Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 13232 razy
Autor

Drżenie mięśni i stawów

joszki

Wysłana - 06 września 2006 14:49    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam, od jakis 6 miesiecy mam pewien problem, otoz straznie drza mi rece przy podnoszeniu nawet najdrobniejszych rzeczy t.j. lyzeczka (gdy ja mocniej scisne to od razu mi w nadgarstu drgaja) lub szklanki z herbata...podobnie jest na gdy przy robieniu brzuszkow zatrzymie w skosie to cale miesnie brzucha mnie trzesa...niewiem czy to niedobor jakis witamin czy co :/ jak ktos moze mi cos doradzic to bylbym wdzieczny...pozdrawiam

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 06 września 2006 20:31 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
Olimp - Massacra

CENA: 99.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

capus

Wysłana - 06 września 2006 20:31    Edytuj Cytuj
stawy to chyba nie moga drgac tylko miesnie.
tez czasami tak mam, ze mi sie rece trzesa przy obiedzie(przynajmniej tu zauwazam najczesciej) i przy brzuszkach z przytrzymaniem w skosie, no i czasem glowa jak jakos lekko obruce(bardzo zadko). ale dlaczego to nie mam pojecia (moze jakas nerwica??), wiec jestem ciekaw i dolaczam sie do pytania. ogolnie mi to nie przeszkadza bo wystepuje zadko, ale czasem to troche glupio jak mi sie zupa z lyzki rozchlapuje

pozdrawiam

Hellraider

Wysłana - 07 września 2006 11:07    Edytuj Cytuj
A może wystarczy przestać pić? A tak serio to spróbujcie pić więcej wody mineralnej i uzupełnić minerały w tabsach itp. Może to pomoże. :) Choć z drugiej strony takie drżenie to już dla mnie objaw czegoś poważniejszego i dla pewności lekarz.

"Jedyne miejsce, gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik" - Vince Lombardi
"Życie jest jak Miriam: Niby wszystko ładnie, pięknie, a tu h*j"

Jeanette_

Wysłana - 07 września 2006 16:30    Edytuj Cytuj
Mnie rece sie bardzo czesto trzesa.
Ale to moze ta kawa.
+ stres.

Nad tymi roznymi mineralami itp. musze sie zastanowic, bo mam tendencje do zaburzen gosp. elektrolitowej.

...Only thing to do is jump over the moon...

joszki

Wysłana - 11 września 2006 10:20    Edytuj  Cytuj
Od 5 dni biore MagVit (2 tabletki dziennie) i jest poprawa :)

HiddenFace

Wysłana - 11 września 2006 14:02    Edytuj Cytuj
eh pisze o tym magnezie jak szlaony, powinni przykleic temat o magnezie ;p

drzenie miesni moze byc spowodowane wlasnie niedoborem magnezu, ale np. w przypadku brzuszkow to jest imho calkiem naturalne przy dluzszym wstrzymaniu, po prostu dla niewyrobionych miesni jest to duzy ciezar ;]

polecam kupic sobie magnez z vit b6, ewentualnie jakis preparat mineralno - witaminowy typu maxivit ;] zapotrzebowanie na magnez u osob bardzo intensywnie trenujacych moze wynosic nawet 1 000 mg dziennie, takze calkiem sporo. dla przecietnego czlowieka jest to 350-400 mg, a statystyki mowia ze 60% polskiego spoleczenstwa moze cierpiec na niedobory magnezu ;] uff

-_-'

joszki

Wysłana - 11 września 2006 14:25    Edytuj Cytuj
MagVit wlasnie posiada w swoim skladzie B6 takze lepiej sie przyswaja...biore 2 tabletki po 470mg "magnezu" kazda wiec mysle ze to jak dla mnie wystarczajaca dawka

HiddenFace

Wysłana - 13 września 2006 00:15    Edytuj Cytuj
tez tak sadze ;] suplementacja megnezem podobno jest niezdrowa w pewnym momencie i najlepiej zastapic magnez z tabletek naturalnym ;] czyli jesc kasze gryczana, kakao, pic duzo wysokozmineralizowanej wody z duza iloscia magnezu, np. Muszyna ;]

-_-'

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Drżenie mięśni i stawów

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.