Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Dlaczego ropieje mi dziurka od nosa..?

KingaaaxD

Wysłana - 26 sierpnia 2009 15:38    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Heej (; Mam juz kolczyk dobrze ponad miesiąc i teraz, niedawno zaczął mi ropiec ; /
Po przekuciu w ogóle...
Ci się z nim dzieje..? Zmieniłam tyle razy kolczyki i nic się nie działo.. Teraz noszę ciągle ten jeden... Smaruje juz tribioticiem około tygodnia.. i nic...

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 26 sierpnia 2009 15:39 
W większości przypadków polecamy:

Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł
Olimp - Baton Matrix Pro 32

CENA: 7.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

KingaaaxD

Wysłana - 26 sierpnia 2009 15:39    Edytuj Cytuj
z góry dziękuję ;)

Zmieniony przez - KingaaaxD w dniu 2009-08-26 15:40:24

nioonia

Wysłana - 26 sierpnia 2009 16:06    Edytuj Cytuj
to, ze jestes nowa, nie tlumaczy cie, ze nie uzylas wyszukiwarki...
poza tym ani nie napisalas z czego masz kolczyk ani w jakich warunkach, gdzie i czym mialas nos przekluwany.
prawdopodobnie masz stan zapalny ktory sama sobie wywolalas zmieniajac kolczyki przed zagojeniem, jak sie domyslam na niesterylne i niezbyt czystymi rekoma
Specjalista -

KingaaaxD

Wysłana - 26 sierpnia 2009 16:24    Edytuj Cytuj
kolczyk mam wykonany ze srebra, na końcu zakończony kuleczką.. Miałam przebijany u kosmetyczki pistoletem. Zawsze kiedy zmieniam kolczyk myje ręce przemywam dziurkę i kolczyk..

nioonia

Wysłana - 26 sierpnia 2009 17:23    Edytuj  Cytuj
no to nie ma sie co dziwic, bo wszystko co robilas i robisz, robisz zle.
wszystkie czesci ciala nalezy przekluwac STERYLNA (poczytaj w google co to znaczy) igla, zaklada sie sterylne kolczyki najlepiej z tytanu, moze byc stal chirurgiczna, ptfe, bioplast. kolczyki do nosa zakonczone sa takim haczykiem, jest wygiety w ten sposob: "L" (http://www.wildcat.pl/sklep/pics/kjl.jpg) lub takie jak do wargi, lecz odpowiednio mnejsze.
kolczyk zakonczony kuleczka, nie dosc, ze jest z materialu, ktorego nie powinno sie uzyac, zwlaszcza na swieza rane, to za kazdym razem, gdy wyciagasz kolczyk (a co dopiero przez niezagojony kanal...) poszerza go i rozrywa, logiczne, bo kulka jest szersza niz pret ktory jest w dziurce. dzieki temu podrazniasz przeklucie.
pistolet nie przekluwa tkanke, ale ja rozrywa, ponadto kolczyk, ktorym to robi, nie nadaje sie do nosa.
jednorazowe pistolety tez imo wcale nie sa duzo lepsze.
przemywanie kolczyka nic ci nie da, bo ma on byc sterylny, a nie masz autoklawu, zeby wysterylizowac go w domu.
podsumowujac - najlepiej wyjmij kolczyk, niech rana sie zagoi, przemywaj np. octeniseptem. znajac zycie tribioticiem zapychasz tylko dziurke, ktor nie ma czym oddychac, poza tym nie mozna go uzywac dluzej niz tydzien.
mozesz jeszcze znalezc PORZADNE studio i kompetentna osobe, ktora wymieni ci kolczyk na wlasciwy w sterylnych warunkach
Specjalista -

KingaaaxD

Wysłana - 26 sierpnia 2009 18:12    Edytuj Cytuj
Dziękuję za radę.. ;)

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dlaczego ropieje mi dziurka od nosa..?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.