Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Wczoraj od kolegi asdf0ra dostałem newsa o wyjściu na czarny rynek nowego środka Dietanabol™ z Eurochem. Zaciekawiło mnie, że jest to dozwolone wspomaganie sterydowe, które przed pozwala uzyskać tak upragnioną sylwetkę przez wielu początkujących, co przed wakacjami jest bardzo ważne A poniżej wklejam tłumaczenie z zachodniego boardu:
Dietanabol™ stosowany w fazie budowania masy oraz rozwijania siły mięśniowej. Działanie rozpoczyna się zwykle po kilku dniach stosowania. Niesterydowy czynnik metaboliczny pełniący rolę biostymulatora w procesie syntezy protein w rybosomach. Bierze udział w syntezie metioniny z homocysteiny oraz w syntezie tymidyny. Występuje jako czynnik przenoszący atomy wodoru w reakcjach syntezy kwasów nukleinowych oraz w reakcjach transmetylacji. Dietanabol™ już po 10 godz. od przyjęcia jest niewykrywalny w osoczu krwi. U osób podatnych na działanie preparatu dochodzi do pobudzeń organizmu dających efekt akceleracji rozwoju tkanki mięśniowej z poprawą jej parametrów siłowych. Środek jest wskazany również dla osób, które nie trenują systematycznie, a jedynie chcą w krótkim czasie poprawić swoją sylwetkę.
Produkt sprzedawany w butelkach 10ml/1000mg dietabanol suspension. Pytajcie swoich dilów o dostępność środka i cenę.
Ps.
Naprawdę niebezpieczny człowiek nigdy nie grozi. [ON]
mozna cos wiecej na ten temat. Jakie skutki uboczne, jak stosowac, z czym laczyc, jak dlugi powinien byc cykl...w koncu to dosc istotne informacje a ich tutaj zabraklo ;)
1145527463000
Kaziol
Wysłana - 20 kwietnia 2006 12:09
Jaka tam nowość ? Ja stosuje to już od dawna. Za***iste efekty i praktycznie brak jakichkolwiek skutków ubocznych
Jedyna wada jest taka, że trzeba codziennie to w siebie ładować, ale jest też forma oralna tego środka, dlatego bardziej polecam właśnie ją
Zmieniony przez - Kaziol w dniu 2006-04-20 12:11:43
1145527787000
e0r
Wysłana - 20 kwietnia 2006 12:19
Kaziol zgadza się, forma oralna już jakiś czas na rynku krąży. Koledzy z siłowni brali. Znam nawet przypadki 6-krotnego podawania dawki Dietanabolu dziennie, ale to już ekstremalne przypadki. Sam mam ochotę przed wakacjami wypróbować ten środek. Słyszałem, że skutki uboczne są znikome dlatego, że jest to dozwolone wspomaganie. Może ktoś wypowie się kto stosował ten środek?
Ps. Trzeba kupić na zapas, później podróbki wyjdą i lipa będzie ;-(
Naprawdę niebezpieczny człowiek nigdy nie grozi. [ON]
Ekspert -
1145528354000
adashwdp
Wysłana - 20 kwietnia 2006 12:37
Orientuje sie ktos jaka jest cena orala?
PZDR
1145529434000
Marker
Wysłana - 20 kwietnia 2006 12:39
ja tam biore PLACEBO,2 zastrzyki tygodniowo i nie narzekam <hahaha>
1145529541000
prv_87
Wysłana - 20 kwietnia 2006 13:31
6 razy dziennie tak srednio co 2,5 - 3 h trzeba, uzupełniajac suplementami to juz wogole rewelka