logo
zamknij zamknij

Dusi sie dusi %-) schabik, smaczne warzywka %-) kolorowe takie

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3785

0 5 0
napisał(a)
strefab4
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 17026 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 104902




z tego względu iż aparat z początku odmówił posłuszeństwa nie będzie kilku fot które powinny być ale co udało sie uchwycić to zobaczycie ... START

Składniki (zabrakło mi groszku w domu i brokułów ) :

- cebula biała i czerwona
- papryka czerwona lub mix kolorów
- seler
- pietruszka
- marchwie
- kilka większych pieczarek
- pół kg schabu
- przyprawy ( do żeberek mniam mniam ,sól, pieprz)
- kostka rosołowa
- wrząca woda >>->
- ziemniaki
Wykonanie :

i tu zabrakło z początku baterii
obieramy i płuczemy ziemniaki po czym kroimy w kostkę i dotujemy ok 20 minut

następnie wszystkie warzywa jakie nam zostały myjemy rozdrabniamy , jak trzeba jeszcze raz płuczemy i wrzucamy do rondla



podczas gdy wczesniej przygotujemy kostkę rosołową rozpuszczoną we wrzątku którym zalewamy warzywa ok szklankę i pod przykryciem dusimy ok 10 minut


w między czasie gdy warzywa się duszą kroimy wieprzowinkę (schab) w paski



i podsmażamy na patelni przez 3 minutki z niewielką ilości tłuszczu ...




gdy juz sie podsmażyło odkrywamy warzywka i dorzucamy nasze mięsko do nich




i przykrywamy na kolejne 10 minut po czym odkrywamy po tym czasie i jeszcze chwilę czekamy aż woda wyparuje ta która sie tam ostala.

podajemy z posypanym szczypioreczkiem, akurat nie było to zielone części cebulki dałem tylko tak jak zaznaczyłem na początku , zabrakło mi brokułów i zielonego groszku co robi robotę w kolorze i smaku Smacznego



nie uwzględnilem wszystkiego bo sie śpieszę troche pozdro



Zmieniony przez - strefab4 w dniu 2009-01-19 18:37:04
Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
B-50
Ekspert
Szacuny 123 Napisanych postów 15475 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 90525
szalu nie ma le zjesc sie pewnie da

maly duzy gruby czy chudy kazdemu nalezy sie taki sam szacunek
pozdrawiam

napisał(a)
strefab4
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 17026 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 104902
nie ma być szału tylko ma być zjadliwie i dobrze
napisał(a)
B-50
Ekspert
Szacuny 123 Napisanych postów 15475 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 90525
to zryj

maly duzy gruby czy chudy kazdemu nalezy sie taki sam szacunek
pozdrawiam

napisał(a)
Usunięty przez w0jt za pkt 1 regulaminu
1andy1
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 335
napisał(a)
Usunięty przez w0jt za pkt 1 regulaminu
1andy1
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 335
napisał(a)
TyToNieJA
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 6529 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 39912
strefa co tak malo miesa co ty krolik jestes ?

Początkujący Kucharz :)

napisał(a)
strefab4
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 17026 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 104902
moze nie widać ale to było pół kg schabu po za tym dobrze że mi przypomniałeś , ide po kabanoski

a na jedną porcje to sobie później dajesz ile chcesz

Zmieniony przez - strefab4 w dniu 2009-01-24 08:48:42
napisał(a)
shefu
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 1062 Wiek 26 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 9919
Białka węgle tłuszcze razem
raczej nie zdrowo
choć dużo warzyw ale raczej to nie pomoże
Pozdrawiam
Ps można kilka razy zjeść ale do porządnej diety to bym tego nie wliczył
napisał(a)
strefab4
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 17026 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 104902


Tu nie co inna wersja, bo z wołowinką podlane większą ilością rosołku i zagęszczone na sos łyżkę śmietany wrzucamy do szklanki dosypujemy 2 łyżki mąki , mieszamy łyżeczką i dodajemy po troszeczku do szklanki wrzątku i mieszamy, po czym wlewamy do rondla z warzywami i mięsem aż się rozklei skrobia i powstanie gęstszy sos dobre do ryżu i makaronu
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

WOŁOWINA W 5 MIN

Następny temat

proteinowo-węglowodanowy koktajl na masę

Mustang Akopa - dzieło sztuki czy agrotuning?

Odstające łopatki-rozwiązanie problemu na siłowni

Tabata - co to jest, jakie korzyści przynosi i jak ją wykonywać?

Soki pomidorowe - porównanie okiem dietetyka

Czy ziemniaki tuczą?

Barki - hipertrofia – porady, fakty i mity

Dieta i suplementy poprawiające procesy myślowe

Cykle kreatynowe - stopnie zaawansowania