Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Dusseldorf Grand Prix w Judo

Samuray-X

Wysłana - 20 lutego 2010 09:52    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Dzisiaj i jutro odbywają się zawody w Dusseldorfie.
Startują również Polacy.

Tutaj macie linki do transmisji w necie:
http://www.judobund.de/aktuelles/details/1154
http://www.spobox.tv/

Info o składzie:
Sześciu polskich judoków - Paweł Zagrodnik (66 kg), Krzysztof Wiłkomirski (73 kg), Robert Krawczyk (81 kg), Przemysław Matyjaszek (100 kg), Janusz Wojnarowicz i Grzegorz Eitel (obaj +100 kg) - wystąpi 20 i 21 lutego w zawodach Grand Prix w Duesseldorfie.

- Niemiecki turniej będzie okazją do rehabilitacji po nieudanym występie w zeszłotygodniowym Pucharze Świata w Wiedniu. W Austrii nikt nie zasłużył na wyróżnienie, zresztą nie można chwalić po zaledwie pojedynczych wygranych walkach - powiedział PAP trener reprezentacji Polski Adam Marek.

W sobotę na tatami w Duesseldorfie rywalizować będą Zagrodnik i Wiłkomirski, a następnego dnia - czterej pozostali polscy zawodnicy.

- Liczyłem na lepszy start w Wiedniu. Na przykład Eitel w pierwszej rundzie przegrał z Masaru Momose, od którego był lepszy na treningach. Tymczasem w oficjalnej konfrontacji chciał pokonać Japończyka na "siłę", niemalże złamać go w krzyżu - dodał szkoleniowiec.

Gościem honorowym GP w Duesseldorfie będzie znany przed laty piłkarz Lothar Matthaeus, niemiecki ambasador judo.

My baby shot me down ...

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 20 lutego 2010 13:40 
W większości przypadków polecamy:

Gaspari Nutrition - MyoFusion

CENA: 149.00zł
Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Rafał_B

Wysłana - 20 lutego 2010 13:40    Edytuj Cytuj
Chyba trafiłem na przerwę obiadową, bo coś pusto na matach

--> www.gamenessteam.pl <--
--> www.pajacyk.pl <--
--> www.polskieserce.pl <--
Specjalista -

Samuray-X

Wysłana - 20 lutego 2010 15:39    Edytuj Cytuj
o 16:00 druga runda, Wiłkomirski i Zagrodnik walczą dalej.

My baby shot me down ...

Rafał_B

Wysłana - 20 lutego 2010 16:25    Edytuj Cytuj
Heyelen(Belgia) vs Ramos(Portugalia) &lt;- nie wiedziałem czy to kobiety czy mężczyźni walczą?

Zmieniony przez - Rafał_B w dniu 2010-02-20 16:29:02

--> www.pajacyk.pl <--
Specjalista -

Samuray-X

Wysłana - 20 lutego 2010 16:30    Edytuj Cytuj
Tutaj wyniki walk LIVE

http://www.judo-world.net/ijf/grand_prix/2010_duesseldorf/tta_menue.php?modus=1024&amp;sprache=polish

Zmieniony przez - Samuray-X w dniu 2010-02-20 16:31:02

Zmieniony przez - Samuray-X w dniu 2010-02-20 20:27:57

My baby shot me down ...

Samuray-X

Wysłana - 20 lutego 2010 20:32    Edytuj Cytuj
Zagrodnik i Wiłkomirski na 5 miejscu, każdy wygrał po dwie walki, niestety przegrali z niżej notowanymi przeciwnikami. Bez rewelacji ...

My baby shot me down ...

laur13

Wysłana - 20 lutego 2010 23:28    Edytuj Cytuj
O dzięki za linki i informacje

Rafał_B

Wysłana - 21 lutego 2010 10:53    Edytuj Cytuj
A ja napiszę i tutaj, że judo to piękny sport, ale zasady mnie MEGA-zniechęcają do treningów...

--> www.pajacyk.pl <--
Specjalista -

Samuray-X

Wysłana - 21 lutego 2010 11:00    Edytuj Cytuj
a to dlaczego? zasady obecnie są właśnie mega pedagogiczne. właśnie jak teraz zaczynasz masz szansę ukształtować swoją technikę w sposób prawidłowy.

Poza tym ze względu na zmianę w przepisach wielu &quot;ukształtowanych&quot; zawodników staje na równym poziomie z nowicjuszami.
Przykład z mojej sekcji, rozmawia czarny pas z brązowym (obaj sukcesy krajowe): &quot;K...a, muszę się jakiegoś rzutu nauczyć na mistrzostwa ... &quot;

My baby shot me down ...

Rafał_B

Wysłana - 21 lutego 2010 11:46    Edytuj Cytuj
Może i tak...
Wiesz, może to egoistyczne, ale ja patrze na to z perspektywy trenującego bjj.
Nie można łapać za nogawki w pierwszej akcji, wczoraj w którymś meczy tytułowego Grand prix zawodnik ciągnął balachę(juji gatame) i przerwano mu tę akcję. I tak będę trenował judo i tak, ale sam trener mi mówi, że mam pewne nawyki, które otwierają możliwości w bjj a w judo są niekoniecznie przydatne. Chyba też będę musiał się nauczyć jakiegoś jednego rzutu

--> www.pajacyk.pl <--
Specjalista -

Samuray-X

Wysłana - 21 lutego 2010 12:43    Edytuj Cytuj
Właśnie zakaz łapania za nogawki to jest jedna z najmądrzejszych zmian jakie zostały wprowadzone w judo.

Odnośnie juji-gatame to zapewniam, że jeżeli sędzia przerwał akcję to na 99% ta dźwignia nie zostałby wyciągnięta. Przed chwilą inna walka zakończyła się właśnie przez balaszkę.

My baby shot me down ...

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dusseldorf Grand Prix w Judo

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.