Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Efektywne spalanie kalorii - proszę o pomoc

szymur

Wysłana - 21 sierpnia 2008 01:26    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam! Jestem nowy na forum i mam nadzieję, że mi pomożecie.
Mam 15lat, 182cm i ważę ok.80kg. Rodzice mi mówią, że nie jestem gruby, ale troche brzuszka mam oraz grubsze uda, ale to może z intensywnej gry w tenisa, piłkę nożna. Chciałbym schudną do ok. 70kg. Najlepiej jakby to spalić jak najszybciej. Niechcę używać żadnych wspomagaczy. Już nawet opracowałem plan diety ok. 2000Kcal.
Może ją przedstawie kalorie brałem z http://zdrowezywienie.w.interia.pl/tabelekaloryczne.htm
Mam zamiar skończyć z fast foodami, Coca-Colą.
Oto plan
Śniadanie - bułka (bez masła) [125Kcal], szynka [150Kcal] lub ser żółty gouda [324Kcal] i do tego pomidor [18Kcal] - Wychodzi 293Kcal z szynką i 467Kcal z serem.
Obiad-kotlet panierowany [380Kcal] lub pierogi[280Kcal] lub łosoś [280Kcal] i do tego jakieś warzywa np. kalafior [80Kcal] - razem 460 lub 360Kcal. (Ziemaników nie jadam ;p)
Kolacja - chleb z szynką i pomidorem 276Kcal
Oczywiście po posiłkach coś przekąsze i wypije. Chcę odstawić/ograniczyć słodycze dlatego za przekąski posłuża mi owoce jabłka, brozskiwnie itd. Wypije jeszcze przed telewizorkiem jakiś jogurt pitny i myślę, że będzie git.

Razem wychodzi ok. 2000Kcal Co o tym sądzicie??

Teraz jakie ćwiczenia polecacie aby spalić te 2000Kcal?? Mam w domu steper, wioślarza ale troche zepsuty, bo zjeżdzam pupą ;p z krzesła oraz coś ala rowerek. Co o tym myślicie? Mam zamiar biegać napoczątek krótkie dystansy, aby spalić trochę tłuszczu i nabrać kondycji oraz szybkości.
I moja prośba jest taka, mianowicie ile minut powinienem ćwiczyć na wyżej wymienionych przedmiotach i w jakich seriach? Ile minut biegać? Czy dieta jest odpowiednia moze jakieś sugestie?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 21 sierpnia 2008 02:03 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Massacra

CENA: 109.00zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł
Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

luk1984

Wysłana - 21 sierpnia 2008 02:03    Edytuj Cytuj
Po co się męczyć? Lepiej od razu, z rana wypij 230 g oliwy z oliwek i tez będziesz miał ok. 2000 kcal...Ot dieta cud...
Internet nie zwalnia z myślenia...
Najpierw tu:

http://www.sfd.pl/Potrzebujesz_Diete_Masz_Pytania_ZAJRZYJ-t379384.html

...potem wylicz zapotrzebowanie i ułóż dietę z głową. Podrzuć do oceny. Fachowcy na pewno pomogą. I przede wszystkim korzystaj z opcji SZUKAJ.

A tu o spalaniu poczytaj:

http://www.sfd.pl/Art_-_Strategia_treningu_prowadz%C4%85cego_do_utraty_tkanki_t%C5%82uszczowej-t428703.html

Jednak bez diety cudów nie ma...

Zmieniony przez - luk1984 w dniu 2008-08-21 02:04:08

TyToNieJA

Wysłana - 21 sierpnia 2008 02:22    Edytuj Cytuj
ehh
zacznij sie lepiej odrzywiac
i tyle
masz dopiero 15 lat

Początkujący Kucharz :)

szymur

Wysłana - 21 sierpnia 2008 05:44    Edytuj Cytuj
Aha dziękuję za poradu ;]
A co do odżywiania to myślę, że ono nie jest takie złe u mnie

emerka81

Wysłana - 21 sierpnia 2008 18:18    Edytuj Cytuj
..wydaje mis ie,ze jest raczej ...takie sobie :/

