za***iste ,tez bym tak chciał ... Przecież taki dzieciak będzie nie do pokonania przez kogoś kto zaczął trenować duuuuużo pózniej .
Szkoda ,ze ja tak nie zacząłem i żaaałuję :(( Nie dość ,że profesjonalna sala to jeszcze taki wiek ,tylko pozazdrościć .
KB/MT/MT + BJJ
1266947055000
4rScorpion SPAMER
Wysłana - 23 lutego 2010 18:49
Pytanie tylko czy ten dzieciak faktycznie woli się bić po mordzie od małego, niż z kolegami w kosza grać. Niespełnione ambicje rodziców mogą źle się odbić na dziecku.
Dokładnie, zgadzam się z Skorpionem. Ambicje rodziców zabierają temu dzieciakowi dzieciństwo. A co mu zastąpi lata młodości spędzone na treningach? Kariera? Kasa?
Dopóki walczysz Jesteś zwycięzcą...
Specjalista -
1266947796000
_radek
Wysłana - 23 lutego 2010 19:05
Wszystko da się pogodzić, bez sensu takiemu dzieciakowi treningi 5x w tygodniu, bo wtedy rzeczywiście dzieciakowi się dzieciństwo odbiera, ale 2x na tydzień raczej wątpię żeby jakiś negatywny skutek miało na dzieciństwo... Zresztą to że dzieci w tym wieku ćwiczą judo, karate, jest całkowicie normalne, a jak zaczęło się mma to jakoś dopiero wtedy problem zauważono...
,,chodzić już umiem, teraz chce umieć latać" Eldoka
1266948337000
Cezi1987
Wysłana - 23 lutego 2010 19:06
Nie podoba mi się to za bardzo.
Chyba,że dziecko,to lubi,i jest to ze dwa razy w tygodniu i nie pod przymusem.
Treningi w tym wieku powinny być formą zabawy, a przy okazji powinny uczyć. Dzieci w tym wieku uznają tylko zabawę. Tak było u mnie......Chyba
Dopóki walczysz Jesteś zwycięzcą...
Specjalista -
1266948651000
mak5iu
Wysłana - 23 lutego 2010 19:11
j/w też się zgadzam oglądałem ostatnio program chyba na polsat play "Mali wojownicy" czy jakoś tak w każdym razie pokazywał on dzieci w wieku mniej wiecej 6-10 lat z USA trenujące Muay thai. Coś strasznego dziecko zamiast bawić się z rówieśnikami szło z ojcem pobiegać albo na trening. Jeden chyba 8latek mial cos kolo 20 walk stoczonych czaicie... Ze sportami walki zaczyna dziac sie to samo co dzieje sie od dawna w balecie nikt nie pyta dziecka o zdanie czy naprawde chce to robic i nie liczy sie z jego zdaniem. Rodzice widza tylko kase i kariere oraz czesto wlasne niespelnione ambicje... Wiele z tych dzieci płakało ze zmeczenia po ciezkim treningu. W przyszlosci napewno odbije sie to na psychice. Dzieki Bogu ze ja mam takich rodzicow, ktorzy nigdy nie zmuszali mnie to tego typu rzeczy, powiem wiecej w dziecinstwie mialem sklonnosc to "przeskakiwania" z jednej dyscypliny sportowej na druga (było karate, pływanie, była koszykówka, piłka nożna siatkówka lekkoatletyka, judo i wszystko inne co było dostępne w okolicy ) rodzice nigdy nie protestowali na moje nowe wymysly mowili ze trzeba sprobowac wszystkiego zeby znalezc to co w zyciu czlowieka naprawde ineteresuje, wreszcie znalazłem coś co mi naprawdę odpowiada i zamierzam ciągnąć to jak najdłużej. Dlatego uważam że głupotą jest wysyłanie dziecka na siłę na trening i nakazywanie mu masz trenowac to tyle i tyle czasu i koniec. Samemu trzeba dojsc do pewnego wieku i odkryc co naprawde nas interesuje i kreci.
"Wylewając pot na treningu, oszczędzasz krew w czasie walki" "On the street nobody can hear you tap out"
1266948713000
SiwYbks
Wysłana - 23 lutego 2010 19:56
Filmik jest proooooooo , a dzieci nie widac zeby byly smutne z powodu treningow:) jeszcze trenuja z gwiazdami
1266951379000
Stef-x
Wysłana - 23 lutego 2010 20:54
jestem przeciw dziecko powinno sie bawic jak by chcialo cos trenowac to bym wyslal jak juz to na jakis styl chwytany
1266954899000
nastic
Wysłana - 23 lutego 2010 23:00
Trzeba przynzać, że taki mały fighter robi wrażenie. DZeici spędzają czas z ojcem. Jednak czy powinny tylko w taki sposób? Wydaje mi się, ze te dzieci bardzo chcą robić wszystko dobrze, żeby tata była zadowlony. Widać, ze treningi sprawiają chłopcom przyjemność. Takie zapsay, jak były pokazane na filmiku, jak najbradziej, fajny pomysł. Tylko aj wiem czy od razu stawiać na mma? Trochę tego za dużo. Tata powiedzał, ze edukacja najważniejsza, potem treinigi (jeżeli dobrze zrozumiałam ). No własnie a gdzie zwykła zabwa? Chociażby autkami?
Poza tym w podobnych przypadkach w grę zawsze wchodzą niespełnione ambicje/plany/marzenia rodziców.
Ja bym chciała zobaczyć czy za kilka lat chłoapki faktycznie będą mieli zacięcie do treningów, czy im się to poprostu nie znudzi.
Ludzie nie karmcie trolli, szczególnie tych dużych. Bo to nienażarte z natury stworzenia.