Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
1. WIEK:21 2. WAGA:75 3. WZROST:180 4. WYMIARY: -biceps:38 -klatka:112 -udo:x -talia:78 5. STAŻ NA SIŁOWNI:1.5 6. DIETA:Mam grupę krwi Arh+ Moja dieta składa się z płatków owsianych,jajek,bananów, ryżu brązowego,makaronu,serów twarogowych,ryb,kurczaków, indyków i warzyw. przewidziane finanse -białko:x -węglowodany:x -tłuszcz:x 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE:Ten będzie pierwszy 8. TRENING:5dniowy 9. CEL CYKLU:Masa i siła(przy zachowaniu jak najlepszych proporcji i zarysów sylwetki) 10. ODSTĘP CZASOWY PO OSTATNIM CYKLU:x 11. POZIOM BF%:x 12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy):ektomorfik 13. STAN ZDROWIA:dobry 14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA:zakola 15. PPM (podstawowa przemiana materii):szybka 16. WYNIKI SIŁOWE: -klata:90 -martwy ciąg:prostowniki robię małymi ciężarami więcej powtórzeń -przysiad:x
PYTANIE: Planuje Taki cykl:
METHANDIEX 10mg 90tab. Horse Power Clout Białko i Gainer (Sylimaro, witaral,kompleks wit. B, Omega3, wrazie czego nolvadex a po cyklu hepatil)
Chciałbym zacząć od metanabolu pierwszy tydzień 20mg następne trzy 30mg i w ostatnim tygodniu wejść na stacki kreatynowe. Może tak być? Musze zrobic odblok po tej metce? Coś jest zbęde? Co powinienem jeszcze dokupic zeby cykl był bezpieczny?
Dołącze się do jeśli mogę. Jeśli jesteśmy na cyklu np. metki np. jelfa to wraz z nią opłaca się brać suple typu kreatyny,bcaa,stacki ? przed/w trakcie/po czy w trakcie to nie ma sensu zupełnie ?
1243017322000
sapphireex
Wysłana - 22 maja 2009 20:42
kreatyne/stacki kreatynowe po cyklu. glownie jako antykatabolic aby utrzymac przyrosty. bcaa, glutamina itd. to sie wedlog mnie powinno brac 365dni w roku
sapphireex "20mg ed max" CZyli 2tab. Trening robie o 17.00 w jakich godzinach je brac? RAzem z nimi brac Liv52 ? Co lepsze liv52 czy essentiale forte, jak napisał Aras84?
1243018614000
marceliono
Wysłana - 22 maja 2009 21:04
liv czy essential czy esseliv to chyba na jedno wychodzi.
stacki i kreatyny walisz po cyklu na spadki, gainery i bialka to jest tylko uzupelnienie diety, kiedy juz nie dajesz wyciagnac tyle ile trzeba z posilkow mozesz dorzucic chociaz dla mnei to pozeracze pieniedzy tak czy siak bcaa, glutamina, gainery i wytaminki to jest cos co mozesz ladowac caly rok (jesli Cie stac i nie szkoda Ci kupy siana).
ta mete 20mg bedziesz musial podzielic jakos na 3 porcje. Jedna porcja co 4/6 godzin (pierwsza po sniadaniu). Do kazdej porcji mety po jednym tabsie oslonki styknie. po cyklu pct zbedny, zwyczajny tribulus + zma i si.
Zmieniony przez - marceliono w dniu 2009-05-22 21:05:39
Zmieniony przez - marceliono w dniu 2009-05-22 21:06:29
OLIMP GOLD OMEGA-3® 1000mg- do sniadania i obiadu OLIMP Vita-Min Plus 30 kaps. do sniadania i obiadu OLIMP Chela MZB Sport Formula 60 kaps. przed spaniem 2kapsułki
Animal Pac mi to zastąpi? Kupiłem dzisaj tą osłone Liv52 nawet nie taka droga ;)