Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
mam pytanie, a raczej moja siostra. pyta sie o jakis estrogen i cos gada zebym sie dowiedzial gdzie ten estrogen sie znajduje w zywnosci? suplach jakis czy co ?
"..o tutaj jest fulu wypas na witamince widac ze jestes bo pucuchy jak u chomika normalnie powiedz ziomek co,wstrzykiwales zeby tak na rylku fajnie opuchnonc wodom to se takie rozpiszemy podobne bo to od razu budzi respekt na dzielnicy jak z rentencjom na mordzie sie,kolesie bujajom od razu widac ze konkret ekipa..." by bamber16
Specjalista -
1132058461000
Borsuk
Wysłana - 15 listopada 2005 13:45
Estrogen znajduje sie w najwiekszej ilosci w organizmie kobiety
Chociaz u męzczyzn takze mozna spotkac jego sladowe ilosci , milej konsumpcji
Znawca -
1132058745000
JOKER_
Wysłana - 15 listopada 2005 13:45
zle napisalem pytanie bo nie wiedzialem co to jest, ale tak myslalem ze to hormon wiec napisalem to w dopingu, a jakie sa leki z tym hormonem tak przy okazji
1132058758000
KasaChoryh
Wysłana - 15 listopada 2005 13:55
tak są.
A co twoja siostra czuje sie facetem?? Małe piersi ma? Goli sie na twarzy? Poco jej to?
Zmieniony przez - KasaChoryh w dniu 2005-11-15 13:55:43
"..o tutaj jest fulu wypas na witamince widac ze jestes bo pucuchy jak u chomika normalnie powiedz ziomek co,wstrzykiwales zeby tak na rylku fajnie opuchnonc wodom to se takie rozpiszemy podobne bo to od razu budzi respekt na dzielnicy jak z rentencjom na mordzie sie,kolesie bujajom od razu widac ze konkret ekipa..." by bamber16
Specjalista -
1132059309000
JOKER_
Wysłana - 15 listopada 2005 14:01
nie wiem chce przytyc bo chuda jest (a ona wogole na tym przytyje bo ja nawet nie wiem co to jest) prosila zebym spytal to pytam hehe
1132059661000
KasaChoryh
Wysłana - 15 listopada 2005 14:03
Jeżeli Twoja siostra nie ma pojęcia o tym to niech sie lepiej za to nie zabiera. Zabawa w hormony może okazać sie niemiłą przygodą.
Na przytucie polecam diete odpowiednią, kup jej na mikołaja odżywke carbo i niech wcina przed spaniem
Specjalista -
1132059807000
oska5
Wysłana - 15 listopada 2005 14:07
łooooo boze... to juz niech diete trzyma "na przytycie" to bedzie lepiej. U mnie jedna laska tez tak chciala, owszem, przytyła, wszystko jej w dupe poszlo, bo przeciez sie nie ruszała... Twoja siostra niech najpierw idzie do działu "odzywianie", jesli na prawidłowej diecie nie przytyje to ewentualnie potem niech sie zabiera za "cos innego".
"Ten tylko jest wolny, kto na wysokość wstępuje bez uciech, a schodzi z niej bez żalu..."
1132060052000
JOKER_
Wysłana - 15 listopada 2005 14:11
okej powiem jej to. a tak z ciekawosci to w jakie sa z tym leki ??
1132060295000
oska5
Wysłana - 15 listopada 2005 14:18
no m in tabletki antykoncepcyjne,ale raczej w nich, przynajmniej w tych dobrych, które maja najmniej skutkow ubocznych, raczej jest tego mało. Ale naprawde ja bym nie radzila bawic sie w takie cos... przeciez o wiele lepiej bedzie jak bedzie trzymac diete!!! POszukaj sobie na necie o skutkach ubocznych jak bedzie tego estrogenu miec za duzo. Debilizm totalny wg mnie, sorki no ale taka prawda, zeby w ogole wpadac na taki durny pomysł. Sorki ale takie moje zdanie. Słuchaj to juz lepiej jesli jest faktycznie taka chuda niech sobie kupi jakas odzywke!!! Cenowo pewnie na jedno wyjdzie, bo hormony sa raczej nie tanie, a jak zdrowo
"Ten tylko jest wolny, kto na wysokość wstępuje bez uciech, a schodzi z niej bez żalu..."
1132060690000
KasaChoryh
Wysłana - 15 listopada 2005 14:21
Dobrze powiedziane!
Oska
Zmieniony przez - KasaChoryh w dniu 2005-11-15 14:21:21