witam Mam takie pytanie, generalnie nie chce chudnąć, bo jestem osobą szczupłą,ale niestety mam okropny brzuch,wypchnięty do przodu-dysproporcja wynika chyba z tego,że mam wąziutkie biodra i prawie wogóle talii. Co kolwiek zjem jest jeszcze gorzej, a jem lekko, nie jem słodyczy wogóle, nie jem tłustych fastfoodów, mięso rzadko i chude, a pomimo to nie moge wyrobic brzucha. Próbowałam cwiczenia tzw. brzuszki,ale chyba zracj tego,ze mam wąskie biodra, to jest wtedy jeszcze gorzej, bo mój brzuch robi się szerszy w stosunku do bioder, robi się twardy , ale wypchniety i wyglądam fatalnie jakbym wogóle talii nie miała, nie wiem co mogę robić, może przysiady?
Rozbuduj masę nóg i bioder, bo to wprowadzi Ci lepsze proporcje i optycznie zrobi się lepsza talia. Jeśli zaczniesz się z tego odchudzać, to będzie lecieć z nóg, bioder, pleców i barków, a na koniec dopiero z brzucha. Niestety, tak to przeważnie wygląda.
Nie doradzam ludziom leniwym! Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -
1265800632000
Olivka86
Wysłana - 10 lutego 2010 12:25
Dziękuję za odp. A czy możesz mi powiedzieć w jaki sposób mogę rozbudować dolne partie ciała? Przysiady, stepper? Przyznam ,że naprawdę jestem szczupła, jak niektórzy sądzą nawet za chuda, bo jak jest np. zima i zakładam obcisłe spodnie i kurtke, dzięki czemu nie widać mojego brzucha, wyglądam jak patyk-nogi mam jak wykałaczki, a pomimo to cały czas tak mi sie nie podoba ten brzuch i brak talii,że tak się boję przytyć, bo od razu wiem,że będzie widać po moim brzuchu-dlatego też ćwiczę i ćwiczę ale bardziej aerobowo-i powiem szczerze-zero rezultatów tyle tylko, że mam cienkie nóżki i buzie jak szczur, a mnie nie chodzi o te partie ciała, tutaj nawet mogłabym przytyć, ja chce coś zrobić z tym brzuchem ;(
1265801104000
Morales_37 Zdrowa Kuchnia
Wysłana - 10 lutego 2010 12:30
trening siłowy. Przysiady ze sztangą i ciągi. Poza tym musisz też plecy zrobić większe, bo to też wprowadza lepsze proporcje i zwęża optycznie talię. Zobacz do działu dzienniki treningowe, tam Obliques układa treningi dla dziewczyn. Zobacz jak to wygląda.
Ekspert -
1265801401000
pijka
Wysłana - 10 lutego 2010 18:03
te rozbudowanie w przypadku kobiety bedzie bardzo dlugiei ciezkie.... mi pomogl stepper(skośny) z dieta ale brzuch nigdy Ci nie spadnie calkowicie -taka budowa niestety(jak u mnie),a jezeli nawet to bardzo bys musiala sie natrudzic i pewnie bylby to krotkotrwaly efekt
jeszcze mi sie przypomnialo ,ze kolezanka owila ,ze bardzo jej pomoglo bieganie ze praktycznie brzucha nie miala wcale(a tez ma podobna budowe)
Zmieniony przez - pijka w dniu 2010-02-11 07:20:08
1265821437000
Morales_37 Zdrowa Kuchnia
Wysłana - 11 lutego 2010 12:34
Stepper rozbudowuje masę mięśniową? Nie wiem w jaki sposób Bzdura potworna. A brzuch da się zgubić, ale trzeba wiedzieć jak to zrobić. W dziale ActivLab masz test Veny84. Ona ma podobną budowę i robi treningi siłowe i trzyma dietę. Schodzi jej na prawdę dobrze. Warto zobaczyć.
Ekspert -
1265888061000
pijka
Wysłana - 11 lutego 2010 12:45
hehe a ja gdzies napisalam ze rozbudowuje mase miesniowa??Napisalam ze pomogl mi stepper w zgubieniu brzucha(w jakims stopniu) pozdro:)
Zmieniony przez - pijka w dniu 2010-02-11 12:47:39
1265888755000
Slashi
Wysłana - 11 lutego 2010 17:06
pijka napisałaś że nawet jak będzie efekt to krótkotrwały niezgodze się bo to zależy już od osoby czy będzie chciała ten efekt utrzymać a że jest trudno to wywalczyć nikt nie mówił że będzie łatwo :P pzd