Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
mam ten sam problem w prawym sutku. nie wiem jak jest u Ciebie ale mnie dosc mocno boli ten sutek. biore Nolve juz przez 7 dni po 2 tabletki dziennie i jak na razie nic nie pomaga. nie wiem jak bedzie u Ciebie
1210710316000
gangstaaa
Wysłana - 13 maja 2008 23:20
Ja się uporałem z problemem gino. Tkwił on u mnie w psychice,bo nikt, ani lekarz, ani znajomi(ziomale od sztangi i od koxu) niczego niepokojącego nie zauważyli. Nie miałem zadnych bolących objawów, a i powiększony gruczoł sobie wkręciłem, bo inni też taki mają. Co prawda sutki są troche jak u suki wcześniej też takie miałem tylko ciut mniejsze, ale spale ten fat co tam zalega i powinno być git. Zrobilłem badania na poziom etrogenów i testosteronu(jakieś 50 pln) i o ile wynik na estrogen miałem wieczorem tego samego dnia, to na teste musze poczekać parę dni. I co się okazuje, poziom estrogenu mam w normie, próby wątrobowe też. Tak więc dobrze że najpierw nękałem lekarza, porobiłem badania niż od razu brałem się za medykamenty. I tu ostrzegam: jak już wziełeś nolvadex to BIERZ GO PRZEZ KILKA TYGODNI!!, bo nagłe odstawienie spowoduje tzw. bombe estrogenową, a to już będzie poważniejszy problem. Idzcie do lekarza, na badania krwi! PS Śpijcie spokojnie panowie, wiem jakie to stresujące, ale najpierw ruszcie głową, poczytajcie, następnie ruszcie tyłek do lekarza i wszystko się jakoś ułoży. Poradzicie sobie z tym. Mi pomogły papierosy przy tej depresji, bo ponoć są inhibitorem estrogenów, wypalają je i pomagają w odbloku. Ot, taki balsam dla udręczonej przez gino psychy, bo wiedziałem, że na tą chwile tylko tyle mogę zrobić
1210713627000
ReMaS877
Wysłana - 14 maja 2008 10:36
Dzieki gangstaaa:)U mnie wyglada sprawa tak:Zaczele mnie swedziec przy poprzednim cyklu prop winko-uderzylem wtedy nolva.teraz mnie nie swedza ani nie bola tylko wyczulem jakies guzki pod sutkami.jak wezme zimny prysznic to sutki nie sa juz takie nabrzmiale i powiekszone ale guzki nadal zostaja.Warto teraz uderzac z nolva??Jesli tak to ile?pozdro
1210754168000
gangstaaa
Wysłana - 14 maja 2008 12:15
Hmm, nolvy to ja na oczy nie widział, więc nie powinienen zabierać głosu :D, ale jak już się zdecydujesz, to można polecieć dawką: najpierw 20mg, potem po kilku dniach dać 30mg przez weźmy na to 4 dni ;D, następnie znów zejść do dawki 20 mg przez 3/4 tyg. Takia rozpiska jak od znachora, z tym zwiększaniem i zmniejszaniem dawek, ale widziałemna forum że niektórzy robili w podobny sposób. Nolva jak powinieneś wiedzieć, nie wstrzymuje produkcji estrogenu, tylko zastępuje/wypiera go, więc trzeba dość długo lecieć, aż tamten straci ważność :). Zresztą, poczytaj to co jest napisane tutaj: http://www.sfd.pl/Wszystko_o_%3Aclomid%2Chcg%2Cnolva-t401886.html ,oraz poczekaj na Micza . On będzie lepiej wiedział jak Ci pomóc.
1210760159000
gangstaaa
Wysłana - 15 maja 2008 11:31
edit* I jak tam z tą nolvą u Ciebie,ReMaS877 ? Ja radze wstrzymać się jak narazie, pójśc do lekarza albo poprostu zaczekać na radę bardziej doświadczonych userów. Tam napisałem "3/4 tyg", nie potraktuj tej kreski jako ułamkowej!. 3 LUB 4 tygodnie:) .
1210843904000
miczelx Wide Pride
Wysłana - 15 maja 2008 14:08
40mg nolvy dziennie przez tydzien dalej 20mg az do ustapienia objawow
BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!
Ekspert -
1210853298000
tMQ
Wysłana - 15 maja 2008 14:59
1.25-2,5mg letro + 20-40mg nolvy dziennie
Znawca -
1210856396000
ReMaS877
Wysłana - 15 maja 2008 21:59
gdzie dostane letro??dziekowa micz:)i po zakonczeniu cyklu jak dac nolve??
1210881573000
Genetytan
Wysłana - 15 maja 2008 22:06
u dila.
1210881979000
ReMaS877
Wysłana - 22 maja 2008 20:14
Micz biore ta nolve i sutki nie bola ale sa napuchniete.po kapieli sa normalne tylko ze guzki nadal sa wyczuwalne przy dotyku.ciagnac dalej nolve??