Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Dysproporcje w budowie ciała

Olivka86

Wysłana - 10 lutego 2010 11:27    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

witam
Mam takie pytanie, generalnie nie chce chudnąć, bo jestem osobą szczupłą,ale niestety mam okropny brzuch,wypchnięty do przodu-dysproporcja wynika chyba z tego,że mam wąziutkie biodra i prawie wogóle talii. Co kolwiek zjem jest jeszcze gorzej, a jem lekko, nie jem słodyczy wogóle, nie jem tłustych fastfoodów, mięso rzadko i chude, a pomimo to nie moge wyrobic brzucha. Próbowałam cwiczenia tzw. brzuszki,ale chyba zracj tego,ze mam wąskie biodra, to jest wtedy jeszcze gorzej, bo mój brzuch robi się szerszy w stosunku do bioder, robi się twardy , ale wypchniety i wyglądam fatalnie jakbym wogóle talii nie miała, nie wiem co mogę robić, może przysiady?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 10 lutego 2010 11:41 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł
Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł
Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

pijka

Wysłana - 10 lutego 2010 11:41    Edytuj Cytuj
mam to samo:)

Morales_37 Zdrowa Kuchnia

Wysłana - 10 lutego 2010 12:17    Edytuj Cytuj
Rozbuduj masę nóg i bioder, bo to wprowadzi Ci lepsze proporcje i optycznie zrobi się lepsza talia. Jeśli zaczniesz się z tego odchudzać, to będzie lecieć z nóg, bioder, pleców i barków, a na koniec dopiero z brzucha. Niestety, tak to przeważnie wygląda.

Nie doradzam ludziom leniwym!
Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -

Olivka86

Wysłana - 10 lutego 2010 12:25    Edytuj Cytuj
Dziękuję za odp. A czy możesz mi powiedzieć w jaki sposób mogę rozbudować dolne partie ciała? Przysiady, stepper? Przyznam ,że naprawdę jestem szczupła, jak niektórzy sądzą nawet za chuda, bo jak jest np. zima i zakładam obcisłe spodnie i kurtke, dzięki czemu nie widać mojego brzucha, wyglądam jak patyk-nogi mam jak wykałaczki, a pomimo to cały czas tak mi sie nie podoba ten brzuch i brak talii,że tak się boję przytyć, bo od razu wiem,że będzie widać po moim brzuchu-dlatego też ćwiczę i ćwiczę ale bardziej aerobowo-i powiem szczerze-zero rezultatów tyle tylko, że mam cienkie nóżki i buzie jak szczur, a mnie nie chodzi o te partie ciała, tutaj nawet mogłabym przytyć, ja chce coś zrobić z tym brzuchem ;(

Wysłana - 10 lutego 2010 12:30    Edytuj Cytuj
trening siłowy. Przysiady ze sztangą i ciągi. Poza tym musisz też plecy zrobić większe, bo to też wprowadza lepsze proporcje i zwęża optycznie talię.
Zobacz do działu dzienniki treningowe, tam Obliques układa treningi dla dziewczyn. Zobacz jak to wygląda.

Ekspert -

pijka

Wysłana - 10 lutego 2010 18:03    Edytuj Cytuj
te rozbudowanie w przypadku kobiety bedzie bardzo dlugiei ciezkie.... mi pomogl stepper(skośny) z dieta ale brzuch nigdy Ci nie spadnie calkowicie -taka budowa niestety(jak u mnie),a jezeli nawet to bardzo bys musiala sie natrudzic i pewnie bylby to krotkotrwaly efekt

jeszcze mi sie przypomnialo ,ze kolezanka owila ,ze bardzo jej pomoglo bieganie ze praktycznie brzucha nie miala wcale(a tez ma podobna budowe)

Zmieniony przez - pijka w dniu 2010-02-11 07:20:08

Wysłana - 11 lutego 2010 12:34    Edytuj Cytuj
Stepper rozbudowuje masę mięśniową? Nie wiem w jaki sposób
Bzdura potworna.
A brzuch da się zgubić, ale trzeba wiedzieć jak to zrobić. W dziale ActivLab masz test Veny84. Ona ma podobną budowę i robi treningi siłowe i trzyma dietę. Schodzi jej na prawdę dobrze. Warto zobaczyć.

Ekspert -

pijka

Wysłana - 11 lutego 2010 12:45    Edytuj Cytuj
hehe a ja gdzies napisalam ze rozbudowuje mase miesniowa??Napisalam ze pomogl mi stepper w zgubieniu brzucha(w jakims stopniu)
pozdro:)

Zmieniony przez - pijka w dniu 2010-02-11 12:47:39

Slashi

Wysłana - 11 lutego 2010 17:06    Edytuj Cytuj
pijka napisałaś że nawet jak będzie efekt to krótkotrwały niezgodze się bo to zależy już od osoby czy będzie chciała ten efekt utrzymać a że jest trudno to wywalczyć nikt nie mówił że będzie łatwo :P pzd

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dysproporcje w budowie ciała

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.