Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1213 razy
słowa kluczowe: dziwne  plecy 
Autor

Dziwne plecy

Puschkin

Wysłana - 16 czerwca 2007 12:18    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam. Czy Waszym zdaniem taki widok z boku jest normalny? Kiedy przegladam sie z boku w lustrze mam wrazenie ze odcinek ktory zaznaczylem na fotce jest zdecydowanie zbyt wklesly w porownaniu do reszty, co wydaje mi sie ze czyni tylek bardziej odstajacym. Na silowni widzialem pare osob z podobna przypadloscia i nie wydaje mi sie zeby to fajnie wygladalo. Ktos wie czy mozna z tym sobie jakos poradzic zeby bylo lepiej?

" Lepiej żałować czegoś, czego się spróbowało, niż czegoś, czego się nigdy nie miało...."

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 16 czerwca 2007 12:23 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Whey 100

CENA: 159.00zł
Trec - NitroBolon

CENA: 134.00zł
Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

OXYTONE Marbo-Sport

Wysłana - 16 czerwca 2007 12:23    Edytuj Cytuj
masz duze plecy albo tzw koci grzbiet

poxiu

Wysłana - 16 czerwca 2007 12:49    Edytuj Cytuj
Sluchaj!
z tego obrazku wnioskuje ze cwiczysz tylko gorna partie plecow i dlatego sie tak robi przestan naerazie z gorna i zacznij dolna i po jakims czasie sie wyrowna

qwert321

Wysłana - 16 czerwca 2007 13:16    Edytuj Cytuj
hiperlordoza
a ten koles co sie wyzej wypowiedzial to -->>>

_kostek_

Wysłana - 16 czerwca 2007 15:41    Edytuj  Cytuj
Najprawdopodobniej jest to pogłębiona lordoza jak qwert napisał. Da sie to poprawić, a przynajmniej zatrzymać. Musisz ćwiczyć mięśnie brzucha na zbliżonych przyczepach natomiast prostowniki pleców na oddalonych.
poza tym przy wykonywaniu ćwiczeń na ławce poziomej(wyciskanie, rozpiętki itp) trzymaj nogi ugięte nad tułowiem, tak aby plecy na całej długości dotykały ławeczki - w ten sposób nie będziesz pogłębiał lordozy.

Zmieniony przez - _kostek_ w dniu 2007-06-16 15:43:09

Selekcja naturalna, patrzysz która będzie idealna, ta choroba nie jest uleczalna o nie...hehe

apokalipsa NUTRIFARM

Wysłana - 16 czerwca 2007 17:30    Edytuj Cytuj
poza tym przy wykonywaniu ćwiczeń na ławce poziomej(wyciskanie, rozpiętki itp) trzymaj nogi ugięte nad tułowiem, tak aby plecy na całej długości dotykały ławeczki - w ten sposób nie będziesz pogłębiał lordozy. -nic to chyba nie da w tym temacie- a o wlaściwe zaangażowanie mięśni piersiowych i o potrzebne do rozwoju/klatki/ obciążenia może byc trudno.

"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Ekspert -

marczello

Wysłana - 16 czerwca 2007 17:37    Edytuj Cytuj
tez tak mysle ze to bedzie lordoza sam mam podobny problem i jeszcze do tego mam odstajacy brzuch i wcale nie ma duzo fatu ! Gdzies kiedys znalazlem na tym forum jakie cwiczenia nalezy wykonywac aby problem czesciowo lub calkowicie zanikl ! NIe pamietam dokladnie gdzie to bylo ale cwiczonka sobie wydrukowalem, jeszcze pozostaje wprowadzic je w zycie

kotus89

Wysłana - 16 czerwca 2007 17:51    Edytuj Cytuj
nan ten sam pr.
drago podrzuc cw w wolnej chwili

_kostek_

Wysłana - 16 czerwca 2007 18:05    Edytuj Cytuj
apokalipsa może masz racje ale na kursie kulturystyki trener prowadzący często mówił że osoby z pogłębioną lordozą powinny na to zwracać uwage i wszędzie gdzie sie da unikać "lordozowania" czyli wyginania pleców w części lędźwiowej - po to właśnie aby dalej jej nie pogłębiać.

Selekcja naturalna, patrzysz która będzie idealna, ta choroba nie jest uleczalna o nie...hehe

Pyra RMX

Wysłana - 16 czerwca 2007 18:07    Edytuj Cytuj
popieram, wrzućte ćwiecznia

mam ten sam problem i wygląda jakbym miał okrutnie dużo dupe o brzuch ;D ;/

krzych666

Wysłana - 16 czerwca 2007 19:08    Edytuj Cytuj
A może tak wybrać się do jakiego ortopedy, zanim zaczniemy korygować wadę, której może nie być

"Dzień dobry, czy dostanę marynarkę na 146 w klatce?"
"Pan się chyba pomylił, 146 to...wzrostu?"

Ekspert -

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dziwne plecy

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.