1.zamiast bulki-i to zapewne bialej, moesz zjesc jakis naturalny jog nisko (ja wole 0%) tluszcowy naturalny+ jakies ciemne pieczywo (ale nie bilae zaciemniane karmelem)+ser bialy/drobiowa wedlina+nie tylko pomidor ale salata cebula jakies takie warzywa by sie kolorowo-witaminowo zrobilo
2.no i jedz malo,ale czesto i sporo bialka-juz sie naczytalam troche postow z tego forum ;P
mozesz sobie gotowane jakjkan (bez zotlek) z jakimis warzywami podjadac zamiast za pewne jakis slodzonych napojow czy przekasek, i uwazaj z oweocami-bo to sporo cukru
3.kotlet nie panierowany, bo nasiaka tluszcem :/ fuuj
lepeij go na patelni z tymi warzywami poddus moze?
albo upiecz, albo do microfali wrzuc jak nie gotujesz, albo na kawaleczki pokroj i ugotuj?albo ryby-szybciej i latwiej przyrzadzic
4.ziemniaki -czemu nie jesz?nier lubisz?
jesli gotowane NIE w wodzie tylko :
- w lupinie
-wrzuc do microfali cale nie obrane!!do szczelnego naczynia nalej ciut wody-z 1/5 szklanki i wrzuc na 3-8minut w zaleznosci od wielkosci-wyjda jak z ogniska pieczone :)
5.no in staraj sie jesc jak najmniej przetworzone produkty-czytaj opakowania przed konsumpcja
...nie jestem expertem, ale chyba moze jakis sens ma moja porada?niech sie wypowie jakis znawca?(ale na studjach z ukladania diet mialam bdb ;))
acha!!!no i odrzuc sol!!zamian na majeranek,bazylie, pieprz :)

I'm still lost but, i feel...so much beter//really?!

emerka81

Wysłana - 21 sierpnia 2008 18:21    Edytuj Cytuj
ps.ziemniakow w lupinach-nieobrane i nie gotowane w wodzie sa wartosciowsze, bo vit.C sie nie wylewa z woda, w ktorej sie je gotuje,no i jesli nie oblejesz ich tluszcem,albo jakims zawiesitym sosem ,to bedzie ok-jakis serek wiejski albo mieso i warzywa,albo zsiadle mleko itp to chyba bedzie sensowne danko?

monika s.

Wysłana - 21 sierpnia 2008 18:34    Edytuj Cytuj
emerka81
niby tyle czytałas i doradzasz innym a nie wiesz że tłuszcz w diecie jest niezbedny ! czy w starszym czy mlodszym wieku !

dieta oparta na laktozie to niezbyt dobry pomysł, sama piszesz przeciez w innym temacie ze jestes po jogo okragła, z umiarem tak ale bez przesady

pozdrwiam

emerka81

Wysłana - 21 sierpnia 2008 18:52    Edytuj Cytuj
bo ja jem zawsze za duzo :<,a weim ze inni to zjedza akurat,wiec taki jaogrut od czasu do czasu chyba mnoze byc ?:)przeciez nie napisalm,zeby tylko jogurty jadl :D

szymur

Wysłana - 21 sierpnia 2008 21:20    Edytuj Cytuj
OK będę poprostu normalnie jadł ;]
Na śniadanko jakaś bułka z serem lub szynką. Zjem gruszkę albo jakiś Danio Obiady mama robi z głową więc jest OK. I znów jakaś smaczna przekąska Kolacja skromna jakaś serek wijski czy coś w tym stylu. Co wy o tym powiecie?

Ative

Wysłana - 21 sierpnia 2008 21:35    Edytuj Cytuj
spróbuj choć zerknąć na twoje zapotrzebowanie(linki wyżej podane przez poprzednika) podejściem zjem cośtam, potem cos innego i będzie- nie zdzialasz nic. Najwazniejsza w odchudzaniu jest świadomość. Masz 15lat pewnie jeszcze "skoczysz" ze wzrostem.Pozatym owocowe jogurty to zla droga jesli chcesz zchudnąć.
Pierogi lub lośoś z warzywami- co to za porównanie? Po pierogach będziesz miał zbyt duzy wyrzut insuliny i zbyt szybko staniesz sie glodny- oczywiscie łosoś.
Wzbogać się w odrobinę wiecej wiedzy na temat tego co jesz- to nie boli;)
Pozdrawiam

mobi89

Wysłana - 22 sierpnia 2008 00:16    Edytuj Cytuj
Ja bym rozwiązał problem całkiem inaczej. Masz dopiero 15lat, zawodowcem też nie jesteś i chcesz po prostu stracić pare kg. Organizm jest przyzwyczajony do złego odżywiania więc spróbuj go oszukać. Jedz częściej ale za to w mniejszych ilosciach tak aby przyśpieszyć swój metabolizm. Poczytaj tylko o zdrowych produktach tak abyś wiedział mniej więcej co jeść. Później z czasem, gdy wciągniesz się w sport i stwierdzisz że to jest to czego potrzebujesz ułożysz sobie zbilansowaną diete.

...

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Efektywne spalanie kalorii - proszę o pomoc

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.