Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Efektywne spalanie tłuszczu

Tyka

Wysłana - 03 sierpnia 2005 20:34    Edytuj  Cytuj
gdyby nie robić nic innego to to pierwsze (spalisz wiecej kalorii total, bez znaczenia czy z tłuszczu czy nie)

ale jeśli oprócz tego coś jeszcze się robi odpowiedź nie jest oczywista

każde działanie powinno być częścią spójnego planu - porażka w planowaniu to planowanie porażki
Ekspert -

dolorek

Wysłana - 03 sierpnia 2005 20:55    Edytuj Cytuj
Dzieki za szybką odpowiedź. Jak na razie pływając z 85% spaliłam tłuszcz do mięśni jak 4:1, więc chyba nie jest źle. (Chyba że waga kłamie). Jak się zaczną te relacje pogarszać, to zacznę kombinować, a na razie kosmetyczne zmiany.

Pozdrawiam, SOG

Jeśli myślisz że pływanie odchudza, spójrz na wieloryba.

Karolina8

Wysłana - 04 sierpnia 2005 12:54    Edytuj Cytuj
Mam 17 lat, wzrost 165, waga 64. Postanowilam zaczac intensywnie sie ruszac, zeby spalic nadmierny tluszcz. Do swojego trybu zycia wlaczylam wiec poranne biegi (metoda kilkuminutowego biegu- przerwa na kilkuminutowy marsz i kilka powtorzen-razem ok. 30 minut) poprzedzone intensywną 20-minutową rozgrzewką. Po poludniu uderzam w mój ulubiony rower- zazwyczaj ok. godziny jazdy. W celu zwiekszenia mozliwosci spalania udałam sie do sklepu z odżywkami i zakupiłam Fat Burner Universala. Ponadto kupuje sobie L-karnityne w plynie Olimpu. Temperatura ciala miedzy posilkami: 36,9 stopni. JAk nie cwiczylam mialam 36,6. Zmniejszylam kalorycznosc moich standardowych -przed rozpoczeciem odchudzania- posilkow. Nie potrafie okreslic ile kalorii dziennie obecnie spozywam, dlatego wymienie przebieg i posilki mojego przykladowego dnia:
9.00 do ok. 10.00 - rozgrzewka i jogging poprzedzone suplementacją
ok. 10.30 "przedsniadanie" - 3 brzoskwinie + 1 jabłko
ok. 11.00 sniadanie - 4 kromki zytniego pieczywa "Wasa" z zoltym serem i pomidorem.
ok. 13.00 II sniadanie - naturalny jogurt bez cukru Danona + musli
ok. 15.00 obiad - gotowana kukurydza
16.00 do ok. 17.00 - rower
Nie jem kolacji- ewentualnie jakas surowke, albo owoc ( bananów na szczęście nie lubie).
Postanowilam raz w tygodniu dac organizmowi dzien na odpoczynek od treningu.
Chcialabym zaczerpnac konkretnych porad- co ewentualnie powinnam zmienic.
Z gory dziekuje. ;)

Grasik ZASŁUŻONY

Wysłana - 04 sierpnia 2005 12:58    Edytuj Cytuj
dieta beznadziejna - mało kalorii (jak chcesz foonkcjonować przy tej głodoowce?), mało białka (jak chcesz utrzymać mięśnie?), mało zdrowych tłooszczy (jak ma działać ukł. hormonalny?), doożo węgli prostych/frooktozy - podsoomowoojąc, do poprawki; poza tym w twoim wieku diety eliminacyjne nie są wskazane - organizm jest w trakcie dojrzewania i takim sposobem odżywiania możesz sobie spieprzyć zdrowie

http://www.sfd.pl/temat89657/
http://www.sfd.pl/temat186945/

Zmieniony przez - Grasik w dniu 2005-08-04 13:01:39

28:06:42:12
That is when the world will end.
Specjalista -

Tyka

Wysłana - 04 sierpnia 2005 13:04    Edytuj Cytuj
co ewentualnie powinnam zmienic

wszystko moim zdaniem dalsza kontynuacja takich praktyk to bezpośrednie zagrożenie zdrowia i być moze nawet życia
Ekspert -

Karolina8

Wysłana - 04 sierpnia 2005 13:08    Edytuj Cytuj
Dziekuje za linki, zaraz sie z nimi dokladnie zapoznam.

