Witam. Na poczatku przepraszam, ze robie taki temat. Czytalem te glowne artykuly, wiem ze nie lubicie tematow typu: Co jest zeby przytyc itp. Ale spytam sie krótko: - Jestem osobą, ktora duzo je i nie tyje. Co powinienem zrobic, aby przytyc? Chodzi mi o taka wypowiedz w 3 zdaniach.
- Czy wizyta u dietetyka pomoze mi?
- Moze jak zaczne cwiczyc, to organizm zacznie pracowac i cos przytyje?
Prosze o wyrozumialosc, oraz o pomoc!(bardzo)
Moje wymiary: Wzrost >> 167cm Waga >> 50kg Wiek >> 15 lat Mozliwe, ze rosne i to mi troche przeszkadza, ale niektorzy moji koledzy takze dojzewaja, mniej jedza, a sa grubsi.
skoro nie tyjesz to jesz mniej niz spalasz, czyli musisz wiecej jesc. Te srodki są przereklamowane i nie działają
Cwiczenia siłowe są wskazane, aby nabrac mase miesniowa a nie tluszczowa, przy okazji zwiekszy Ci sie wydatek energii co spowoduje, ze bedziesz musial jesc jeszcze wiecej aby przytyc . Ogolnie wiem ze cierpisz, a musisz jeszcze bardziej, aby upchac to jedzenie, ale zeby Ci ulzylo to powiem ze ja jestem endomorfikiem i kazda nadwyzka kcal u mnie to kupa tluszczu, a zjesc lubie.
Krótko mówiąc: jedz wiecej
Zmieniony przez - kolos88 w dniu 2007-11-11 14:45:16
Wojownicza dusza, więc po swoje ruszaj na ławę nie zejdę nawet gdy dostanę karę, rezerwowy ze mnie żaden, ja rasowym napastnikiem !! Czuję w sobie straszną parę, widzisz mnie na piedestale? I słusznie się chwalę, cudze znam lecz swoje walę.
Znawca -
1194788504000
Skalar.
Wysłana - 11 listopada 2007 14:47
Wklej najlepiej dietę, jeśli masa nie idzie to dostarczasz widocznie za mało kcal. U ektomorfików dużą nadwyżkę zabiera NEAT, dlatego trudno im przytyć. Jeżeli zapiszesz się na siłkę to na pewno przytyjesz, bo dasz bodziec do wzrostu, ale siłownia to dwa razy większe zapotrzebowanie, a Ty bez niej nawet nie mozesz przytyć
If You do things half-heartedly, u can expect half-hearted effects. Ile od siebie dajesz tyle do Ciebie wraca (by Pepo).
Ekspert -
1194788860000
eNd_
Wysłana - 11 listopada 2007 14:49
Najprawdopodobniej tak ale odpuść sobie te suple, ułóż dietkę (wszystkie potrzebnie info masz w podwieszonych) i zobaczysz jak Ci masa skoczy.;) To że jesz dużo niekoniecznie musi znaczyć ze będziesz tył siorbaj to: http://**********************/dp.htm
"Chęci i cierpliwość to wielbłądy, które mogą
Cię przewieźć przez każdą pustynię"
1194788952000
margaryna0
Wysłana - 11 listopada 2007 15:43
Dzięki za wasze odpowiedzi. Moze nie koniecznie te srodki sa przereklamowane, a w kazdym badz razie nie kazde. Prubowalem jesc, ryze, makarony... dalej jem. Nie sadze takze, ze jem malo. Zgadzam się, ze jem mniej niz spalam. Ale w moim przypadku musialbym obiadek w wannie gotowac? Naprawde nie jem malo. Zawsze rano jem platki z mlekiem. W szkole kanapki z szynka, nie jakies badziewne nutelle itp., po szkole pozadny obiad, potem jakis baton, banan, 2 h. po obiedzie jem jakis makaron, ryz. No i kolacja 2xjajka na twardo. Nie sadze,ze bedzie malo kalorii. Chodzi o to, ze ja jestem czlowiekiem, i nie dam rady jesc jak slonc, i moim celem jest uzyskanie odpowiedzi, czy bede jak patyk, czy jest szansa na przybranie na masie z takim spalaniem. Acha i czy wizyta u dietetyka ma jakis sens?
Zmieniony przez - margaryna0 w dniu 2007-11-11 15:45:13
1194792213000
Skalar.
Wysłana - 11 listopada 2007 15:48
Napisz dokładniej jak jesz
If You do things half-heartedly, u can expect half-hearted effects. Ile od siebie dajesz tyle do Ciebie wraca (by Pepo).
Ekspert -
1194792527000
margaryna0
Wysłana - 11 listopada 2007 16:01
7:00 Platki z mlekiem (musli)
10:00 2 kanapki z szynka(zlozone) 13:00 Ziemniaki Kotlet schabowy Surowka Sok pomaranczowy i jakas przekąska np. baton, lub jakis owoc 16:00 Makaron lub 2 kanapki z serkiem ALMETTE
20:00 2 jajka na twardo z majonezem lub jajecznica. Herbata
ale ze wzgledu, ze faceci nie moga za duzo jajek to ogolnie: 3 kanapki z szynka lub sandwiche
I zdazy sie ze o 22:00/23:00 cos jeszcze zjem.
1194793262000
Rothen
Wysłana - 11 listopada 2007 16:03
no nie mogą za dużo jajek , ja jadłem i skrzydła mi prawie urosły
a jak stojesz to znaczy że musisz jeść żeby stojeć
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Ekspert -
1194793415000
kolos88
Wysłana - 11 listopada 2007 16:07
ogolnie to sie przyjmuje, ze facet powinien jesc ilosc jajek rowne n-2 aby zachowac rownowage
Wojownicza dusza, więc po swoje ruszaj na ławę nie zejdę nawet gdy dostanę karę, rezerwowy ze mnie żaden, ja rasowym napastnikiem !! Czuję w sobie straszną parę, widzisz mnie na piedestale? I słusznie się chwalę, cudze znam lecz swoje walę.
Znawca -
1194793653000
margaryna0
Wysłana - 11 listopada 2007 19:04
Ogolnie to ja moge jesc wszystko co jadalne, byle zeby sie zapchac, bo i tak mi to nie da^^
1194804267000
SosnaPL
Wysłana - 11 listopada 2007 20:11
Zapisz się na siłownie i PRZEDE WSZYSTKIM unikaj innych sportów związanych z aktywnością ruchową! Dużo odpoczywaj. Unikaj alkoholu ( ja na przykład jak troche wypije to mam gwałtowny spadek wagi!) Jedz jeszcze więcej, rozpychaj żołądek. Kroczek po kroczku będziesz mógł zjeść coraz więcej.