Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Temat: Treść:
Temat został odczytany 9769 razy
słowa kluczowe: efedryna  pytanie 
Autor

Efedryna ----- pytanie

narkopril

Wysłana - 04 lipca 2006 15:10    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam
mam pytanie ile przed sprawnosciowkami mozna wziasc efke ?? i w jakiej dawce. O 9 bieg, 12 bieg po kopercie, o 14 bieg 1500m

I co to jest tussi bo nie wiem
jestem zilony co do efedryny

---===SFD FIGHT CLUB===---

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 04 lipca 2006 16:02 
W większości przypadków polecamy:

Pvl - Mutant Mass

CENA: 219.00zł
Trec - Mass XXL

CENA: 109.00zł
Gaspari Nutrition - MyoFusion

CENA: 149.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

asdf0r

Wysłana - 04 lipca 2006 16:02    Edytuj Cytuj
tussi - tussipect w tabletkach, 5zl w aptece pakowany po 20tab, 1 tab = 15mg efedryny hcl

Specjalista -

Damixxx

Wysłana - 04 lipca 2006 16:08    Edytuj Cytuj
jest jeszcze tussi w syropie
ale imo mniej sie oplaca
Znawca -

ediee

Wysłana - 04 lipca 2006 16:22    Edytuj Cytuj
jest to na recepte czy cos? czy normalnie można dostać?
aha i w jakich dawkach to brać?
3x1 ( 1 przed posiłkiem 1, przed posiłkiem głównym, przed trennigiem )

Damixxx

Wysłana - 04 lipca 2006 16:37    Edytuj Cytuj
bez recepty
Znawca -

narkopril

Wysłana - 04 lipca 2006 18:41    Edytuj Cytuj
ok a efedryna w tussi a taka zwykła od di.la rozni sie czyms ?? czy tak samo da kopiora i ile mozna wziasc

hackjer007

Wysłana - 04 lipca 2006 18:56    Edytuj Cytuj
++ Tussipect ++

Nie będę bawić się tutaj w szczegóły dotyczące pochodzenia, czy występowania, gdyż "tussipect-owców" (nie wiem czy to właściwe sformułowanie) interesuje działanie, efekty i skutki uboczne.
A więc:
Efedryna dobrze się wchłania z tkanki podskórnej i oczywiście z przewodu pokarmowego. Jej metabolizowanie jest dość powolne o czym mogli przekonać się amatorzy Tussipca. Dezaminacja efedryny prowadzi do przekształcenia jej w norefedrynę (różnią się grupą metylową). Niestety, ale na szczęście dla niektórych nie jest on rozkładana przez MAO - monoaminooksydazę, a wręcz blokuje ten enzym. Co ciekawe ten sam enzym powoduję rozkład noradrenaliny, a więc chłopie możesz po zdenerwowaniu, być po prostu trochę dłużej pobudzony do walki ( kiedyś mój kumpel wracał wieczorkiem z apteki i walnął sobie 10-15 tabl. Tussipca, wyskoczyło do niego kilku gości, ale skończyło się na obelgach, kumpel nie jest agresywny, więc "odszedł" z miejsca zdarzenia, lecz po chwili wrócił i rozwalił tych 3 gości. Mówił mi później, że rozsadzała go złość i energia, acha! efedryna podnosi zdolność motoryczną mięśni od 5-10%. Sam byłem pod wrażeniem kiedy wpadłem na siłownię i wycisnąłem 110 kg po miesiącu przerwy, wcześniej tylko 102. Ale koniec pieprzenia..).
Nie należy jej brać częściej jak 3-4 razy w tygodniu, gdyż później będziesz ospały i lekko uzależniony. Należy pamiętać, że powoduje ona tachyfilaksję - te same dawki podawane w krótkich odstępach czasu wywołują mniejszego speeda - wyczerpanie zapasów amin katecholowych.

