Witam. Stosuje diete wysokobialkowa. Na kolacje pije zazwyczaj shake proteinowego. Pan w sklepie sportowym polecil mi Hi TEc Nutrition Super Mass. Czy to dobry wybor?. Cwiocze 3-4 x w tygodniu aeroby + cwiczenia na silowni. Shake pije po treningu,a w dni bez treningu shake zastepuje piersia z kurczaka z warzywami,badz ryba. Zalezy mi na schudneiciu a po przeczytaniu ulotki z tego preparatu zwatpilam.
Na redukcji (jeżeli już gainer) to tzw. bulk 50 % białka 50 % węglowodanów. Kupić białko i mieszać w blenderze z płatkami owsianymi na przykład. Po siłowni nie ma aż tak dużych strat glikogenu.
Na kolację kiepski pomysł z tym produktem. Praktycznie same węgle proste. Jeśli masz dietę a tego używasz to może nie byc rezultatów, skoro cały dzień bez węgli a później na noc z takiego gainer'a.
lifting weights, killing bears and eating whole eggs...
Na Masę jako uzupełenie kalori lub posiłku w czasie dnia jest Dobry 30% białka ma więc dużo.
Jednak na Kolacje zbytnio się nie nadaje - chyba że pan polecił ci to dlatego że jestes Ektomorfikiem (szczupła budowa ciała , mało tłuszczu, szybki metabolizm) wtedy jest to dobrym rozwiązaniem.
Niemniej jednak piszesz że robisz Redukcję więc jako posiłek na noc też nie pasuje lepiej samo białko przed snem.
Zmieniony przez - jabolcokk w dniu 2008-08-07 12:15:06
Ponownie wybralam sie do sklepu z owymi odzywkami i Pan tym razem polecil mi OLIMP 100% Natural Whey Protein Concentrate Zalezy mi na gotowym produkcie ktory mozna zalac,wymieszac i wypic.Czesto kolacje jem poza domem. Nie chcialabym sie bawic w noszenie otrebow.... Jestem grubej kosci i mam spory % tluszczu. 173 waga 70 kg.
1218106111000
iwOOnia
Wysłana - 07 sierpnia 2008 12:49
Jeszcze jedno,czy po stosowaniu odzywki bialkowej nie macie problemu ze skora?,( krosty itp).
1218106199000
Sir_Lukasz
Wysłana - 07 sierpnia 2008 14:36
nie... występowanie syfkow, krostek itp. może byc tez przyczyna zbyt dużej ilości cukrów w diecie