Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1288 razy
Autor

Egzema na przedramieniu

Szprota94

Wysłana - 02 stycznia 2010 21:57    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam, czym może być spowodowana taka egzema na przedramieniu: Smarowałem ją takimi kremami jak Cutivate,Emolium,ale to nic nie dało.Wcześniej używałem też Flucinaru,ale mój doktor powiedział,że to za mocna maść.Czy egzema może być spowodowana błędami w diecie?

Przemęczę się teraz,żeby potem mieć lżej

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 03 stycznia 2010 15:50 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD PURE BCAA

CENA: 49.00zł
ActivLab - BCAA Xtra

CENA: 49.00zł
Gaspari Nutrition - MyoFusion

CENA: 149.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Szprota94

Wysłana - 03 stycznia 2010 15:50    Edytuj Cytuj
Temat odczytany 50 kilka razy i nadal nikt nie jest w stanie udzielić mi jakiejś porady???? Nie wierzę,że nikt nie ma wystarczającej wiedzy w tym temacie..

Przemęczę się teraz,żeby potem mieć lżej

nioonia

Wysłana - 03 stycznia 2010 22:44    Edytuj Cytuj
wpisz w google 'egzema przyczyny' to nie jest trudne.
Przyczyny

Egzemę o podłożu alergicznym, zwaną również atopowym zapaleniem skóry, dermatitis atopia, najczęściej powodują aktywne związki zawarte w kosmetykach, płynach do zmywania i proszkach do prania. Często jej przyczyną są tworzywa sztuczne, farby lakiery, czy nawet metale. Również spożywanie niektórych pokarmów może się skończyć dla alergika niedobrze. Przodują tutaj czosnek, cebula, pomidory i marchew. Egzema może również występować jako skutek uboczny niektórych antybiotyków i sulfonamidów.
http://www.poradnia.pl/choroby/choroby-skory/660-egzema-przyczyny-i-leczenie poczytaj laskawie.

nie spytales lekarza o przyczyne? ze pytasz na forum...?
odpowiadajac na twoje pytanie, po przeczytaniu w/w strony, nie chodzi o sama diete, acz o pewne produkty, ktore w tej diecie sie moga znajdywac, wiec proponuje ci udac sie do innego dermatoloag + alergologa.
mozesz tez poprosic o przypisanie np. zyrtecu
emolium to tylko emolienty, to cie nie wyleczy, ale nie zaszkodzi smarowac gdy uzywasz sterydow (cutivate)
Specjalista -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Egzema na przedramieniu

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.