Efedryna działa:
- Ośrodkowo:

kora mózgu - podniecenie psychiczne, w większej ilości uczucie niepokoju i lęku, bezsenność, pobudzenie ruchowe, antagonizowanie m.in. alkoholu (kiedyś wypiłem sobie prawie ˝ litra i buteleczkę Tussipca i... padłem).
ośrodki autonomiczne - np. pobudzenie ośrodka oddechowego
- Obwodowo:
skurcz naczyń krwionośnych
pobudzenie mięśnia sercowego i wzmożenie siły jego skurczu, duże dawki działają depresyjnie- może ci stanąć serducho, ale bez obaw.
wzrost ciśnienia tętniczego (RR), to wiadome
rozszerzenie oskrzeli, zmniejszenie napięcia i zahamowanie perystaltyki przewodu pokarmowego ( jak ktoś miał apetyt to gratuluję), wzrost napięcia zwieracza pęcherza moczowego
Mydriasis (nie mam pojęcia co dokładnie oznacza), ale jest to rozszerzenie źrenicy oka, co ciekawe nie występuje u Murzynów - nikogo nie obrażam.
wzrost napięcia mięśni poprzecznie prążkowanych i zwiększenie przemiany materii.
Skutki te złe i zarazem dobre: bezsenność, kołatanie serca, pobudzenie psychiczne i zdenerwowanie, nudności, drżenie mięśni, zatrzymanie moczu, wypryski skórne.
Przeciwwskazania: choroby serca, wieńcówka, hipertensja (nadciśnienie tętnicze), nadczynność tarczycy.
Zastosowanie (w skrócie): dychawica oskrzelowa, obrzęk m.in. nosa, niedociśnienie itp.
Dawki (co tam mówić i tak przekraczacie):do 150 mg tj. około 10 tabletek Tussipca, ale i po 20 się żyje.
Preparaty: Aramine, Effortill, Sympatol, Veritol, Rhinazin, Salbutamol, Berotec, Bametan.
Polecam też inne uczniowskie związki: Nootropil, Bimanol, Centrophenoxin.

Źródło: www.hyperreal.info

Żeby policzyć ile razazy brałem tussipcet potrzebne by były 4 ręce albo i więcej . Mówisz, że chcesz to wziąść przed testami sprawnościowymi? Tussipect najlepiej weź 1.5godz lub 2godz przed testem. Ilość jaka wywoła pożądany efekt u każdego jest właśnie inna i to jest problem. Najlepiej byłoby jakbyć wziął tussipect np. cztery dni wcześniej w ilości 4tabs. żeby zobaczyć jak na ciebie podziała. Tabletki popijaj jedną b. mocną albo dwoma zwykłymi kawami. Jeszcze przyda się aspiryna, bo będziesz się pocił, ostro się rozgrzejesz po tussi. Kawy ja zawsze brałem do tsp. Pamiętaj, że jeżeli wysiłek będzie długotrwały i mocny, to poprosrtu wyniosą ciebie nogami do przodu z tej sali . Kiedyś grałem w nogę na w-fie po tussi i tylko połowe lekcji dałem rade, bo myślałem że mi serce zaraz stanie. Więc uważaj.

Zmieniony przez - hackjer007 w dniu 2006-07-04 19:05:11

steed

Wysłana - 04 lipca 2006 19:07    Edytuj Cytuj
Efedryne sie bierze w 4 dawkach bo działa tylko 4-5 godzin więc mysle ze juz masz odpowiedż na swoje pytanie.

...

narkopril

Wysłana - 04 lipca 2006 19:33    Edytuj Cytuj
ok 10-20 tab dziennie
w 4 dawkach czyli srednio
3 tab.
moge zrobic tak:
8:00 4 tussi + speed8
11:00 2 tussi
13:30 2 tusii + speed8

czy za duzo ??

ediee

Wysłana - 04 lipca 2006 19:56    Edytuj Cytuj
dołącz do tego białko jakies i antykataboliki nie jestem pewien, ale mięcho pewnie też pali

hackjer007

Wysłana - 04 lipca 2006 20:03    Edytuj Cytuj
to ja już nie kumam... To chcesz chudnąć, czy przed bieganiem brać jakimś/testem?

Odpowiedzi jest na 15 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Efedryna ----- pytanie

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.