SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Drożdżówki z Serem LowCarb by natalijka

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 946

napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Szacuny 2313 Napisanych postów 20243 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 85753
Drożdżówki z Serem LowCarb by natalijka







Składniki:

- otręby 4-5 łyżek
- jajka 2 szt
- drożdże - instant 2 łyżeczki
- ser biały 250 g
- budyń śmietankowy/waniliowy
- słodzik

Wykonanie

1. piekarnik nagrzewamy do ok 165 stopni
2. Oddzielamy żółtka od białej i białka ubijamy
3. Masa serowa: 2 łyżki sera dobrze rozgniatamy z kilkoma kapsami słodzika i połową budyniu (20 g)
4. Masa ciasta: żółtka, otręby, pozostały ser ok 200 g, połowę budyniu, drożdże , kilka tableteksłodzika mieszamy w drugiej misce. Ja wygniatałam rękami.
5. Dodajemy delikatnie białka do masy ciasta.
6. Formujemy placuszki z masy na ciasto i kładziemy na blasze do pieczenia.
7. Kuleczkę masy serowej kładziemy na ciasto. Nie wgniatamy bo sama opadnie.
8. Pieczemy ok 20 min.
9. Jemy :D

Makro na całość:
66 g B / 54 W / 12 T





1

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 32 Na forum 273 dni Przeczytanych tematów 439
Właściwie skład pyszny. Przekonał mnie budyń i biały ser. Otręby też czasami dodaję do potraw na słodko lub słono. Od siebie mógłbym dodać, że dobrze byłoby do pieczenia zacząć używać form. Nadają potrawom (kotlety, babeczki, itp.) apetycznego wyglądu. Osobiście chcę spróbować silikonowych form, które nadaj się do wypieków, jak także zimnych przysmaków.
1
napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1447 Napisanych postów 1816 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 86830
pięknie wyglądają, pewnie wykorzystam któregoś pięknego razu. Tylko jak będę robić to sprawdzę jak wyjdzie zamiana budyniu na białeczko :)
napisał(a)
natalijka Doradca
Ekspert
Szacuny 914 Napisanych postów 4649 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 149340
ooo też myślałam żeby next time dodać wheya :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Twarogowe kulki mocy by DJ_DoDo

Następny temat

Potrawka z batatów i fasoli by boska_mlc

Jak szybko zwiększyć masę mięśniową? Jak szybko zwiększyć masę mięśniową? Suplementy dla sprintera Suplementy dla sprintera Warsztat: przysiady Warsztat: przysiady Mięsna zapiekanka z żółtym serem Mięsna zapiekanka z żółtym serem Michał Karmowski i Akop Szostak śpiewają! Michał Karmowski i Akop Szostak śpiewają! IV edycja Konferencji Fitness PEI już 24 marca 2018 na PGE Narodowym w Warszawie! IV edycja Konferencji Fitness PEI już 24 marca 2018 na PGE Narodowym w Warszawie! Dieta IF - 3 powody, dla których warto stosować przerywany post Dieta IF - 3 powody, dla których warto stosować przerywany post Zerwanie mięśnia, jak do tego dochodzi? Zerwanie mięśnia, jak do tego dochodzi?