Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 9633 razy
słowa kluczowe: drętwienie 
Autor

Drętwienie rąk

FuzBal

Wysłana - 04 marca 2009 22:28    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam, od jakiegoś czasu mam problem z drętwieniem rąk. Objawia wie to w najróżniejszych momentach. Np gdy siedzę przy biurku i coś czytam i mam zgięte ręce w łokciach drętwieją mi od łokcia w dol, gdzie idę spać i mam ręce pod głową (bez różnicy czy lezę na brzuchu czy na plecach) i wielu innych czynnościach przy, których mam zgięte ręce w podobny sposób. Czytałem różne tematy z szukajki o drętwieniu rąk ale jakoś żaden nie przypasował pod mój problem, wszyscy inni mieli problem z tym ze przespali całą noc na rekach i im drętwiały... Mnie zdarza się to niepokojąco często. Co może być tego przyczyna jak na to zaradzić ? Chodzę na siłownię 5x w tydz, weekendy piłka, szkoła wiec jestem w miarę aktywny.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 04 marca 2009 22:30 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł
SFD - SFD Mass Activator

CENA: 65.00zł
SFD - SFD WPC Protein ECONO v2

CENA: 31.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

fox92

Wysłana - 04 marca 2009 22:30    Edytuj Cytuj
Dobre pytanie ja mam podobnie...

jarasek71

Wysłana - 04 marca 2009 22:35    Edytuj Cytuj
ja tez tak mam...czekamy na odp!!

GoroPL

Wysłana - 04 marca 2009 22:43    Edytuj Cytuj
Może to nie na temat wypowiedź, ale ogranicz trochę siłkę. 5x na tydzień to za dużo, a gdzie czas na regenerację ? Mięśnie rosną właśnie wtedy, a nie podczas ćwiczeń.

> Per aspera ad astra <

FuzBal

Wysłana - 04 marca 2009 22:46    Edytuj Cytuj
W najbliższym czasie mam zamiar ograniczyć siłkę do 3x w tydz i pomiędzy tym basen albo bieganie hiit, ale to nie zmienia faktu, że miałem cały styczeń odpoczynku od siłki i działo się to samo;/

bananaya

Wysłana - 04 marca 2009 22:51    Edytuj Cytuj
a kto nie ma ? przecież wiadomo ze jak ograniczysz/odetniesz dopływ krwi poprzez zgięcie łokcia to możne ci ręka zdrętwieć

Kto chce szuka sposobu, kto nie chce szuka powodu

FuzBal

Wysłana - 05 marca 2009 17:06    Edytuj Cytuj
Teoretycznie tak ale nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało ( a nawet jeśli tak to bardzo rzadko), zapomniałem jeszcze dodać ze od czasu do czasu drżą mi mięśnie. Czasami bic, czasami tric, czasami lyda, czasami brew mi lata :O itp...

Sarcina

Wysłana - 05 marca 2009 17:39    Edytuj Cytuj
Drżenie mięśni - kup magnez.
Drętwienie rąk może być od kręgosłupa.

krwawyth

Wysłana - 05 marca 2009 22:56    Edytuj Cytuj
ja sie budze w nocy przez to że ręka mi zrętwiala ale to dlatego ze kłade ją pod klatą bo mi wygodnie ;]

:::Śpiesz się powoli, a unikniesz błędów...:::

bananaya

Wysłana - 05 marca 2009 23:21    Edytuj Cytuj
dziwne uczucie obudzić się tak z 2 zdrętwiałymi rekami taka niemoc

Kto chce szuka sposobu, kto nie chce szuka powodu

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.