logo
zamknij zamknij

Drożdżówki z Serem LowCarb by natalijka

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 848

0 5 0
napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2145 Napisanych postów 20063 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 83607
Drożdżówki z Serem LowCarb by natalijka







Składniki:

- otręby 4-5 łyżek
- jajka 2 szt
- drożdże - instant 2 łyżeczki
- ser biały 250 g
- budyń śmietankowy/waniliowy
- słodzik

Wykonanie

1. piekarnik nagrzewamy do ok 165 stopni
2. Oddzielamy żółtka od białej i białka ubijamy
3. Masa serowa: 2 łyżki sera dobrze rozgniatamy z kilkoma kapsami słodzika i połową budyniu (20 g)
4. Masa ciasta: żółtka, otręby, pozostały ser ok 200 g, połowę budyniu, drożdże , kilka tableteksłodzika mieszamy w drugiej misce. Ja wygniatałam rękami.
5. Dodajemy delikatnie białka do masy ciasta.
6. Formujemy placuszki z masy na ciasto i kładziemy na blasze do pieczenia.
7. Kuleczkę masy serowej kładziemy na ciasto. Nie wgniatamy bo sama opadnie.
8. Pieczemy ok 20 min.
9. Jemy :D

Makro na całość:
66 g B / 54 W / 12 T





1

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
SimPulse
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 32 Na forum 156 dni Przeczytanych tematów 439
Właściwie skład pyszny. Przekonał mnie budyń i biały ser. Otręby też czasami dodaję do potraw na słodko lub słono. Od siebie mógłbym dodać, że dobrze byłoby do pieczenia zacząć używać form. Nadają potrawom (kotlety, babeczki, itp.) apetycznego wyglądu. Osobiście chcę spróbować silikonowych form, które nadaj się do wypieków, jak także zimnych przysmaków.
1
napisał(a)
DJ_DoDo
Ekspert
Szacuny 632 Napisanych postów 1134 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 31747
pięknie wyglądają, pewnie wykorzystam któregoś pięknego razu. Tylko jak będę robić to sprawdzę jak wyjdzie zamiana budyniu na białeczko :)
napisał(a)
natalijka
Ekspert
Szacuny 787 Napisanych postów 4232 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 115608
ooo też myślałam żeby next time dodać wheya :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Twarogowe kulki mocy by DJ_DoDo

Następny temat

Potrawka z batatów i fasoli by boska_mlc

Kreatyna - dlaczego puchnę?

16.07.2017 II Puchar Bałtyku w Kulturystyce i Fitness 2017 - Władysławowo - WYNIKI

Kofeina a hipertrofia mięśni oraz stan zapalny

Porusz swoją klatę - trzydniowy plan treningowy

Maska treningowa i pas kulturystyczny - czy naprawdę działają?

Cykl na kreatynie - czy muszę chronić nerki i wątrobę?

Kiedy powiedzieć stop diecie redukcyjnej?

Srebrna Sylwia Szostak!