Wysłana - 08 października 2010 11:05 Usunięty przez Seewy za naruszenie Pkt4 regulaminu forum.
1286528734000
HotInna
Wysłana - 03 lutego 2011 09:48
Witajcie,
przeczytałam kilka wypowiedzi i właściwie nie znalazłam odpowiedzi na dręczące mnie pytanie. Może pokrótce przybliżę Wam moją sytuację i w miarę swoich możliwości ktoś mi doradzi. Otóż w 2009 roku urodziłam dziecko, od października tego samego roku rozpoczęłam walkę z kilogramami. Efekt jest taki, że w rok po porodzie ważyłam 25kg mniej. Moja dieta polegała na piramidzie zdrowego żywienia + MŻ i regularna aktywność fizyczna 4 - 5 razy w tygodniu. Bardzo cieszę się ze swojego sukcesu, ale problem tkwi nadal niestety w ilości tłuszczu na moim ciele. Otóż przed ciążą przy wadze 54-56kg pomiar tłuszczu wynosił 20-21% dziś przy wadze 51-52kg mam 23.7% tłuszczu. Ponadto mam 8cm więcej w 'boczkach ' niż przed ciążą, a waga jest niższa. Nie mam nadmiaru skóry więc z pewnością nie jest to tego wina. Obecnie chciałabym jeszcze schudnąć ( mam 158cm ) prawidłowe BMI wynosi dla mnie w najniższej granicy 46.5kg. Oczywiście nie przeszkadzają mi cyferki na wadze, a wygląd ogólny mojego ciała. Chciałabym gł. spalić tłuszcz, ale nie wiem jak to zrobić efektywnie. Pierwotnie zależało mi ogólnie aby schudnąć dziś nie jestem zadowolona z efektu ponieważ wyglądam gorzej niż kiedyś przy większej wadze. Chciałabym zapytać jaki trening - ile razy w tygodniu, przez ile minut i na czym zalecali byście dla osoby, której czas jest umiarkowanie ograniczony ( mam 1.5 roczne dziecko i pracującego męża ). Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie.
1296722917000
jogger
Wysłana - 04 lutego 2011 15:54
Nic nadzwyczajnego - po dziecku nastąpiły w Twoim organiźmie trwałe zmiany hormonalne, wzrost produkcji kobiecych hormonów płciowych jest nieodłącznie związany z odkładaniem tłuszczu. Żeby ujędrnić ciało, najlepiej zastosować siłowy trening obwodowy, szczegółowy wykład: http://www.sfd.pl/ODCHUDZANIE_PORADNIK_CI%C4%84GLE_UZUPE%C5%81NIAM_%3A_-t92199.html
"Wszystko jedno gdzie się żyje, Raz się chudnie, raz się tyje..."
Ekspert -
1296831268000
massbizon
Wysłana - 24 lutego 2011 20:26
przeczytalem wypowiedz otwierającą ten temat i dalbym male sprostowanie poniewaz dług tlenowy powoduje przejscie przemian w naszym organiźmie-pisze ogolnie poniewaz nie chce "się wymądrzać" powoduje przejscie procesów w przemiany beztlenowe co powoduje zakwaszenie mięśni, pirogronian, próg mleczanowy mozna sobie cos o tym poczytac. Najlepsze na spalanie tkanki tłuszczowej są treningi o średniej dla nas intensywności gdzie to po ok 20min nasz organizm zaczyna czerpać energię z tłuszczy a nie jak na początku wysiłku z glukozy we krwi lub przemian glikogenu z mięśni. W organizmie ludzkim zwiazkiem ktory jest niebywale potrzebny do odbudowy wysokoenergetycznych wiazan jest PCr - fosforan kreatyny. Mam nadzieje ze jakos po krotce ktos cos zrozumie i sobie doczyta
pozdro!
1298575579000
bartek2202
Wysłana - 11 lipca 2011 00:25
Witam , piszę z pytaniem czy są jakieś środki , dzięki którym można przy regularnym ćwiczeniu zgubić parę kilogramów i zbudować swoje mięśnie?Czy HMB tak działa?Proszę o odpowiedź. I jeszcze jedno pytanko , czy mogę brać takie środki w wieku 16 lat?
PS: jeżeli byłby ktoś tak miły i mógłby mi mniej więcej coś potłumaczyć to bardzo bym prosił o kontakt na gg5574672 , dlatego że zielony jestem w tych sprawach. Dziękuję.
Zmieniony przez - bartek2202 w dniu 2011-07-11 00:31:29
Ekspert -
1310634666000
nightcon
Wysłana - 29 września 2011 07:20
Witam, Potrzebuję porady odnośnie spalania tłuszczu i treningu na poprawę wytrzymałości, siły. ( co robię zle ) Wzrost 185cm waga 85kg Trening: 6 dni w tygodniu: - pompki w różnych konfiguracjach - biceps hantlami - a6w Trwa to około godzinki po czym od razu idę biegać 40-60 minut - 7-10km około Tak ćwiczę już około półtora miesiąca. Zależy mi na utracie tłuszczu, nie ukrywam, że z opony najbardziej ale bez straty mięśni ( dziennie przed takim treningiem wrzucam 5g BCAA ). Widzę lekką utratę tłuszczyku ale nie jakąś diametralną co mnie martwii. Do tego waga praktycznie się nie zmieniła, 84-85 kg ciągle. Dieta nie jest jakaś drakońska ale staram się mało weglowodanów przy dużej ilości białka - tłuszczów mało też. Czy taki trening jest prawidłowy na utrate tłuszczu ale żeby nie spalać masy mięsniowej? Czy BCAA, który biore pomaga coś przy tym czy powinienem coś innego ? Serdecznie dziękuję z góry za odpowiedź.
1317273643000
jogger
Wysłana - 29 września 2011 12:32
Masz wyrównany bilans kaloryczny i dlatego przechodzisz tzw. rekompozycję ciała - utrata tłuszczu na rzecz tkanki mięśniowej. Żeby tracić na wadze musiałbyś zejść do negatywnego bilansu kalorycznego, dalsza rekompozycja wydaje się rozsądniejsza. Spróbuj przerzucić a6w bezpośrednio po bieganiu, jesteś wtedy w fazie intensywnego spalania tłuszczu.