SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Drożdżówki z Serem LowCarb by natalijka

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 997

napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Szacuny 2318 Napisanych postów 20247 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 85824
Drożdżówki z Serem LowCarb by natalijka







Składniki:

- otręby 4-5 łyżek
- jajka 2 szt
- drożdże - instant 2 łyżeczki
- ser biały 250 g
- budyń śmietankowy/waniliowy
- słodzik

Wykonanie

1. piekarnik nagrzewamy do ok 165 stopni
2. Oddzielamy żółtka od białej i białka ubijamy
3. Masa serowa: 2 łyżki sera dobrze rozgniatamy z kilkoma kapsami słodzika i połową budyniu (20 g)
4. Masa ciasta: żółtka, otręby, pozostały ser ok 200 g, połowę budyniu, drożdże , kilka tableteksłodzika mieszamy w drugiej misce. Ja wygniatałam rękami.
5. Dodajemy delikatnie białka do masy ciasta.
6. Formujemy placuszki z masy na ciasto i kładziemy na blasze do pieczenia.
7. Kuleczkę masy serowej kładziemy na ciasto. Nie wgniatamy bo sama opadnie.
8. Pieczemy ok 20 min.
9. Jemy :D

Makro na całość:
66 g B / 54 W / 12 T





1

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 32 Na forum 337 dni Przeczytanych tematów 439
Właściwie skład pyszny. Przekonał mnie budyń i biały ser. Otręby też czasami dodaję do potraw na słodko lub słono. Od siebie mógłbym dodać, że dobrze byłoby do pieczenia zacząć używać form. Nadają potrawom (kotlety, babeczki, itp.) apetycznego wyglądu. Osobiście chcę spróbować silikonowych form, które nadaj się do wypieków, jak także zimnych przysmaków.
1
napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2085 Napisanych postów 2285 Wiek 26 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 110463
pięknie wyglądają, pewnie wykorzystam któregoś pięknego razu. Tylko jak będę robić to sprawdzę jak wyjdzie zamiana budyniu na białeczko :)
napisał(a)
natalijka Doradca
Ekspert
Szacuny 968 Napisanych postów 4890 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 163695
ooo też myślałam żeby next time dodać wheya :)

http://www.sfd.pl/[BLOG]_natalijka__ze_sztangą_jej_do_twarzy_406str_efekt_redukcji_-t1086760-s488.html Dziwna Pani co chce być kulturystką

pomoc Kobietom w układaniu treningów, cykli, diet: natalijka88@gmail.com

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Twarogowe kulki mocy by DJ_DoDo

Następny temat

Potrawka z batatów i fasoli by boska_mlc

Nie żyje Mohamed Saad- wicemistrz świata Nie żyje Mohamed Saad- wicemistrz świata Co jeść, żeby schudnąć? 15 najlepszych produktów żywnościowych Co jeść, żeby schudnąć? 15 najlepszych produktów żywnościowych Co jeść, żeby lepiej spać? Dieta na bezsenność Co jeść, żeby lepiej spać? Dieta na bezsenność  Czy można budować mięśnie jedząc trzy posiłki dziennie? Czy można budować mięśnie jedząc trzy posiłki dziennie? Natalia Pigoń - ocena sylwetki Natalia Pigoń - ocena sylwetki Najdroższe siłownie na świecie Najdroższe siłownie na świecie Nadmierny apetyt na określone produkty - przyczyny i objawy Nadmierny apetyt na określone produkty - przyczyny i objawy Cztery główne hormony regulujące masę ciała Cztery główne hormony regulujące masę ciała