Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Dieta tłuszczowa, CKD i optymalna - roznice

SFD

Wysłana - 14 listopada 2003 10:51    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

WItam wszystkich!
Zastanawiam sie nad przejsciem na diete tluszczowa dla zgubienia kilku kilogramow i w zwiazku z tym intesywnie czytam na forum wszystko co w tym temacie napisano.
Ale sorki - jedno wprowadza mnie w blad. Wielokrotni pojawiaja sie nazyw "tłuszczowa", "CKD" i "optymalna" zamiennie, a z tego co wyczytalam nie oznaczaja tego samego. JAK TO WIEC JEST? To jest jedna i ta sama deita z malymi modyfikacjami czy jednak mi sie cos pomieszalo?
A jezeli sa to rozne diety/ diety zmodyfikowane, to czy mozecie mi wytlumaczyc czym sie roznia?

Dzieki z gory!

Odwieczna tesknota za wedrowka szarpie lancuchem przyzwyczajen i znow z zimowego snu budzi sie we krwi dziki zew...

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 18 listopada 2003 09:17 
W większości przypadków polecamy:

Trec - NitroBolon

CENA: 134.00zł
SFD - SFD PURE BCAA

CENA: 49.00zł
Fitmax - Kreatyna

CENA: 67.50zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Marcinecki

Wysłana - 18 listopada 2003 09:17    Edytuj Cytuj
W skrocie:
tluszczowa (w rozumieniu forum) o moze byc CKD lub inna dieta nakierowana na redukcje tluszczu i ochrone miesni pod katem kulturystyki,
CKD - nie pamietam nazwy angielskiej ale to cykliczna dieta ketogeniczna, charakteryzuje sie okresowymi ladowaniami weglowodanami np. co tydzien lub dwa,
optymalna, Atkinsa - sposob zywnienie lansowany przez Atkinsa (swiat) i Kwasniewskiego (Polska) nie majacy zastosowania w sporcie (kulturystyka).

______
Kawosz

Zajrzyj i moze cos dopisz: http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=114662

pierwsza by zobaczyc twoje oczy...
druga, druga... by zobaczyc twoje usta...
trzecia po to by zobaczyc cala twoja twarz...

A.W.O.L.
Ekspert -

SFD

Wysłana - 18 listopada 2003 11:49    Edytuj Cytuj
Dzieki za info, ale to wczesniej juz wiedzialam, przeczytalam na forum.
Ale jak to sie ma w praktyce?
Z postow na forum odnioslam wrazenie, ze:
1) dieta tluszczowa polega na ograniczeniu spozycia wegli (max 20 gr dziennie) i bialka (2 gr/kg ciala, bez ograniczenia ilosci spozywanych tluszczy,
2) CKD, podobnie, z tym, ze stosunek B:T ma byc 1:2 minimum (tj. tluszczy moze byc wiecej), wegle bez zmian,
3) ze zadne stosunki B:T nie sa wazne i ze w tluszczowej tluszcze tez trzeba ograniczyc.

Generalnie kilka sprzecznych informacji i mam zupelny metlik w glowie. Mozecie to jakos wyprostowac? Chcialam sprobowac tluszczowej (podobno bez liczenia ilosci tluszczy), ale zupelnie nie wiem, co jest prawda, a co nie i jak ta dieta powinna wygladac.
MAM METLIK TOTALNY!

Odwieczna tesknota za wedrowka szarpie lancuchem przyzwyczajen i znow z zimowego snu budzi sie we krwi dziki zew...

Marcinecki

Wysłana - 18 listopada 2003 12:03    Edytuj Cytuj
1) dieta tluszczowa polega na ograniczeniu spozycia wegli (max 20 gr dziennie) i bialka (2 gr/kg ciala, bez ograniczenia ilosci spozywanych tluszczy, /NIE, TO NIE TAK. 2G BIALKA, ZALOZONA ILOSC WW (20-100G) I DOPELNIASZ ZAPOTRZEBOWANIE KALORYCZNE TLUSZCZEM W ZALEZNOSCI OD ZALOZONEGO CELU
2) CKD, podobnie, z tym, ze stosunek B:T ma byc 1:2 minimum (tj. tluszczy moze byc wiecej), wegle bez zmian, /J.W. ZAPOMNIJ O STOSUNKACH
3) ze zadne stosunki B:T nie sa wazne i ze w tluszczowej tluszcze tez trzeba ograniczyc. /W TEJ NIE JEST WAZNA ILOSC BIALKA DLATEGO Z NASZEGO PKT. WIDZENIA NIE JEST TO SPOSOB ZYWIENIA NAS INTERESUJACY.

______
Kawosz

Zajrzyj i moze cos dopisz: http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=114662

pierwsza by zobaczyc twoje oczy...
druga, druga... by zobaczyc twoje usta...
trzecia po to by zobaczyc cala twoja twarz...

A.W.O.L.
Ekspert -

xxxxxl

Wysłana - 18 listopada 2003 12:55    Edytuj Cytuj
Skippi jezeli cwiczysz to odpowiedni dla ciebie bedzie wariant TKD
czyli bialko ok.2g,ww ok 100g w dni bez treningu i 150g w dni treningowe..
reszte kalorii uzupelniasz tluszczami w zaleznosci od celu treningowego

bardzo leniwy 5xl

>>>unreal definition<<<

SFD

Wysłana - 18 listopada 2003 13:22    Edytuj Cytuj
Oki, dzieki!
Teraz juz wiem na czym stoje :)

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dieta tłuszczowa, CKD i optymalna - roznice

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.