam to ćwiczenie, jest świetne! Można też wykonywać gryfem prostym i maksymalnie wąskim uchwytem. Wtedy jedna z głów bicepsa (tylko nie pamiętam która - krótka czy długa) pracuje na pełnych obrotach, czuć jak rośnie Do tego ćwiczenia bierze się niewielkie obciążenie, chyba że macie super powera.

Pozdrawiam
Nicolai

SFD

Wysłana - 31 marca 2002 11:19    Edytuj Cytuj
Stosowałem to kiedyś żeczywiście daje za***ista pompę dla biców )

Życie to nierówna walka

Si2uiel ZASŁUŻONY

Wysłana - 31 marca 2002 21:51    Edytuj Cytuj
Hmm , brzmi rzeczywiscie zawodowo choc 12 tak solidnych serii na jednym trenigu dla bicepca to musi byc prawdziwy zabojca dla miesnia. Napisz tylko czy mozna taki trening zapodac na mase miesni ?

"...a jakie plany mialem... ze bedzie jedyny... a potem powiedzialem sobie... przeciez moge zrobic 2... a potem... przeciez moge zrobic 2 masowe i 1 wycinkowy... a potem... ahh..."
Ekspert -

sizeXL

Wysłana - 31 marca 2002 21:54    Edytuj Cytuj
a dla mnie da dlugie- meczy mi sie dol plecow

Ekspert -

SFD

Wysłana - 31 marca 2002 22:06    Edytuj Cytuj
Skoro tak zachwalacie, tsza bedzie sprobowac, tym bardziej, ze mam stagnacje

Pozdrawiam,
abdul

SFD

Wysłana - 01 kwietnia 2002 10:18    Edytuj Cytuj
widze Gladiatorze że sie starasz, wiecej takich ludzi na forum !

Zwierz00

Wysłana - 01 kwietnia 2002 12:22    Edytuj Cytuj
Gladiator oSOGoswany

Pozdro

Lękliwy stokroć umiera przed śmiercią; Mężny kosztuje jej tylko raz jeden.

Pozdro

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Eksplozja bicepsów

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.