Do Pana Ambroziaka, Biniu i innych specjalistów!!!
Adrian37a
Wysłana - 27 sierpnia 2010 09:23
Chciałbym się dowiedzieć z naukowego punktu widzenia jaki wpływ na skóre, cere, trądzik ma kreatyna. Wiele jest wypowiedzi na forum że podczas brania kreatyny trądzik sie nasila. W ostatnim czasie po rozmowach z Biniu na temat wyboru kreatyny, zaproponował mi Creatine Magna Power.(pierwszy raz biore kreatyne) Po zakupie i rozpoczeciu suplementacji obserwowałem cały czas cere w oczekiwaniu na nasilenie się trądziku. Minęło 5 dni a ja odnotowałem poprawe, trądzik zanika...
Proszę o wyjaśnienie mechanizmu tego pozytywnego działania kreatyny na skórę...
Pozdrawiam...
1282893796000
Biniu NUTRIFARM
Wysłana - 27 sierpnia 2010 09:46
przyznam sie szczerze ze nie sledzilem nigdy tej akcji kreatyny Magna Power nie pomoge wiec tym razem ale byc moze Slawek (jak wroci do domu - kilka dni - obecnie ma bardzo slaby internet) bedzie bardziej zorientowany - sam z checia poczytam
TWORCA ALTERNATYWNEJ DROGI (i nie tylko) - zaprasza do dzialu NUTRIFARM i lektury magazynu PERFECT BODY www.perfectbody.pl
Ekspert -
1282895173000
Kazam
Wysłana - 27 sierpnia 2010 10:14
magnez normalizuje poziom hormonow
a zaburzenia hormonalne sa glowna przyczyna zmian tradzikowych
SHOW ME A BIT OF RESPECT AND I'LL BE YOUR BEST FRIEND... SHOW ME A BIT OF DISRESPECT AND I'LL BE YOUR WORST ENEMY...
SEMPER FIDELIS... && SIŁA SYGNETU!
1282896893000
Biniu NUTRIFARM
Wysłana - 27 sierpnia 2010 10:16
spekulujac tez raczej bym stawial na MG niz na kreatyne ale jak mowie nie przygladalem sie kreatynie w tym aspekcie ...
TWORCA ALTERNATYWNEJ DROGI (i nie tylko) - zaprasza do dzialu NUTRIFARM i lektury magazynu PERFECT BODY www.perfectbody.pl
Ekspert -
1282896976000
Kazam
Wysłana - 27 sierpnia 2010 10:38
kreatyna nie ma bezposredniego wplywu na tradzik
ale moze miec posredni poprzez np. spowodowanie przemieszczenia wody ze skory do komorek miesniowych /mniej wody w skorze to gorsze usuwanie toksyn i substancji oleistych/ czy tez wzrost poziomu insuliny spowodowany zalecanym przyjmowaniem kreatyny razem z duza iloscia prostych weglowodanow
Zmieniony przez - Kazam w dniu 2010-08-27 10:39:16
SHOW ME A BIT OF RESPECT AND I'LL BE YOUR BEST FRIEND... SHOW ME A BIT OF DISRESPECT AND I'LL BE YOUR WORST ENEMY...
SEMPER FIDELIS... && SIŁA SYGNETU!
1282898325000
KUBINHO
Wysłana - 27 sierpnia 2010 11:21
Nie ma badań które by potwierdzały tezę autora? Bo chyba to trochę nie związane za bardzo z treningiem siłowym nie mówię tu o SAA i trądziku z nim związanym