Karolina8

Wysłana - 04 sierpnia 2005 13:16    Edytuj Cytuj
Dziekuje za linki, zaraz sie z nimi dokladnie zapoznam.
Powinnam zmienic "wszystko" tzn. trening tez, czy miało to sie zawierac glownie i jedynie do kiepskiego odzywiania?

lucid2

Wysłana - 11 stycznia 2006 19:04    Edytuj  Cytuj
Witam,

nie chce tworzyc nowego tematu, wiec dokleje sie tu:)

sprawa wyglada tak. Mam nadwage nawet spora, mysle ze dobre 6-10 KG. Mam 175 cm i 82 KG, troche miesni. W listopadzie wazylem 89 wiec troche juz zgubilem. No i teraz chodze sobie 2 razy w tygodniu na centrum silownia/fitness.. rozgrzewka, z 30-40 min silowego (ogolnorozwojowka) i potem taki dobry orbitrek, co mierzy tetno i takie inne bajery. Najczesciej tryb manual.

No i tu mam pytanie. Orbitrek - to rowne 60 min, poprostu tyle mam czasu, nei wiecej, nie mniej na to :).

Mam 20 lat. Czy cwiczac z tetnem 150-156 to za duzo? Zalezy mi glownie na utracie tluszczow. Mysle ze poprzez trening silowy przezd aerobami spala troche zapasow cukru z organizmu wiec powinno isc duzo z tluszczow.. prawda?

Wspomagam sie troche efedryna na pare godzin przed planowanym treningiem (1, gora 2 tabletki tussipect) o ile sie nie myle to tez podnosi tetno troche?

adversim

Wysłana - 05 lutego 2006 03:09    Edytuj Cytuj
Mam serdeczną prośbę do wszystkich o pomoc.

Dosyć wcześnie zająłem się sportem w wieku 14 lat siłownia
sporty walki. W wieku 20 lat z powodu studiów i pracy wszystko zarzuciłem
no i jasna sprawa zacząłem tyć. Na początku robiłem jeszcze coś z doskoku (basen siłownia itp. Boks ale to takie 2-3mies zrywy a potem sesja i cisza nic)
Po pewnym czasie ok. 2lat dałem sobie spokój bo uważam ze albo coś się robi albo nie.
Więc nie przejmując się zbytnio i sobie dalej tyłem J wiedząc że na pewno to odrobię
i jakoś to będę kontrolować - (ale jak się siedzi i nic nie robi tylko jje tak jak jadło jak się trenowało to czego się można spodziewać).
Wiec teraz mam problem.
Wiem ze to ostatni gwizdek żeby znowu o siebie zadbać. Bo taki stan rzeczy długo nie pozostanie bez trwałych uszczerbków na zdrowiu a poza tym to mi się naprawdę tęskni do sportu ale trudno cokolwiek zacząć jak się nie wie jak. No po 6 latach uprawiania sportu mam jakieś pojęcie jak ale nigdy nie musiałem robić takiego powrotu wiem tylko tyle ze to trzeba dobrze zaplanować i stopniowo zacząć coś robić ale :

1.co? (może na początek basen sam nie wiem)
2.Ile razy w tygodniu?
3.Jak ten trening ma wyglądać (tętno, w jaki sposób)
4Dieta niskoenergetyczna już jest (5 posiłków, zróżnicowana) 2000 kalorii no
ale + trening ile dodać białka, węglowodanów, czy w ogóle coś dodawać może fat burnery jakieś -ale od razu?.(nigdy tyle nie zrzucałem wagi).
Na pewno tyle tez wiem ze nie zrobię w rok z siebie Apolla ale jak dostosować trening na te
Najbliższe 6mies czy rok.
Wiem ze dane o sobie które podam was zszokują ale liczę na wyrozumiałość.
HahaJ może traktujcie to jako wyzwanie

Mam 167 cm wzrostu
Ważę 92 kg (jest nieźle J zdobyłem 20 kilo w 5 lat studiów to na usprawiedliwienie mojej niefrasobliwości w tej kwestji J)
Mój puls spoczynkowy to 80
Mam 25 lat
Dosyć mocną budowę ciała -ale tylko z wyglądu tyle zostałoJ.
Badałem się nie mam na razie żadnych kłopotów ze zdrowiem (oprócz HDL i LDL wszystko w normie serce też na razieeee.

Dziękuje bardzo serdecznie z góry za odpowiedzi na mojego posta i pozdrawiam.

Tyka

Wysłana - 05 lutego 2006 10:14    Edytuj Cytuj
Puls spoczynkowy 80 ???

Masz na myśli puls mierzony tuż (natychmiast) po przebudzeniu, przed wstaniem z łóżka ?

Jeśli tak, to jest z lekka tragicznie ... mam nadzieję że chodzi Ci o puls mierzony raczej w ciągu dnia gdy np. siedzisz i nic nie robisz. Sprecyzuj co miałeś na myśli bo od tego wiele zależy

Ekspert -

Odpowiedzi jest na 24 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Efektywne spalanie tłuszczu

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.