Hej nurtuje mnie pytanie ,gram juz 10lat w noge,4lata temu złamałem piszczel (prawa noga)a rok temu lewą strzałke(lewa noga),i zastanawiam sie czy grac dalej w noge,ogólnie czuje sie dobrze ,tylko czy dwa złamania ksoci to nie zaduzo,z jednej strony mysle kurde złamałem juz dwa razy złamie trzeci i juz jest pomnie ,a z drugiej strony mam 19 lat kocham grac w piłke i trudno mi z niej zrezygnowac,czy jezeli doznałem juz dwóch złaman to jestem stracony,czy przez to jestem wolniejszy,bardziej podatny na kontuzje,mniej wytzrymały????Prosze doradzcie mi bo sam nie wiem co o tym myslec
Dla mnie RonaldoR9 jest najlepszym piłkarzem wszechczasów,,na zawsze pozostanie w moim sercu.
Najwyraźniej, a szczególnie w tym miejscu już. Może zwolnić tylko z treningiem, mniej kontaktowo się angażować. Bardziej już rekreacja niż wyczynowo.
Jakie rokowania od strony medycznej?
doping & zdrowie
Ekspert -
1215531558000
SCORPION 9
Wysłana - 08 lipca 2008 23:47
Znaczy sie chodiz o to ze raz złamałem bo były trudne warunki atmosf miałem pecha a lewa złamałem mozna powiedziec znie grajać w piłke,prawa zrosła sie bardzo dobrze,a lewa tez dobrze,nie były o jakies skomplikowane złamania,prawa była z przemieszcezniem ,co lekarze hmmmmmmm ja powiem tylko ze oni sa daremni ,w ogóle cuód ze sie potoczyło tak nie inaczej,i chciałem znac wasze zdanie co Wy o tym myslicie ?jest tak ze jak sie prawa zrosła bdb to jest ok a w lewej złamałem tą ,,mniej potzrebną kosc,,stzrałke''i nie wiem co dalej myslec,robic
Dla mnie RonaldoR9 jest najlepszym piłkarzem wszechczasów,,na zawsze pozostanie w moim sercu.
1215553674000
Danio135
Wysłana - 08 lipca 2008 23:58
To już zależy od Ciebie- każdy przechodził przez mniejsze lub większe kontuzje... Zależy, czy piłkę bierzesz na poważnie, wiążesz z nią przyszłość i zarobki, czy tylko grając "4 fun" To tylko Twoja decyzja...
1215554301000
SCORPION 9
Wysłana - 09 lipca 2008 00:04
Wiem ze to nie dobrze jak sie samego wychwala,ale mam dobre umiejętnosci ,mimo dwóch takich kontuzji gram w piłke nadal na bardzo wysokim poziomie,to jest to ze nie gram dla klubu z ,,wyzej półki'' 1-3liga ale gram bo kocham grac i nie widze zebym mógł robic cos innego,jestem młody to wierze ze jest szansa gdzies zaistniec,a nawet jezeli mi sie nie uda to w piłke chciałbym grac .Nigdy nie miałem zadnych kontuzji prócz tych dwóch złaman,czasem sie zastanawiam dlaczego własnie nogi:(
1215554694000
Danio135
Wysłana - 09 lipca 2008 00:10
Nogi w tym spocie zwykle najczęściej obrywają (złamania skręcenia niekiedy urazy więzadeł), ale o tym przecież wiesz. Nazwę to ryzykiem zawodowym
Pozostaje mi życzyć sukcesów i 0 kontuzji!
1215555046000
SCORPION 9
Wysłana - 09 lipca 2008 00:22
Dziękuje Danio,zobacze zresztą jak to będzie,ide do lekarza w czwartek to sie go spytam co on mysli o tym,ale z reguły jest tak ze oni robią a póżniej myslą nie na odwrót:)
1215555760000
SCORPION 9
Wysłana - 09 lipca 2008 00:39
mam pomysł jeszcze taki zeby biegac próbowac cos na treningach na pół gwizdka (nie grac w meczach)i przez około 3lata cwiczyc porządnie nogi,(na nich sie skupic) wszystkie mięsnie w tym piszczelowe dosc porządnie,zrobic potęzne mocne nogi i wtedy mysle ze bede mocniejszy psychicznie a moje nogi będą mniej podatne na kontuzje ,dobry pomysł?
1215556768000
owca1002
Wysłana - 23 lipca 2008 00:34
WItam, ja jestem po złamaniu nogi strzalki i piszczela. zaczolem trenowac i po trneingach mnie zaczela noga bolec bylem u lekarza cos mam z ukladem krwionosnym sproboje to wyleczyc i wrocic. Nie poddawaj sie to tylko kosci.
1216766093000
SCORPION 9
Wysłana - 23 lipca 2008 23:21
owca dzieki:) narazie trenuje staram sie,mam kolge co tez złamał dwie kosci w jednej nodze za jednym razem i gra na pełnych obrotach zemną,zycze Tobie tez powodzenia i wyleczenia.
1216848088000
owca1002
Wysłana - 23 lipca 2008 23:22
no bo to nie stawy. tylko ja teraz mam przerwe bo biegac nie moge tak mnie boli :/ w piatek znowu ide do lekarza. mam nadzieje ze to wylecze do 2tyg