logo
zamknij zamknij

Domowy gainer

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 324

0 5 0
napisał(a)
michluz2
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 64 Wiek 22 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 3085
Hello,

Chciałbym zrobić swojego gainera, żeby zastąpić 1-2 posiłki dziennie. Bywa tak, że nie mam czasu zjeść, i wtedy jem posiłki w zbyt dużym odstępie czasu, a na pojemniki też często nie miewam czasu ( tak wiem, jak się chce to można tak robić, ale jak większości pewnie nie zawsze się to udaje). Do sedna, mam zamiar zrobić tego gainera z izolatu+ugotowany ryż/kasza jakaś+ tłuszcz. I tutaj pojawia się pytanie, jaki dodać do tego tłuszcz. Czy oliwa nie zepsuje kompletnie smaku? Bo zakładam, że to ma być słodki gainer :). Czy może jakieś orzechy zamiast oliwy? Jakieś propozycje. Gainer kupiony odpada, szkoda mi kasy na cukry :)

EDIT: będę to razem blendował , dodając najprawdopodobniej wody.
Jeszcze jedno pytanie, jakiś izolat polecicie? (NIe ten dział, ale nie chce zakładać osobnego tematu.)


Zmieniony przez - michluz2 w dniu 2017-02-15 18:25:44
Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 4102 Napisanych postów 90886 Wiek 33 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 524767
np oliwa z oliwek będzie dodawała posmaku goryczki, mozesz dodać kokosowego czy trochę wiórek trochę orzechów.

kto dąży do doskonałości - będzie zawsze wyższy nad mierność, lecz kto tylko o mierności myśli - jeszcze niżej spadnie.

napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 1672 Napisanych postów 48168 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 376582
W dziale kuchnia sfd masz różne przepisy. Polecam poczytać:

http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Wystarczy znać źródła makroskładników, aby wiedzieć co dodawać a czego nie

W jakim celu chcesz kupić izolat?


Zmieniony przez - domer w dniu 2017-02-16 10:56:32

Moderator działu Odżywianie

napisał(a)
monkey22
Ekspert
Szacuny 349 Napisanych postów 2389 Wiek 36 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 94557
Ja robię taki jak szybko chce zjeść jakis posiłek. Jogurt Nat 2% ,owsiane górskie 60g,banan 120 ,pomarańcz lub kiwi.wiórki kokosowe 10,włoskie orzechy 20,lniany olej 10, pierś gotowana 40 bo nie używam prochu. Wszystko blenduje i jak za gesty to dolewamy wody trochę
napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 1672 Napisanych postów 48168 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 376582
Przepis jak najbardziej ok. Tego kawałka mięsa pewnie nawet nie czuć w połączeniu z innymi składnikami. Dla poprawy smaku ksylitol, wpc.


Zmieniony przez - domer w dniu 2017-02-16 12:01:19

Moderator działu Odżywianie

napisał(a)
michluz2
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 64 Wiek 22 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 3085
Izolat potrzebuje do owego gainera, przyda też się do omletów żeby poprawić smak



Zmieniony przez - michluz2 w dniu 2017-02-16 18:57:52
napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 1672 Napisanych postów 48168 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 376582
Nie widzę kompletnie sensu w kupowaniu izolatu, po to aby dodawać go do takiego gainera lub omletów. Gdzie tu jest sens? Kup WPC. Będzie sporo taniej.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta redukcyjna do oceny, 105kg

Następny temat

Dieta na masę do oceny, 72kg

Jak ważne jest rozciąganie?

Zalety odżywki białkowej

Julia Fusiecka - ocena sylwetki

Dlaczego trudno ukształtować pośladki?

Leksykon suplementacji: kreatyna

Jagienka Kamińska wzięła ślub!

Jakie badania warto wykonać przechodząc na redukcję?

Muffinki z ciecierzycą i czeresniami