Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 23276 razy
słowa kluczowe: dziwne  zmiany  skórne 
Autor

Dziwne zmiany skórne

Drezen

Wysłana - 01 kwietnia 2006 23:40    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam,
zacznę od tego, że odkąd pamiętam mam problemy ze skórą:( Ma ona tendecje do szybkiego złuszczania naskórka, co prowadzi do tego, że bardzo często jest sucha itp. Ten problem jednak mam już opanowany, nic mnie nie swędzi - po kąpieli stosuje maść z zawartym w niej 10% roztworem mocznika, kazdy dzien zaczynam od kapsułku capivitu a+e i wszystko gra. Problem polega jednak na czymś innym. Wiadomo że wielu ludzi wyciska przerózne krosty ja takowe dwie krostki wycisnełem z ramienia. Niby nic sie nie dzialo, wiadomo zaczerwienienie jak zawsze po męczeniu skóry. Jednak po kilku dniach zaczerwienienie nie znikneło, wręcz przeciwnie - powiekszyło sie, rozlało . Trzeba zaznaczyc ze przez cały ten czas intensywnie cwiczylem - to moze przez to. W innych miejsach na ciele tez pojawiają sie takie dziwne zmiany skórne. Skóra w tych miejsach pokryta jest tak jakby łupieżem, jednak nie jestem do końca pewien - wiadomo, lekarzem nie jestem. W domu mam tylko lorinden, ale po lekturze kilku wypowiedzi znanych lekarzy, które znalazlem w internecie boję sie go zastosować na te stany zapalne(?). Moje pytanie jest następujące - co to są za zmiany? co je powoduje? czy to łupież pstry ? a może jakaś grzybica?
pozdrawiam serdecznie

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 02 kwietnia 2006 00:43 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł
Olimp - Thermo Speed Extreme Mega Caps

CENA: 45.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Boofi

Wysłana - 02 kwietnia 2006 00:43    Edytuj Cytuj
hehehe - kto to wie , moze dusiłeś i rozprzestrzeniłeś zakażenie ... bo dusić nie wolno ...
lorindenu w zadnym wypadku ! to glikokortykosteroid ! on zahamuje twoją obrone i otworzysz wrota mikrobom

najlepiej jak byś miał zdjęcie tych zmian
ew znajdź je w atlasie - gdzies jest link ...
http://dermatlas.med.jhmi.edu/derm/IndexDisplay.cfm?ImageID=650879942
tu masz ...

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -

Drezen

Wysłana - 02 kwietnia 2006 08:27    Edytuj Cytuj
http://dermatlas.med.jhmi.edu/derm/IndexDisplay.cfm?ImageID=743438561

chyba te zdjęcie jest najbliższe moim zmianom:) oczywiscie mam tego duzo mniej, bardziej punktowo, ale ktosty sie zwiększają z czasem, rozlewają się..a to martwi

Boofi

Wysłana - 02 kwietnia 2006 08:47    Edytuj Cytuj
jeśli to to to jest to tradzik różowaty / reakcja na leki
na zdjeciu chłopiec chory na chorobą LEŚNIOWSKIEGO - crohna (tak tak polak opisał pierwszy ale na świecie nikt o tym nie wie ...)
po leczeniu lekprzeciwzapalnymi
oczywiście mogłeś gdzieś załapać coś - wszystkie ch skóry podobnie wyglądają ... moze być to tez reakcja uczuleniowa ,
ale mówiłes że te twoje ropieja ?

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -

Drezen

Wysłana - 02 kwietnia 2006 08:51    Edytuj Cytuj
sprawa wygląda tak, że z moich zmian nie wydobywa sie ropa, tylko sie powiekszają i łączą - oczywiście jeśli znajdują sie blisko siebie, poza tym są pokryte jakby martwym naskórkiem. Za jakiś wystawie fote, to sami zobaczycie... jak już pisałem, mam te krosty dużo mniejsze - może to dopiero początek(?) w poniedzialek zapiszę się do darmalotoga, ale zapewne nim będzie "moja kolejka" będe wyglądać jak ten chłopak eheh..

Drezen

Wysłana - 02 kwietnia 2006 09:02    Edytuj Cytuj

Boofi

Wysłana - 02 kwietnia 2006 10:21    Edytuj Cytuj
zdjęcia nie wchodza !
bez kitu jak ropieje itp to na razie zadbaj o higiene , możesz przemywac rivanolem , nie wyduszać , ewentualnie smarowac maścią ichtiolowa (a raczej pokrywać warstwą i coś na to , zmiany rozmiękną same i ropa wyjdzie
może to jakaś czyraczność ... hmmm , na raie zgaduje a derme to troszeczke znam ale bardziej teoretycznie .... zeby praktycznie to trzeba najpierw oglądać te gówna ... i to czasami lata ...

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge

Ekspert -

Drezen

Boofi

Wysłana - 02 kwietnia 2006 10:39    Edytuj Cytuj
niestety brachu

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge

Ekspert -

Drezen

Wysłana - 02 kwietnia 2006 10:47    Edytuj Cytuj
przepraszam za spam, ale nie mogę edytować swoich odpowiedzi
http://tarara.elsat.net.pl/IMAG0047.JPG
http://tarara.elsat.net.pl/IMAG0048.JPG
http://tarara.elsat.net.pl/IMAG0049.JPG
http://tarara.elsat.net.pl/IMAG0050.JPG

teraz powinno wszystko dobrze działaś, o dziwo wcześniej skopiowało sie z małymi literami w rozszeżeniu.

Boofi

Wysłana - 02 kwietnia 2006 10:55    Edytuj Cytuj
teraz jest ok - ale nei szło by zrobić bardziej wyraźnych zdjęć
masz tam w tym vivitarze jakiś tryb makro albo coś , albo zrób z dalszej odległości to sobie powiekszę

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge

Ekspert -

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dziwne zmiany skórne

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.