Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
8:00 - 4 cale jaja 10:30 - 100g brazowego ryzu, 200g piersi kuraka, oliwa z oliwek 13:30 - j.w 17:00-18:00 - j.w 20-22 - trening(zalezy o ktorej wyjde) po treingu odrazu wpc ostrowia 40g
ostatnio posilek - 100g ryzu brazowego,200g kuraka, oliwa z oliwek
lece meta 40mg ed prop 150 mg e2d tren 75 mg ed2
Brak przyrostow w wymiarach. We wtorek minal 2 tydzien. Co proponujecie?
Wyliczylem ze brakuje jakies 1000kcal. Planowalem dorzucic vextargo po treingu razem z wpc i olej mct zeby podbic kcal.
Znawca -
1253791490000
04mike
Wysłana - 24 września 2009 13:24
hehe pierwszy :D edit .. i dupa nie pierwszy :D podstawa dieta: wysokobiałkowa, jak najmniej cukrów prostych, jak najmniej nasyconych kwasów tłuszczowych odpowiednia ilosc nienasyconych. regeneracja sen nie trucie sie chemia , nie za wile melanży :D jak sie da unikanie stresu bo on moze nad wszystkim zawazyc nawet przy dobrej diecie koksie i treningu efekt marny jak człowiek zetesowany, spac po nocach nie moze i agresja od niego bucha :D pozdro schaby
Zmieniony przez - 04mike w dniu 2009-09-24 13:25:18
MYŚLENIE NIE BOLI!!!
Znawca -
1253791486000
rev84
Wysłana - 24 września 2009 13:27
Jasne, pierwszy, hehe ;)
Dorzuce do tego ze sen okolo 6h
Trening
wtorek: plecy
czwartek: klatka + biceps
sobota: barki + triceps
do tego od tego tygodnia dorzucam 2x w tygodniu aeroby 1h.
Orale trawilem do tej pory bezblednie. Zreszta tu nie chodzi tylko o to ze mnie muli od wczoraj na widok zarcia, ale ogolnie o brak postepow. Ja rozumiem, ze prop i tren to dopiero sie bujna(2 tydzien we wtorek), ale 10 dni na mecie juz powinno klepac
Znawca -
1253791841000
Joy
Wysłana - 24 września 2009 13:31
wiele osob pisze o wolowinie ze bez niej nie ma osiagow.tak wiec pytanie,skoro jem 1kg wolowiny chudej sam ja miele,to jak z tluszczami?Marcin pisal ze dodawanie olivy o kant dupy.Wiadomo mieso zakwasza jakie srednie porcje warzyw dodac do 250g wolowiny?jak z owocami i kiedy?a na koniec jak ze sniadaniem?zbyt duzo jajek zle a moze chleb wasa do tego wpc i warzywa ser?
Rev: Ujmij węgli,tak żebyś nie miał problemu z objętością posiłków,dodaj białek( w postaci aminokwasów przed posiłkowych),dodaj kalorii z tłuszczu.Po treningu samo WPC jest bzdurą,bo postępujesz nieekonomicznie,organzim rozkłada aminokawsy i musi wytworzyć z nich glukozę na resyntezę glikogenu,dopiero po tym fakcie może wbudowywać białka.Te ilości węgli p;rzed treningiem,wcale nie są Ci szczególnie potrzebne.Lepiej trenować na deficycie,bo organizm sięgnie po tłuszcze zapasowe jako źródło energii,zwłaszcza jeśli przed treningiem dodasz BCAA i (tu mnie zapewne większość nie poprze) dużą dawkę(3g) karnityny,która ułatwia transport kwasów tłuszczowych do mitochondriów(komórek energetycznych).Orale niestety musisz odstawić i to na zawsze.Każda ponowna próba skończy się blokiem trawiennym w ciągu dwóch tygodni. Moja propozycja: 8:00 - 3 cale jaja/6 białek 100g płatków owsianych 10:30 - 50g brazowego ryzu, 200g piersi kuraka, oliwa z oliwek 30ml 13:30 - j.w 17:00-18:00 - 100g ryżu,200g piersi 20-22 - trening(zalezy o ktorej wyjde) po treingu odrazu vextrago 50g/wpc ostrowia 40g
ostatnio posilek - 50g ryzu brazowego,250g kuraka, oliwa z oliwek 30ml Przed każdym posiłkiem 10g aminokwasów. Do posiłków dodawaj ulubione warzywa,głównie zielone.Zakwaszenie organizmu znacznie utrudnia przyrosty,bo część energii spożywanej w posiłkach idzie na usuwanie toksyn z organizmu.
Zmieniony przez - BodyLine w dniu 2009-09-24 13:41:59
Zmieniony przez - BodyLine w dniu 2009-09-24 13:46:14
Marcin dokladnie ciezko mi okreslic kupuje u rzeznika najdrozsza wolowine tzw gulaszowa (stewing)czy jakos tak.sam mi ja pokazuje wycian i mieli na patelni zero tluszczu mega sucha