Temat został odczytany 205 razy

Domowy gainer

zgłoś naruszenie
  • michluz2
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 56
  • Wiek: 21 lat
  • Na forum: 1 rok
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 1912
Hello,

Chciałbym zrobić swojego gainera, żeby zastąpić 1-2 posiłki dziennie. Bywa tak, że nie mam czasu zjeść, i wtedy jem posiłki w zbyt dużym odstępie czasu, a na pojemniki też często nie miewam czasu ( tak wiem, jak się chce to można tak robić, ale jak większości pewnie nie zawsze się to udaje). Do sedna, mam zamiar zrobić tego gainera z izolatu+ugotowany ryż/kasza jakaś+ tłuszcz. I tutaj pojawia się pytanie, jaki dodać do tego tłuszcz. Czy oliwa nie zepsuje kompletnie smaku? Bo zakładam, że to ma być słodki gainer :). Czy może jakieś orzechy zamiast oliwy? Jakieś propozycje. Gainer kupiony odpada, szkoda mi kasy na cukry :)

EDIT: będę to razem blendował , dodając najprawdopodobniej wody.
Jeszcze jedno pytanie, jakiś izolat polecicie? (NIe ten dział, ale nie chce zakładać osobnego tematu.)


Zmieniony przez - michluz2 w dniu 2017-02-15 18:25:44

1487179447000
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

Indywidualne plany dietetyczne i treningowe

  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
zgłoś naruszenie
  • anubis84 Instruktor Marcin
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 86227
  • Wiek: 32 lat
  • Na forum: 6 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 412535
  • Status: Ekspert
  • Trenuje: wiosna 2009
np oliwa z oliwek będzie dodawała posmaku goryczki, mozesz dodać kokosowego czy trochę wiórek trochę orzechów.
kto dąży do doskonałości - będzie zawsze wyższy nad mierność, lecz kto tylko o mierności myśli - jeszcze niżej spadnie.

1487179565000
zgłoś naruszenie
  • domer ODŻYWIANIE
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 45344
  • Wiek: 32 lat
  • Na forum: 13 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 305742
  • Status: Ekspert
  • Trenuje: 10
W dziale kuchnia sfd masz różne przepisy. Polecam poczytać:

http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Wystarczy znać źródła makroskładników, aby wiedzieć co dodawać a czego nie

W jakim celu chcesz kupić izolat?


Zmieniony przez - domer w dniu 2017-02-16 10:56:32
Moderator działu Odżywianie


1487238970000
zgłoś naruszenie
  • monkey22
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 1926
  • Wiek: 36 lat
  • Na forum: 4 lata
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 17904
Ja robię taki jak szybko chce zjeść jakis posiłek. Jogurt Nat 2% ,owsiane górskie 60g,banan 120 ,pomarańcz lub kiwi.wiórki kokosowe 10,włoskie orzechy 20,lniany olej 10, pierś gotowana 40 bo nie używam prochu. Wszystko blenduje i jak za gesty to dolewamy wody trochę
[http://www.sfd.pl/Dziennik_NIE_konkursowy_monkey&monkey_na_masie-t1091623.html]
1487242475000
zgłoś naruszenie
  • domer ODŻYWIANIE
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 45344
  • Wiek: 32 lat
  • Na forum: 13 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 305742
  • Status: Ekspert
  • Trenuje: 10
Przepis jak najbardziej ok. Tego kawałka mięsa pewnie nawet nie czuć w połączeniu z innymi składnikami. Dla poprawy smaku ksylitol, wpc.


Zmieniony przez - domer w dniu 2017-02-16 12:01:19
Moderator działu Odżywianie


1487242858000
zgłoś naruszenie
  • michluz2
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 56
  • Wiek: 21 lat
  • Na forum: 1 rok
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 1912
Izolat potrzebuje do owego gainera, przyda też się do omletów żeby poprawić smak



Zmieniony przez - michluz2 w dniu 2017-02-16 18:57:52
1487267854000
zgłoś naruszenie
  • domer ODŻYWIANIE
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 45344
  • Wiek: 32 lat
  • Na forum: 13 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 305742
  • Status: Ekspert
  • Trenuje: 10
Nie widzę kompletnie sensu w kupowaniu izolatu, po to aby dodawać go do takiego gainera lub omletów. Gdzie tu jest sens? Kup WPC. Będzie sporo taniej.
Moderator działu Odżywianie


1487336620000