logo
zamknij zamknij

Domowy gainer

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 344

0 5 0
napisał(a)
michluz2
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 68 Wiek 22 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 3795
Hello,

Chciałbym zrobić swojego gainera, żeby zastąpić 1-2 posiłki dziennie. Bywa tak, że nie mam czasu zjeść, i wtedy jem posiłki w zbyt dużym odstępie czasu, a na pojemniki też często nie miewam czasu ( tak wiem, jak się chce to można tak robić, ale jak większości pewnie nie zawsze się to udaje). Do sedna, mam zamiar zrobić tego gainera z izolatu+ugotowany ryż/kasza jakaś+ tłuszcz. I tutaj pojawia się pytanie, jaki dodać do tego tłuszcz. Czy oliwa nie zepsuje kompletnie smaku? Bo zakładam, że to ma być słodki gainer :). Czy może jakieś orzechy zamiast oliwy? Jakieś propozycje. Gainer kupiony odpada, szkoda mi kasy na cukry :)

EDIT: będę to razem blendował , dodając najprawdopodobniej wody.
Jeszcze jedno pytanie, jakiś izolat polecicie? (NIe ten dział, ale nie chce zakładać osobnego tematu.)


Zmieniony przez - michluz2 w dniu 2017-02-15 18:25:44
Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4445 Napisanych postów 93213 Wiek 33 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 621550
np oliwa z oliwek będzie dodawała posmaku goryczki, mozesz dodać kokosowego czy trochę wiórek trochę orzechów.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1853 Napisanych postów 49371 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 428784
W dziale kuchnia sfd masz różne przepisy. Polecam poczytać:

http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Wystarczy znać źródła makroskładników, aby wiedzieć co dodawać a czego nie

W jakim celu chcesz kupić izolat?


Zmieniony przez - domer w dniu 2017-02-16 10:56:32

Moderator działu Odżywianie

napisał(a)
monkey22
Ekspert
Szacuny 353 Napisanych postów 2411 Wiek 36 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 104943
Ja robię taki jak szybko chce zjeść jakis posiłek. Jogurt Nat 2% ,owsiane górskie 60g,banan 120 ,pomarańcz lub kiwi.wiórki kokosowe 10,włoskie orzechy 20,lniany olej 10, pierś gotowana 40 bo nie używam prochu. Wszystko blenduje i jak za gesty to dolewamy wody trochę
napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1853 Napisanych postów 49371 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 428784
Przepis jak najbardziej ok. Tego kawałka mięsa pewnie nawet nie czuć w połączeniu z innymi składnikami. Dla poprawy smaku ksylitol, wpc.


Zmieniony przez - domer w dniu 2017-02-16 12:01:19

Moderator działu Odżywianie

napisał(a)
michluz2
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 68 Wiek 22 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 3795
Izolat potrzebuje do owego gainera, przyda też się do omletów żeby poprawić smak



Zmieniony przez - michluz2 w dniu 2017-02-16 18:57:52
napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1853 Napisanych postów 49371 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 428784
Nie widzę kompletnie sensu w kupowaniu izolatu, po to aby dodawać go do takiego gainera lub omletów. Gdzie tu jest sens? Kup WPC. Będzie sporo taniej.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta redukcyjna do oceny, 105kg

Następny temat

Dieta na masę do oceny, 72kg

Leksykon suplementacji: ZMA

Parówki - porównanie okiem dietetyka

Pora rozwiać wątpliwości. Co było prawdziwym powodem śmierci Richa Piany?

Kevin Levrone wystartuje w Arnold Classic Australia 2018!

Podciąganie na drążku - jak zacząć? Jak nie stanąć w miejscu?

Dlaczego magnez jest ważny?

Majonezy - porównanie okiem dietetyka

Kolejna niespodzianka dla Alusi!