Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne - obalamy wzór:masa ciała*24*wsp.aktywności(1-1,5)

Tomassino

Wysłana - 26 stycznia 2006 23:41    Edytuj Cytuj
"a jaka mam aktywnosc jesli mam 5 treningow koszykowki w tygodniu + czasami silownia w 6 dzien? "
A jaki wzrost, waga, wiek, tryb życia, czy przychodzisz ze szkołypracy i siedzisz przed kompem a koszykówka to jedyne Twoje ruchowe zajęcie, czy też cały dzień poza domem, czy jesz mało posiłków a duże, czy często a małe (mam nadzieję, że nie często i dużo )... to wszystko wpływa na zapotrzebowanie.
A aktywność - zależy jak ciężkie te treningi są, czy cały czas dostajecie w kość, czy może większość czasu na ławce przesiedzicie, ile trwają, itp.
Trudno tak określać komuś, jeśli się praktycznie nic o nim nie wie

soltys88

Wysłana - 26 stycznia 2006 23:44    Edytuj Cytuj
ok, pomoge Ci:
187cm, 75kg, 18 lat rocznikowo...treningi mam dosyc wyczerpujace po kazdym wychodze mokry i zmeczony...czasami po treningu jeszcze cwicze w domu (silownia tak jakby). W domu raczej staram sie odpoczywac ale malo mam tego czasu bo cwiczenia i treningi zajmuja mi najwiecej.

Zmieniony przez - soltys88 w dniu 2006-01-26 23:52:31

Jestem za, a nawet przeciw...

Tomassino

Wysłana - 27 stycznia 2006 00:40    Edytuj Cytuj
Obstawiam zapotrzebowanie w przedziale 3200-3400kcal na dzień
Przyjmij jakąś wartość, obserwuj organzm jak reaguje na takie dawki spożywanych kcal a znajdziesz swój poziom zapotrzebowania.

iluwatar1

Wysłana - 10 maja 2006 21:53    Edytuj Cytuj
no dobra to mam pytanie: kobieta wzrost 168, waga 67, aeroby 3 razy w tygodniu, plus cwiczenia hantlami w domu, i praca w przedszkolu z dzieciakami jakie powinna miec zapotrzebowanie kaloryczne przy redukcji? z gory dzieki

iluwatar1

Wysłana - 10 maja 2006 21:58    Edytuj Cytuj
zeby nie bylo ze jestem leniwy boliczylem ze wzoru jakies 1800 minus 300 do 500 deficytu dla redukcji, ale mysle ze to za malo wiec pytam

wylliam

Wysłana - 10 maja 2006 22:06    Edytuj Cytuj
od tego 1800 już bym nie odejmował przy tej wadze.
start od 1800 i obserwacje.

"Jak kraść, to miliony.
Jak r*****, to księżniczki"
Ekspert -

LUKI

Wysłana - 10 maja 2006 22:09    Edytuj Cytuj
Tomassino juz taki post.

Nie zgadzam sie z Toba. Ten wzor jest dobry na poczatek i tyle. A najlepszym wzorem jest obserwacja naszego ciala

misiek
Specjalista -

LESIU15

Wysłana - 10 maja 2006 22:11    Edytuj Cytuj
ej piszesz tam na początku że brakuje ci 460kcal ale wydaje mi sie że jezeli to ma być na mase to dodaje sie 500 kcal. a w takim razie mam 68kg 188 a wsp. aktywności to 1.8 w takim razie jakie mam zapotrzebowanie jeśli chce nabrać masy??

iluwatar1

Wysłana - 10 maja 2006 22:39    Edytuj Cytuj
dzieki wylliam

Yarekbboy

Wysłana - 10 maja 2006 22:50    Edytuj Cytuj
ja tam nei tyje nawet na 4000kcal -a le ja to inny rodzaj czlowieka

Kudowa Zdrój noclegi hotele [http://www.kudowazdroj.net]
Darmowa baza noclegowa [http://www.holidaycity.pl] dodaj swój obiekt za darmo

Odpowiedzi jest na 4 strony.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne - obalamy wzór:masa ciała*24*wsp.aktywności(1-1,5)

Strony:  pierwsza  1  2  4   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.