Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Dwa złamania czy warto wrócic do sportu?

SCORPION 9

Wysłana - 07 lipca 2008 22:49    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Hej nurtuje mnie pytanie ,gram juz 10lat w noge,4lata temu złamałem piszczel (prawa noga)a rok temu lewą strzałke(lewa noga),i zastanawiam sie czy grac dalej w noge,ogólnie czuje sie dobrze ,tylko czy dwa złamania ksoci to nie zaduzo,z jednej strony mysle kurde złamałem juz dwa razy złamie trzeci i juz jest pomnie ,a z drugiej strony mam 19 lat kocham grac w piłke i trudno mi z niej zrezygnowac,czy jezeli doznałem juz dwóch złaman to jestem stracony,czy przez to jestem wolniejszy,bardziej podatny na kontuzje,mniej wytzrymały????Prosze doradzcie mi bo sam nie wiem co o tym myslec

Dla mnie RonaldoR9 jest najlepszym piłkarzem wszechczasów,,na zawsze pozostanie w moim sercu.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 08 lipca 2008 17:39 
W większości przypadków polecamy:

Trec - NitroBolon

CENA: 134.00zł
SFD - SFD PURE BCAA

CENA: 49.00zł
Fitmax - Kreatyna

CENA: 67.50zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

krzykacz KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 08 lipca 2008 17:39    Edytuj Cytuj
Najwyraźniej, a szczególnie w tym miejscu już.
Może zwolnić tylko z treningiem, mniej kontaktowo się angażować.
Bardziej już rekreacja niż wyczynowo.

Jakie rokowania od strony medycznej?

doping & zdrowie
Ekspert -

SCORPION 9

Wysłana - 08 lipca 2008 23:47    Edytuj Cytuj
Znaczy sie chodiz o to ze raz złamałem bo były trudne warunki atmosf miałem pecha a lewa złamałem mozna powiedziec znie grajać w piłke,prawa zrosła sie bardzo dobrze,a lewa tez dobrze,nie były o jakies skomplikowane złamania,prawa była z przemieszcezniem ,co lekarze hmmmmmmm ja powiem tylko ze oni sa daremni ,w ogóle cuód ze sie potoczyło tak nie inaczej,i chciałem znac wasze zdanie co Wy o tym myslicie ?jest tak ze jak sie prawa zrosła bdb to jest ok a w lewej złamałem tą ,,mniej potzrebną kosc,,stzrałke''i nie wiem co dalej myslec,robic

Dla mnie RonaldoR9 jest najlepszym piłkarzem wszechczasów,,na zawsze pozostanie w moim sercu.

Danio135

Wysłana - 08 lipca 2008 23:58    Edytuj Cytuj
To już zależy od Ciebie- każdy przechodził przez mniejsze lub większe kontuzje... Zależy, czy piłkę bierzesz na poważnie, wiążesz z nią przyszłość i zarobki, czy tylko grając "4 fun"
To tylko Twoja decyzja...

SCORPION 9

Wysłana - 09 lipca 2008 00:04    Edytuj Cytuj
Wiem ze to nie dobrze jak sie samego wychwala,ale mam dobre umiejętnosci ,mimo dwóch takich kontuzji gram w piłke nadal na bardzo wysokim poziomie,to jest to ze nie gram dla klubu z ,,wyzej półki'' 1-3liga ale gram bo kocham grac i nie widze zebym mógł robic cos innego,jestem młody to wierze ze jest szansa gdzies zaistniec,a nawet jezeli mi sie nie uda to w piłke chciałbym grac .Nigdy nie miałem zadnych kontuzji prócz tych dwóch złaman,czasem sie zastanawiam dlaczego własnie nogi:(

Danio135

Wysłana - 09 lipca 2008 00:10    Edytuj Cytuj
Nogi w tym spocie zwykle najczęściej obrywają (złamania skręcenia niekiedy urazy więzadeł), ale o tym przecież wiesz. Nazwę to ryzykiem zawodowym

Pozostaje mi życzyć sukcesów i 0 kontuzji!

SCORPION 9

Wysłana - 09 lipca 2008 00:22    Edytuj Cytuj
Dziękuje Danio,zobacze zresztą jak to będzie,ide do lekarza w czwartek to sie go spytam co on mysli o tym,ale z reguły jest tak ze oni robią a póżniej myslą nie na odwrót:)

SCORPION 9

Wysłana - 09 lipca 2008 00:39    Edytuj Cytuj
mam pomysł jeszcze taki zeby biegac próbowac cos na treningach na pół gwizdka (nie grac w meczach)i przez około 3lata cwiczyc porządnie nogi,(na nich sie skupic) wszystkie mięsnie w tym piszczelowe dosc porządnie,zrobic potęzne mocne nogi i wtedy mysle ze bede mocniejszy psychicznie a moje nogi będą mniej podatne na kontuzje ,dobry pomysł?

owca1002

Wysłana - 23 lipca 2008 00:34    Edytuj Cytuj
WItam, ja jestem po złamaniu nogi strzalki i piszczela. zaczolem trenowac i po trneingach mnie zaczela noga bolec bylem u lekarza cos mam z ukladem krwionosnym sproboje to wyleczyc i wrocic. Nie poddawaj sie to tylko kosci.

SCORPION 9

Wysłana - 23 lipca 2008 23:21    Edytuj Cytuj
owca dzieki:) narazie trenuje staram sie,mam kolge co tez złamał dwie kosci w jednej nodze za jednym razem i gra na pełnych obrotach zemną,zycze Tobie tez powodzenia i wyleczenia.

owca1002

Wysłana - 23 lipca 2008 23:22    Edytuj Cytuj
no bo to nie stawy. tylko ja teraz mam przerwe bo biegac nie moge tak mnie boli :/ w piatek znowu ide do lekarza. mam nadzieje ze to wylecze do 2tyg

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dwa złamania czy warto wrócic do sportu?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.