Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 19850 razy
słowa kluczowe: dziwny  łopatki 
Autor

Dziwny ból łopatki

qwert9

Wysłana - 29 października 2007 20:50    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam, od ok miesiąca pobolewa mnie pod prawa łopatka, tak jakby miedzy kręgosłupem a łopatka. Ból nie jest mocny i stały. Mam wraże jakby miał tam spięty mięsień albo jakiś ucisk. Dodam, że ćwiczyłem wcześniej na siłowni.
Aha i pyka mi gdzieś w łopatce jak robie pełny okrąg ale to już od dłuższego czasu. Czy to coś poważnego? Co z tym mogę zrobić? Proszę o rade. Pozdrawiam

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 29 października 2007 20:58 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Olimp - Gold Omega 3 sport edition

CENA: 38.00zł
Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

krzykacz KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 29 października 2007 20:58    Edytuj Cytuj
Może był jakiś uraz mechaniczny...

doping & zdrowie
Ekspert -

Hubi1989

Wysłana - 24 lutego 2009 16:14    Edytuj Cytuj
Odświezam Mam to samo może ktos wiec co z tym zrobić

Piotr Zemł

Wysłana - 24 lutego 2009 20:53    Edytuj Cytuj
Czy lopatka strzela podczas ruszania barkiem tak jak przy Cwiczeniu " kaprurów"? Moze tez byc zblokowany kregoslup piersiowy

www.chiro-reh.pl
gabinet rehabilitacji
mgr fizjoterapii Piotr Zemła
Znawca -

donJAZYResko

Wysłana - 24 lutego 2009 21:35    Edytuj Cytuj
Piotr, może plaster wygrzewający na próbę?
Tylko nie wiadomo czy by chłopak wytrzymał... Osobiście w tej chwili wygrzewam między łopatkami, bo coś mi weszło (kości strzelały), i powiem, że nie złe uczucie... Mojej mamie pomaga, więc też walczę z tym...

Wiesz co, spróbuj szczeknąć, jedno jest pewne;
groźny to ty jesteś, ale tylko przez internet.
Specjalista -

Hubi1989

Wysłana - 24 lutego 2009 22:28    Edytuj Cytuj
Tak chrupie i łopatka i coś tak jak by w kręgach (jeden krąg boli na wysokości łopatki.) dodam że rozgrzewajace specyfiki nic nie dają (bengaje plastry) Ortopeda nic nie wypatrzył ani wzrokowo ani na RTG nic nie spostrzegł. To jest taki jakby przykurcz czy coś nie wiem może ktos mi poradzi cos bo rok sie z tym zmagam i juz bym wolał sie nie zmagac:) thx

Piotr Zemł

Wysłana - 24 lutego 2009 23:05    Edytuj Cytuj
Zespol strzelajacej Lopatki spowodowany moze byc albo jej lekkim zwyrodnieniem albo zablokowaniem kregoslupa piersiowego. Niewidoczne na RTG. Plastry rozgrzewajace ok ale przyczyny nie usunie to . Kregoslup trzeba odblokowac poprzez leczenie manualne czyli mobilizacje kregów i manipulacje czyli zabiegi kregarskie. Popusci odrazu.

www.chiro-reh.pl
gabinet rehabilitacji
Znawca -

Hubi1989

Wysłana - 25 lutego 2009 10:45    Edytuj Cytuj
Dzieki bardzo, że sie zainteresowałes i mi wyjaśniłeś. Widze ze jestes z Oświęcimia, wiec nie zapytam czy polecisz mi jakiegos dobrego kręgarza z okolic wawy, ale może kto inny zna jakiegoś sprawdzonego kręgarza z mazowieckiego jeszcze raz thx

Piotr Zemł

Wysłana - 25 lutego 2009 14:32    Edytuj Cytuj
Wpisz metoda Ackermanna warszawa. Sam pracuje ta metoda i bardzo dobre rezultaty są.

www.chiro-reh.pl
gabinet rehabilitacji
Znawca -

Hubi1989

Wysłana - 26 lutego 2009 10:51    Edytuj Cytuj
Przeczytałem i sie skusze chyba. tzn przeczytałem ze to dobra i skuteczna metoda. ale czy to polega na tym (nastawianiu?) "chrupaniu" czy to jakies ćwiczenia? nie wiem czy lepiej iśc do kręgarza czy do fizjoterapeuty (czy on tez moze mi ponastawiać manualnie?)

Piotr Zemł

Wysłana - 26 lutego 2009 15:36    Edytuj Cytuj
Tylko do fizjoterapeuty po pierwsze ma dyplom ktory go upowaznia do leczniea manualnego a po drugie dobierze Ci jeszcze cwiczenia. Chrupanie to rozejscie sie powierzchni stawowych nie zawsze musi wystepowac podczas manipulacji. Poza tym rozpoczyna sie od delikatnych technik jak trakcja czy mobilizacja

www.chiro-reh.pl
gabinet rehabilitacji
Znawca -

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dziwny ból łopatki

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.